# #

10 Μαρ 2012

Θα εμβόλιζαν ακταιωρό ανοικτά της Σαμοθράκης!



Εύλογα ερωτήματα γεννά η παντελής έλλειψη αντίδρασης της ηγεσίας των υπουργείων Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη σε ένα ακόμη θερμό επεισόδιο, αυτή τη φορά στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σαμοθράκης και Ζουράφας.

Θα εμβόλιζαν ακταιωρό ανοικτά της Σαμοθράκης!
Σύμφωνα με πληροφορίες του faros24.gr, το μεσημέρι της Πέμπτης τουρκική ακταιωρός προσπάθησε δύο φορές να εμβολίσει το σκάφος του Λιμεναρχείου Σαμοθράκης, γιατί ζήτησε από δύο Τουρκικές μηχανότρατες να μην ψαρεύουν στα Ελληνικά χωρικά ύδατα.
Το επεισόδιο ξεκίνησε γύρω στις 15:00, όταν 6,5 μίλια από την Σαμοθράκη και 4 από την βραχονησίδα Ζουράφα (Λαδόξερα) εμφανίσθηκαν δύο Τουρκικά αλιευτικά.
Το σκάφος του Λιμεναρχείου Σαμοθράκης που έκανε περιπολία στην περιοχή ζήτησε την απομάκρυνσή τους, όπως είχε κάνει και τις προηγούμενες ημέρες.
Η Τουρκική Ακταιωρός σε λίγα λεπτά έφτασε στην περιοχή και στράφηκε κατά του Περιπολικού του Λιμενικού Σώματος που με ελιγμούς γλύτωσε τον εμβολισμό.
Στο σημείο έσπευσε ελληνικό αλιευτικό προκειμένου να βοηθήσει το σκάφος του Λιμεναρχείου και για περισσότερο από μία ώρα τα σκάφη έπαιζαν κυνηγητό μεταξύ τους.
Από τον ασύρματο ειδοποιήθηκαν οι ...
Τούρκοι να φύγουν από την περιοχή γιατί είναι Ελληνικά χωρικά ύδατα, αλλά αρνιόταν αφού δεν υπολόγιζαν την Ελληνική βραχονησίδα.
Τελικά λίγη ώρα αργότερα μπήκαν στα διεθνή χωρικά ύδατα και το επεισόδιο έληξε.
Σημειώνεται ότι στις 10 Φεβρουαρίου εξαφανίσθηκε υπό άγνωστες συνθήκες ο φάρος που ήταν τοποθετημένος πάνω στη βραχονησίδα Ζουράφα.
Αντικαταστάθηκε μόλις πρόσφατα με έναν μικρό φανό για να υπάρχει σηματοδότηση τη νύχτα.
Σημειώνεται επίσης ότι το περιπολικό σκάφος του Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης βρίσκεται ακινητοποιημένο από τον Δεκέμβριο του 2010 στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης λόγω βλάβης και δεν εγκρίνεται η δαπάνη ύψους 7 χιλιάδων ευρώ για την επισκευή του.
Παρά το γεγονός τέλος ότι από την Πέμπτη πραγματοποιεί περιοδεία στη Θράκη ο νέος Πρέσβης της Τουρκίας στην Ελλάδα Κερίμ Ουράς, η ελληνική κυβέρνηση τηρεί σιγήν ιχθύος για το περιστατικό.
Αλήθεια, ο υπουργός Εξωτερικών κ. Σταύρος Δήμας, πού έχει εξαφανιστεί;
Ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτης κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θέλει να βγάλει ξανά 700 αστυνομικούς στον δρόμο. Με το Λιμενικό τι προτίθεται να κάνει; Θα λειτουργήσει ποτέ το Σώμα ή θα παραμείνει στον αυτόματο πιλότο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.