# #

10 Μαρ 2012

PSI και η αλήθεια παραμορφωμένη!!! ΑΜΕΣΗ παραπoμπή στην Ελληνική Δικαιοσύνη όλων των Διοικήσεων της ΤτΕ από το 1996 μέχρι και σήμερα!!




(Private Sector Involvment - P.S.I., μεταφραζόμενο σημαίνει την εθελοντική  συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, δηλ των τραπεζών, στη ρύθμιση του χρέους των). 


Απο αυτήν την διαδικασία, εξαρτάται εν πολλοίς, η κατάσταση του εγχώριου τραπεζικού συστήματος, τόσο στα κεφάλαια όσο και στη ρευστότητά τους, όπως παραδέχεται η τρόικα στην Έκθεσή της, στην οποίαν καταγράφει τίς αντοχές του τραπεζικού κλάδου.

Η αξιολογική έκθεση της τρόικας, εκτός των άλλων, είναι ένα εργαλείο αποτύπωσης της έντασης και της δυναμικής της Ελληνικής οικονομίας, η οποία “αναπτύσεται” με ρυθμούς ύφεσης και όχι ανάπτυξης, μετά την διαμόρφωση της οικονομικής πραγματικότητας στην χώρα μας, απο την εφαρμογή της ανάλγητης πολιτικής των τελευταίων δύο χρόνων.

Σε αυτήν την Έκθεση γίνεται προσπάθεια να ...

αξιολογηθεί όσον το δυνατόν πιό “πραγματικά” και αξιόπιστα το αποτέλεσμα της εφαρμογής των μνημονίων, των εφαρμοστικών νόμων, και γενικά η εφαρμογή του πλέγματος των νόμων οι οποίοι επιφέρουν βίαιη επίθεση στο βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων.

Απευθύνεται δε στα οικονομικά επιτελεία των τοκογλύφων-πιστωτών μας, για να έχουν την πλήρη “εικόνα” του τί συμβαίνει, ανα πάσα ώρα και στιγμή, στην χώρα μας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «η ΕΚΤ θα ξαναρχίσει να δέχεται τα ελληνικά ομόλογα και τα ενεργητικά με αναδοχή της ελληνικής κυβέρνησης, ως εγγύηση στους μηχανισμούς πιστώσεων».

Ανοδικά κινούνται οι επισφάλειες των Ελληνικών Τραπεζών, τις οποίες, η έκθεση, της τρόικας, υπολογίζει στο 13,3% επί του συνόλου των δανείων, χωρίς την αφαίρεση των προβλέψεων, αλλά και οι ρυθμίσεις που φθάνουν το 4% του συνόλου των δανειακών χαρτοφυλακίων.

Σημειώνεται, τονιζόμενον, το ότι, ορισμένες τράπεζες και όχι όλες, κατέγραψαν ζημίες από το PSI, με την επιδείνωση της ποιότητας των δανειακών χαρτοφυλακίων τους, που προκαλεί η ύφεση, αν και γενικώς δέν είναι παραδεκτόν και απο την τρόικα ότι, ο εγχώριος τραπεζικός κλάδος έχει ισχυρά έσοδα και μάλιστα εντός τών προβλέψεων.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στην έκθεση αναφέρεται αναλυτικά στη διαδικασία αναδιάρθρωσης ορισμένων τραπεζών, η οποία πάντως χαρακτηρίζεται αργή, αλλά και σε κινήσεις συγχώνευσης, όπως της Alpha Bank με τη Eurobank , που θωρακίζουν έναντι της κρίσης και καταλήγουν σε ισχυρότερα κεφάλαια, όπως υπογραμμίζεται.

Στο 1%, όπως ανέμεναν οι αναλυτές διατήρησε το βασικό της επιτόκιο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, καθώς πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου.

Ας σκεφτούν λοιπόν, όλοι οι Έλληνες, τα επιτόκια τα οποία “πληρώνουν” σε καταναλωτικά δάνεια, σε στεγαστικά δάνεια, σε κάρτες, κτλ, στούς ντόπιους επίσημους “τοκογλύφους” σε σχέση με το 1% με το οποίο δανείζονται οι Τραπεζίτες απο την ΕΚΤ, τούς οποίους μάλιστα το Ελληνικό δημόσιο “προικοδοτεί” με εγγυήσεις, δάνεια κτλ, χρόνια τώρα.

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Mario Draghi, τάχθηκε υπέρ της διατήρησης της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ, καθώς θεωρεί ότι η ευρωπαϊκή οικονομία σταθεροποιείται.

Την ίδια ώρα, στο 21% αυξήθηκε το ποσοστό ανεργίας το Δεκέμβριο του 2011 από 14,8% το Δεκέμβριο του 2010 και 20,9% το Νοέμβριο του 2011.

Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.033.507 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός της χώρας, ανήλθε σε 4.824.862 άτομα.

Σε γεωγραφική κατανομή στην χώρα, η ανεργία στην Ήπειρο και Δυτ. Μακεδονία έφτασε στο 24,5% το Δεκέμβριο από 15,8% τον αντίστοιχο μήνα του 2010.

Στα 24,9 δισ. ευρώ ανήλθε το ταμειακό έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού το 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσιονομικής Πολιτικής που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, όταν το έλλειμα του 2009 ήταν 36,1 δισ δηλ. 6% η διαφορά μεταξύ του 2009 και του 2011.

Όλος αυτός ο αγώνας επί δύο χρόνια, “έριξε” το δημόσιο έλλειμα κατά 6 δισ.

Φανταστείτε τι πρέπει να “πράξωμε” ώς κράτος για να το μηδενήσουμε.

Βέβαια οφείλω να επισημάνω την πορεία του ελλείματος του 2009 απο 6%, 10%, 12.5%, 13.6%, 15.4%, τελικά καταλήξαμε στο 15.4%
, πράγμα το οποίο σήμερα αμφισβητείται έντονα από στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ.

Παράλληλα, ο προϋπολογισμός του 2011, παρουσίασε πρωτογενές έλλειμμα 7,736 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το Δεκέμβριο του 2011 οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του κράτους προς τον ιδιωτικό τομέα ανήλθαν σε 5,732 δισ. ευρώ έναντι 6,659 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα Νοέμβριο.

Είναι γεγονός ότι το έλλειμα τροφοδοτεί το χρέος της χώρας με εκπληκτικούς ρυθμούς και είναι πασιφανές, ότι αυτός πρέπει να είναι, ένας απο τούς κύριους, στρατηγικός στόχος της Ελληνικής οικονομίας, ο μηδενισμός του ελλείματος.

Στρατηγικό κεντρικό ρόλο στη διαμόρφωση του νέου χάρτη του εγχώριου χρηματοπιστωτικού συστήματος, θα έχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), το οποίο με κεφάλαια περίπου 50 δισ. ευρώ θα παρέμβει στην αγορά για τη στήριξη των αδύναμων τραπεζών μετά την εφαρμογή του PSI+.

Σύμφωνα με το νέο μνημόνιο που ψήφισε η ελληνική Βουλή, αιτήματα για κεφαλαιακή ενίσχυση από το Ταμείο, θα μπορούν να υποβάλλουν μόνον όσες τράπεζες κριθούν βιώσιμες μετά το «κούρεμα».

Η τελευταία πράξη της απάτης των τραπεζιτών, υιοθετώντας τίς τεχνητές πτωχεύσεις μεμονωμένων κρατών, στην Ευρώπη και αλλού, ήταν το μόνο μέσο προκειμένου, δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες, και γενικά ο “πλούτος” μιάς χώρας, να περάσουν δια της μεθόδου των μνημονίων, εφαρμοστικών νόμων, αποκρατικοποιήσεων, κτλ, στο τραπεζικό σύστημα, προκειμένου να το κρατήσουν στη ζωή με το αίμα των φορολογουμένων και να αποφευχθεί η κατάρρευση.

Οι “τεχνικές εξαπάτησης”, πολλές, μία εξ αυτών, η οποία εφαρμόσθηκε στην χώρα μας, εν ολίγοις, δοκιμαστικά, και είχε πλήρη επιτυχία για το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο, ήταν το μεγάλο “σκάνδαλο” του χρηματηστηρίου το 1999.

Έχει εκτιμηθεί ότι περίπου εκατό δισεκατομμύρια ευρώ “χάθηκαν”, και διοχετεύθηκαν τεχνηέντως στο χρηματοπιστωτικό σύστημα δηλ. στούς Τραπεζίτες, το μεγαλύτερο μέρος από τα οποία, έχασαν οι λεγόμενοι μικροεπενδυτές.

Έχοντας ώς εμπειρία, το χρηματιστήριο, οι Τραπεζίτες (ξένοι και ντόπιοι), και ενώ στην ουσία είχαν ήδη πτωχεύσει, έστησαν την διαδικασία πτώχευσης της χώρας, σε αγαστή συνεργασία του πολιτικού συστήματος, με “κούρεμα”, με PSI+, μνημόνια, αποκρατικοποιήσεις, κτλ.

Σήμερα οι καταθέσεις των μικροκαταθετών, υπάρχουν μόνο σε λογιστική μορφή, δηλαδή σε εγγραφές ενεργητικού στις οικονομικές καταστάσεις των Ελληνικών τραπεζών.Τα μετρητά δεν υπάρχουν, εξ ού και ο πανικός των τραπεζιτών για την τυχόν “διάθεση” ανάληψης απο τους μικροκαταθέτες των καταθέσεών των.

Ήδη το Ελληνικό Δημόσιο χρωστάει 450 Δισ + 350 Δισ. στα ασφαλιστικά ταμεία = 800 Δις + 150 Δισ. οι ενισχύσεις στις τράπεζες που με την κρατικοποίηση προστίθενται στο δημόσιο χρέος = 950 Δις, δηλ. περίπου 1 ΤΡΙΣ
.

Τώρα φαίνεται η αιτία της αγωνίας του κ. Ε.Βενιζέλου και του κ. Κουτρουμάνη για την μη συμμετοχή των ασφαλιστικών ταμείων στο “κούρεμα”απο την μιά πλευρά και το "κούρεμα" των 105 δισ. απο την άλλη, και γιατί γίνεται, μάς κοροιδεύουν για μια ακόμη φορά.

Σε απλά Ελληνικά, τα χρήματα των καταθέσεων χάθηκαν και η κρατικοποίηση των τραπεζών αποτελεί επινόηση και εφεύρημα των ίδιων των τραπεζιτών, που με το έξυπνο αυτό κόλπο της ανταλλαγής των ομολόγων με νέα του Ελληνικού δημοσίου, και με το ΤΧΣ (ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητος), ψευτοσοσιαλιστικής εμπνεύσεως, μεταφέρουν στο Ελληνικό Δημόσιο (δηλαδή στους Ελληνες φορολογούμενους πολίτες), τα χρέη των τραπεζών τους, τις οποίες θα ξαναπάρουν πίσω σε 1-2 χρόνια, απο το ΤΧΣ, καθαρές και απαλλαγμένες από τις υποχρεώσεις τους, δηλαδή από τα χρήματα που οι ίδιοι έφαγαν, έχασαν ή σπατάλησαν.

Φωτεινό παράδειγμα αποτελεί η άρνηση των διοικήσεων τραπεζών να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις, διότι αναμένουν την ευόδωση του “μεγάλου κόλπου”, της “τζάμπα” εξυγίανσής τους, το αποτέλεσμα της συμμετοχής τους στο PSI+ αποδυκνύει του λόγου το αληθές.

Πρέπει να παραπεμφθούν στη Ελληνική Δικαιοσύνη και να λογοδοτήσουν όλες οι Διοικήσεις της ΤτΕ από το 1996 μέχρι και σήμερα
, αφού ανέχονταν και επέτρεπαν επί 17 ολόκληρα χρόνια, τους πτωχευμένους Έλληνες τραπεζίτες, να σκορπάνε τα χρήματα των Ελλήνων καταθετών σε αλόγιστα μερίσματα, προκειμένου να φουσκώνουν οι τιμές των τραπεζικών μετοχών στο ΧΑΑ και να ευνοούνται οι μεγαλομέτοχοι τραπεζίτες, φορτώνοντας τα “χαρτιά άνευ αντικρύσματος”, στους αφελείς Έλληνες πολίτες, οι οποίοι είχαν την ψευδαίσθηση να θεωρούν τους εαυτούς τους επενδυτές στην Ελληνική οικονομία.

Ο Ελληνικός λαός χωρίς αναστολές θα πρέπει να διαφυλάξει τον “κόπο” ετών και να μην επιτρέψει την διασπάθισή του, απο “πονηρούς τραπεζίτες” και επιτήδειους.

Πρέπει να γνωρίζει ο Έλληνας πολίτης, την τύχη των καταθέσεών του, διότι αποτελούν κόπους ετών, μιάς ζωής !!!



http://www.aegeantimes.gr/article.asp?id=43814&type=1&kata=0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.