# #

11 Μαρ 2012

CNN: Το καλύτερο θερινό σινεμά στον κόσμο βρίσκεται κοντά στην Ακρόπολη!


Κατασκευασμένο το 1935 στον πεζόδρομο στην οδό Αποστόλου Παύλου, σε… απόσταση αναπνοής από τον Παρθενώνα
 
Αγρινιώτης έχει το καλύτερο θερινό σινεμά στον κόσμο! Κατασκευασμένο το 1935 στον πεζόδρομο στην οδό Αποστόλου Παύλου, σε… απόσταση αναπνοής από τον Παρθενώνα
 
Το CNN τοποθετεί το «Σινέ Θησείον» του κ. Θωμά Μανιάκη, στην πρώτη θέση των θερινών κινηματογράφων ανά τον κόσμο, σε μια στιγμή που η χώρα «βάλλεται» συνεχώς, έχοντας όσο πότε άλλοτε ανάγκη για θετική προβολή και κριτικ. Το «Σινέ Θησείoν» είναι από τα πιο παλιά θερινά σινεμά στην Αθήνα, κατασκευασμένο το 1935 στον πεζόδρομο στην οδό Αποστόλου Παύλου, σε…
απόσταση αναπνοής από τον Παρθενώνα.
Λίγοι πάντως θα γνωρίζουν πως ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου κινηματογράφου είναι από το Αγρίνιο, συνεχίζει να έχει στενούς δεσμούς με την ιδιαίτερη πατρίδα του και παράλληλα στον κινηματογράφο του, παρέχει στους σινεφίλ πελάτες Αιτωλοακαρνάνικες λιχουδιές.

Όταν ο Τορνατόρε σκηνοθετούσε το «Σινεμά ο Παράδεισος» και εξυμνούσε τη μαγεία του κινηματογράφου, μπορεί να μην είχε στο μυαλό του το δικό μας θερινό σινεμά στο Θησείο, αλλά σίγουρα ο κινηματογράφος αυτός στο κέντρο της Αθήνας πληροί όλες τις προδιαγραφές για παραδεισένιες παραστάσεις. Αυτό το οποίο κάνει ξεχωριστό το Σινέ Θησείον είναι η μαγευτική θέα που προσφέρει στους θεατές από τα τέλη Απριλίου, που ανοίγει, μέχρι και τα μέσα Οκτωβρίου. Στον συγκεκριμένο κινηματογράφο δεν απολαμβάνεις μόνο την ταινία, αλλά έχεις τη δυνατότητα να απολαύσεις και το μεγαλείο της αθηναϊκής πρωτεύουσας, με την Ακρόπολη και τον Παρθενώνα να απλώνονται μπροστά σου.

CNN: Το καλύτερο θερινό σινεμά στον κόσμο!

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το «CNN Go», η ταξιδιωτική ιστοσελίδα του γνωστού καναλιού, κατέταξε τον αθηναϊκό κινηματογράφο στην πρώτη θέση της λίστας με τους 10 καλύτερους κινηματογράφους στον κόσμο. Την πρώτη πεντάδα κλείνουν το «Alamo Drafthouse» στο Ώστιν του Τέξας, το «Raj Mandir Theatre» στο Τζεϊπούρ της Ινδίας, το «Kino International» στο Βερολίνο και η σκοτεινή αίθουσα «4DX» στη Σεούλ της Νότιας Κορέας. «Η Αθήνα φιλοξενεί πολλά θερινά θέατρα στη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά κανένα δεν προσφέρει τη μαγευτική θέα του Σινέ Θησείον», αναφέρει η κριτική στην ιστοσελίδα «CNN Go». «Από τη θέση του στο Σινέ Θησείον μπορεί κανείς να δει όχι μόνο το πρόσφατο "μπλοκμπάστερ”, αλλά, επίσης, την Ακρόπολη και τον Παρθενώνα, με την καλύτερη θέα να είναι το βράδυ», σημειώνει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα.

Διάκριση – Όαση…

Το Σινέ Θησείον προβάλλει τον πολιτισμό, που έχει καταρρακωθεί, όπως και την ομορφιά της χώρας μας, ο οποιοσδήποτε μπορεί να απολαύσει μια ποιοτική ταινία σε συνδυασμό με τη μαγεία του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης και τη γλύκα μιας σπιτικής βυσσινάδας.

«Τοποθεσία και ποιοτικές ταινίες αποτελούν τα 2 μεγάλα ατού»

«Είναι μια ηθική δικαίωση για μένα και την οικογένειά μου, που δουλεύουμε τον κινηματογράφο, αλλά θεωρώ ότι είναι τιμητικό και για όλη τη χώρα μας, που ακούστηκε για κάτι θετικό μετά από πολύ καιρό», μας είπε αρχικά ο κ. Θωμάς Μανιάκης, ιδιοκτήτης του Σινέ Θησείον, για να συνεχίσει λέγοντας ότι «αποτελεί πολύ καλή διαφήμιση για τον κινηματογράφο αυτή η διάκριση, γι’ αυτό και το καλοκαίρι περιμένουμε περισσότερο κόσμο από το εξωτερικό». Ρωτώντας τον κ. Μανιάκη για το τι είναι αυτό που κάνει ξεχωριστό αυτόν τον κινηματογράφο, μας απάντησε ότι «η τοποθεσία είναι το μεγάλο πλεονέκτημα. Είναι μια σπάνια εικόνα, ιδίως το βράδυ το θέαμα με τον Παρθενώνα φωτισμένο είναι μοναδικό και μαγευτικό, κάτι που δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο. Παράλληλα, έχουμε και πολύ ποιοτικές ταινίες, που νοσταλγούν τον παλιό κλασικό αμερικανικό και ευρωπαϊκό κινηματογράφο. Επίσης, το καλό περιβάλλον, το ευγενικό προσωπικό, ο καθαρός αέρας και τα μεγάλα φεγγάρια του Αυγούστου αποτελούν πλεονεκτήματα, γι’ αυτό και πολύς κόσμος μας προτιμά».

Οι δυσκολίες πολλές, όχι όμως και αξεπέραστες

Πάντως, όπως σημείωσε στη συνέχεια ο ιδιοκτήτης του Σινέ Θησείον, «έχουμε πολλά προβλήματα, όπως όλοι οι Έλληνες αυτήν την περίοδο, και είναι δύσκολο να συντηρούμε το σινεμά και τον χειμώνα, διότι τα έξοδα είναι πολλά και αναγκαστικά βάζουμε από την τσέπη μας. Παράλληλα, τα επεισόδια, που ακολουθούν τις πορείες και τις διαδηλώσεις, μας κάνουν κακό και μειώνουν την κίνηση». Καταλήγοντας, ο κ. Μανιάκης θεωρεί πως ο κινηματογράφος είναι η πιο φθηνή διασκέδαση με μόλις 8 ευρώ το εισιτήριο (και 6 το μειωμένο), ενώ όπως ο ίδιος ισχυρίζεται θα αντεπεξέλθει στις δυσκολίες, διότι «ο κόσμος αγαπάει τις ποιοτικές ταινίες και το θερινό σινεμά». Όσον αφορά στις πρόσθετες παροχές του Σινέ Θησείον, οι σινεφίλ έχουν την δυνατότητα να γευτούν σπιτικά γλυκά, ποτό βύσσινο, γρανίτες, παγωτά, αβγοτάραχο Μεσολογγίου και ακόμα το γνωστό τσίπουρο Αιτωλοακαρνανίας!
Ρεπορτάζ: Κώστας Μοσχολιός για την εφημερίδα «Αττική Περιφέρεια» - thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.