# #

2 Οκτ 2011

ΠΑΟΚ και ξερό ψωμί....



thumb

Τελικά ο μύθος του επενδυτή Φλωρίδη κατέρρευσε στην κυριολεξία, όταν μερικούς μήνες μετά την εμφάνιση του Κωνσταντινουπολίτη επιχειρημα­τία ως σωτήρα του ΠΑΟΚ οι φίλοι και οι οπαδοί της ομάδας… μάθαιναν διά στόματος του Γιώργου Σαχπατζίδη ότι μέχρι σήμερα ο φερόμενος ως επεν­δυτής δεν έχει βάλει ούτε ένα ευρώ για τη συμμετοχή του στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στην ομά­δα του δικέφαλου του Βορρά!!!





Και ακόμη μάθαιναν ότι ο μέχρι τό­τε συνεργάτης του «κατηγόρησε» τον επίδοξο αγοραστή του ΠΑΟΚ ότι θέ­λει να θέσει υπό έλεγχο την ΠΑΕ και δεν έχει κάνει τίποτε απολύτως για να αποδείξει την οικονομική του φε­ρεγγυότητα, ενώ βέβαια συμπλήρω­σε ότι δεν πρόκειται πριν βάλει έστω και 1 ευρώ ο Φλωρίδης να αποκτήσει τον έλεγχο μετοχών.

Το περίεργο στην ιστορία αυτή εί­ναι ότι ενεπλάκη και το Οικουμενι­κό Πατριαρχείο σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την αγορά του ΠΑΟΚ από τον Φλωρίδη αφού όλες οι πλη­ροφορίες λένε ότι ο Πατριάρχης και οι μητροπολίτες δεν θέλουν ούτε ν’ ακούσουν για τον Φλωρίδη, που είναι μάλιστα και αφορισμένος από το Πα­τριαρχείο!!!

 Όταν λοιπόν εκδηλώθηκε το εν­διαφέρον του ομογενή επιχειρημα­τία να καταστεί μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, ήταν φυσικό η «ασπρόμαυρη» διοίκηση να νιώσει πως της έπεσε το τζόκερ.

 Το προφίλ του ενδιαφερομέ­νου ήταν τουλάχιστον εντυπωσιακό: επιτυχημένος επιχειρηματίας και μά­λιστα από την Κωνσταντινούπολη, με μεγάλη οικονομική επιφάνεια και τα­τουάζ τον Δικέφαλο (!), που αποφάσι­σε «να κάνει το γούστο του» αγορά­ζοντας τον σύλλογο της καρδιάς του.

Οι πληροφορίες που αλίευσαν τότε οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ, μόνο επιχει­ρηματία με μεγάλη οικονομική επι­φάνεια δεν έδειχναν, με τον Β. Φλωρίδη να μην έχει κάνει φορολογική δήλωση από το 2003. Άλλοτε εμφανι­ζόταν ως ...
ιδιοκτήτης ορυχείων κάπου στην Κένυα, άλλοτε ως αφεντικό με­γάλης εταιρείας υπηρεσιών ασφάλει­ας και φύλαξης, ποτέ όμως δεν διευ­κρινίστηκαν με σαφήνεια το περιεχό­μενο και η έδρα της επαγγελματικής δραστηριότητάς του.
Σύμφωνα μάλιστα με την εφημερίδα «Χουριέτ», το 2000, ο Βασιλάκης Φλωρίδης ήταν ιδιοκτήτης της εται­ρείας The Bosphorus Flo r Group Of Companies με έδρα τις ΗΠΑ, η οποία από το 1998 παρείχε στην Τουρκία υπηρεσίες θαλάσσιων ταχυμεταφορών κούριερ, προσθέτοντας ότι η εταιρεία ειδικευόταν και στον τομέα της προστασίας

Η κόντρα με το Πατριαρχείο και ο αφορισμός…
Ο υποψήφιος επενδυτής του ΠΑΟΚ όμως έχει πρωταγωνιστήσει και σε μία άλλη ιστορία, η οποία αποτέλεσε τη μεγαλύτερη υπόθεση υπονόμευ­σης του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του ίδιου του Οικουμενικού Πα­τριάρχη Βαρθολομαίου.
Συγκεκριμένα, ο Φλωρίδης, εκμε­ταλλευόμενος τη γνωριμία του με τον μητροπολίτη Χαλκηδόνας Ιωακείμ, με τον οποίο είχαν υπηρετήσει μαζί τη θητεία τους στον τουρκικό στρα­τό, εμφανίστηκε στο Πατριαρχείο με σκοπό να «σώσει» τη Θεολογική Σχο­λή της Χάλκης.
Λίγο μετά τις πρωτοβουλίες του Φλωρίδη, ξέσπασε και η μεγάλη κό­ντρα του με το Πατριαρχείο, που τε­λικά οδηγήθηκε στα δικαστήρια με προσωπική επίθεση κατά του Πατρι­άρχη. Ήταν μία κόντρα που έληξε με την πανηγυρική δικαίωση του Πατρι­αρχείου και τον αφορισμό του Φλωρίδη από την Εκκλησία. Και μια ακόμη σημαντική λεπτομέρεια. Ο μητροπο­λίτης Χαλκηδόνας Ιωακείμ δεν άντε­ξε τη δοκιμασία στην οποία έβαλε το Οικουμενικό Πατριαρχείο ο «συστρατιώτης» του. Υπέστη εγκεφαλικό και δεν συνήλθε ποτέ…

Στο τέλος θα ζητάει και χρήματα
Όλα αυτά λοιπόν οδήγησαν στην 3η Νοεμβρίου του 2007, οπότε το Οικουμενικό Πατριαρχείο αφόρι­σε τον Βασίλη Φλωρίδη και έκτοτε, όπως είναι φυσικό, αντιμετωπίζεται ως εχθρός από το Φανάρι. Χαρακτη­ριστικές ήταν οι δηλώσεις του μη­τροπολίτη Δέρκων Απόστολου, γνω­στού, σύμφωνα με τη μαρτυρία του Γιώργου Κούδα, ΠΑΟΚτζή και μάλι­στα στη θύρα 4, στην εφημερίδα της συμπρωτεύουσας «Θεσσαλονίκη», όπου χαρακτήρισε μεγάλο λάθος να συμμετάσχει ο Φλωρίδης στα διοικη­τικά του Δικεφάλου του Βορρά.
Ο μητροπολίτης Απόστολος ήταν ένας από εκείνους που προειδοποί­ησε, ώστε ο ΠΑΟΚ να μην εμπλακεί σε τέτοια περιπέτεια, και τόνισε ότι «εμείς τους είπαμε ότι στο τέλος αυ­τής της ιστορίας ο συγκεκριμένος άν­θρωπος θα ζητάει και χρήματα από τον ΠΑΟΚ. Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο ένα ιστορικό σωμα­τείο όπως ο ΠΑΟΚ, με χιλιάδες φίλων στην Ελλάδα, θα μπει σε μία τέτοια περιπέτεια».
«Τους είπαμε» είπε ο μητροπολί­της Απόστολος «όλα όσα έπρεπε να πούμε. Αν οι βετεράνοι, όπως ο Γιώρ­γος Κούδας, που έχουν χύσει ιδρώ­τα για τη φανέλα του ΠΑΟΚ χωρίς να πάρουν εκατομμύρια, δεν μπορούν να έχουν έναν συμβουλευτικό λόγο μέσα στην ομάδα, τότε τι να πούμε εμείς»;
Σύμφωνα με την εφημερίδα, μά­λιστα, στην ερώτηση για τα συναι­σθήματα που γεννά στον ίδιο η πιθα­νή εμπλοκή του Βασίλη Φλωρίδη, ο μητροπολίτης Απόστολος απάντησε: «Πρόκειται για έναν άνθρωπο που είναι αφορισμένος, που έχει τιμωρη­θεί από την Εκκλησία. Αυτό για εμάς τα λέει όλα».

«Σαρξ εκ της σαρκός» της Πόλης ο Δικέφαλος
Αν λοιπόν ο επιχειρηματίας Βασί­λης Φλωρίδης ήταν για το Οικουμε­νικό Πατριαρχείο ένας αφορισμένος και, φυσιολογικά, αντιμετωπίζεται ως εχθρός στο Φανάρι, ο ΠΑΟΚ αντι­μετωπίζεται με μεγάλη συμπάθεια. Το 2006 ο Πατριάρχης είχε παρευρε­θεί στη γιορτή για τα 80 χρόνια του ΠΑΟΚ. «Η μήτηρ Εκκλησία και η Αγία Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης παρακολουθούν τον ΠΑΟΚ και χαί­ρονται καθώς τις επιτυχίες τις χαίρο­νται και για δικές τους, καθώς ο ΠΑΟΚ είναι “σαρξ εκ της σαρκός των”» ανέφερε ο Οικουμενικός Πατριάρ­χης και έκλεισε λέγοντας: «Γέννημα και θρέμμα της Πόλης είστε. Αυτό πρέπει να γεννά συγκίνηση και υπε­ρηφάνεια».
Τώρα πλέον ο Φλωρίδης φαίνεται να αποτελεί παρελθόν για τον ΠΑΟΚ… Αν σ’ αυτό έπαιξε ρόλο ο αφο­ρισμός και η στάση του Πατριαρχείου ή το γεγονός ότι ο «σωτήρας» του ΠΑΟΚ δεν έβαζε το χέρι στην τσέπη πα­ρά μόνο στα λόγια, αυτό ίσως δεν θα το μάθουμε ποτέ…

απο το Ποντικι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.