# #

1 Ιουλ 2011

Το ξύλο και τα χημικά έκαναν πολύ καλή δουλειά.

Το χθεσινό ξέσπασμα Βίας υπερτονίζει το θυμικό στοιχείο του «εμείς και αυτοί». 


Το κίνημα της πλατείας θα γεννήσει κάτι νέο. Σήμερα όλοι είναι πάλι εκεί και αυτό δείχνει διάθεση ειρηνικής (ακόμη) και στην ουσία πολιτικής σύγκρουσης με το κατεστημένο. 

Η βία σπρώχνει τα πράγματα προς ένα σημείο και δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το κρυφτούλι με την Ιστορία.

Αργά ή γρήγορα θα γεννηθεί κάτι απόλυτα νέο, γιατί εδώ και καιρό υπάρχει κενό, χάσμα θα έλεγε κανείς- ανάμεσα στο ιδρυματοποιημένο παλιό αυτιστικό πολιτικό σύστημα και στην κοινωνία.

Υπάρχει διαφορά γλώσσας, διάφορα αιτημάτων, διάφορα ιδεών, διάφορα ήθους, πολιτισμική διαφορά, υπάρχει αίσθημα αδικίας, υπάρχουν αθώοι και ένοχοι. 

Το χθεσινό ξέσπασμα Βίας υπερτονίζει το θυμικό στοιχείο του «εμείς και αυτοί». Πλέον υπάρχουν δυο κόσμοι: Ο παλιός που συντηρείται με νύχια και με δόντια, με μνημόνια καταστολή μεσοπρόθεσμα με καιροσκοπισμό, δημοσκοπήσεις και δημαγωγία, φόβο και κομματική πειθαρχία, ΜΜΕ, και απέναντι τους ένας κόσμος που δεν θα διστάσει να ....
μπει σε κάθε είδους περιπέτεια απλά και μόνο για να απαλλαγεί από αυτούς.
Και όχι για άλλο λόγο. Αυτό σύντομα θα  αρκεί σε όλους.

Το κενό αντιπροσώπευσης, η έλλειψη επαφής με την κοινωνία, η μη παραγωγή πολιτικής και στελεχών από τα κάτω αλλά η επιβολή αυτών από τα πάνω,  τα τζάκια τα πρόσωπα της μεταπολίτευσης, οι φυτευτοί, οι εκλεκτοί, τα δομημένα συμφέροντα, είχαν δημιουργήσει δυο-τρεις γενιές που ασφυκτιούν.
 Τριάντα εφτά χρόνια τα πρόσωπα έγιναν καθεστώς. Ο Παπουτσής από το πολυτεχνείο και την ΕΦΕΕ στην χθεσινή καταστολή. Έλεος .
 Το σύστημα αυτοσαρκάζεται και  εμπαίζει τους πάντες. Από το 1989 η ίδια πολιτική και 22 χρόνια λιτότητα.  
 Ο δικομματισμός που δήθεν αναπαράγεται εσωτερικά και με δήθεν εκλογές αλλάζει.  Μα στην ουσία τρία τζάκια με καμπόσους δορυφόρους και μια πολιτική.  Υπουργοί εξωκοινοβουλευτικοί ή διορισμένα γλυφτράκια, βουλευτές με γονείς βουλευτές και πολιτική προίκα. Πρωθυπουργός γιος και εγγονός πρωθυπουργού.

  Είστε ψυχασθενείς;

Όλα θυμίζουν Μουμπρακ, Μπεν Αλι, Σαλεχ, και Καντάφι και η καταστολή αποκαλύπτει ακόμη περισσότερες  ομοιότητες. 

 Δημοκρατία κέλυφος, έλλειψη  διαφάνειας, τα αιτήματα  του κόσμου που δεν τα ακούει κανείς, μια νεκρή βουλή, έλλειμμα δικαιοσύνης και θεσμών, σκάνδαλα, αποδράσεις υποδίκων Χριστοφοράκος, Καραβέλας, φτώχια, διαφθορά. 
 Η χώρα σε ένα ευρώ και σε ενώσεις για τις οποίες δεν ρωτήθηκε κανείς και ποτέ.
Μα στην πλατεία νέοι άνθρωποι πλήρως ετερόκλητοι όπως ακριβώς στην Πλατεία Ταχριρ.  Εκεί είχαμε από αδ. Μουσουλμάνους έως αντικαθεστωτικούς παρανομους κομουνιστές και ισλαμιστές. 
 Εδώ έχουμε από εθνικιστές και  σωτηριολόγους και αρχαιόπληκτους ή παπάδες έως την άκρα αριστερά και τις κουκούλες.
Τι ακριβώς δεν βλέπεται κύριοι; Οτι λείπουν οι αδ.  Μουσουλμάνοι;
Δεν αντιλαμβάνεσται ότι αυτή είναι η Ελληνική πλατεία ταχριρ και εσείς είστε το καθεστώς θύμα. Είστε τυφλοί;
 Ήδη αυτό που παρακολουθούμε είναι εκπληκτικό μα όχι πρωτοφανές. Πολιτικοί που δεν τολμούν να βγουν στο δρόμο, και συνομιλούν μεταξύ τους σε ΜΜΕ του συστήματος και σε ελεγχόμενους διαλόγους με διλλήματα απίστευτα τεχνητά και απλοϊκά.

 Την ίδια στιγμή τα δυναμικότερα κομμάτια της κοινωνίας επικοινωνούν διαδραστικά και αστραπιαία μόνοι τους έξω από τα φίλτρα των ΜΜΕ και των κλασικών ροών του συστήματος. Το κίνημα των αγανακτισμένων οργανώθηκε από το διαδίκτυο σε μια νύχτα και τρέφεται από αυτό. Το ετερόκλητο του πλήθους δεν ευνόησε την σύνθεση αλλά ποιος αφελής νοιάζεται για την σύνθεση. Υπήρξε σύνθεση στην Αίγυπτο ή  υπήρξε μια  παραζάλη και μια ανάγκη για λύτρωση;
 Το σύστημα  όμως στην χώρα μας είχε τις ευκαιρίες του καθώς τους είδαμε όλους αυτούς στην αποχή από τις εκλογές. Όμως αγνοήθηκαν προκλητικά και αυτάρεσκα. Τελευταία ευκαρία δόθηκε στον Γιώργο με 43%!

Λουστείτε το.

Το ξύλο όμως και τα χημικά έκαναν καλή δουλειά.  Ενοποίησαν τους πάντες. Στην σημερινή ανακοίνωση των αγανακτισμένων γράφτηκε επί λέξη «είναι 155 και είμαστε εκατομμύρια». Τι ακριβώς δεν βλέπεται κύριοι;

Η παρουσία τους εκεί σήμερα είναι μια χαρακιά στην Ελληνική ιστορία. Κάτι φοβερό θα συμβεί στην χώρα μας και είναι θέμα χρόνου.

 Πλέον υπάρχει ρήξη.
  
 Το μεσοπρόθεσμο και το μνημόνιο είναι η αφορμή. Η αιτία είναι άλλη και για αυτό συνεχίζουν και μετά την ψήφιση τους. Υπάρχει ρήξη και που θα δώσει αποτελέσματα. Η καταστολή και η πολιτική ασφυξία-αδιαφορία  θα δώσουν Ιστορικά αποτελέσματα.

Αν συνεχσει έτσι σε αυτισμό το υπάρχων πολιτικό σύστημα θα χρειαστεί ισχυρότατη προστασία και στήριξη από την Ευρώπη και τον κόσμο για να μην καταρρεύσει και συμπαρασύρει την Ευρώπη σε ντόμινο.

 Τα γεγονότα της Β Αφρικής ίσως να είναι μπροστά μας.
Άμεσα πρέπει να δοθεί εσωτερική πολιτική διέξοδος. Δυστυχώς όμως δεν βλέπω καμιά.

Βλέπω αλαζόνες υπουργούς γύρω μου που ψεύδονται ξανά στα  φιλικά ΜΜΕ, Δημοσιογράφους που κάνουν το παιχνίδι τους.  
Τι νομίζουν οτι κερδίζουν; 
Ποιον έπεισε ο Παπουτσής  στην βουλή και πόσους εξόργισε. Ποιον ενδιαφέρει το γεγονός ότι πλακώθηκαν Κακλαμάνης Λοβέρδος με τον Σύριζα.
 Είστε σοβαροί; Αντιλαμβάνεστε ότι κινδυνεύετε; Πρέπει να διαβάσεται την πινακίδα “πλατεία Ταχριρ” για να ξυπνήσετε;
 Είμαστε σε μια κατάσταση απολύτως δυναμική και αυτοτροφοδοτούμενη από την οικονομική κρίση και ειλικρινά δεν ξέρω πως θα καταλήξει.  Όλοι σηκώθηκαν από τον καναπέ όπως κάποτε ευχηθήκαμε,  και αυτό θα συμβεί παντού αργά ή γρήγορα. Το διαδίκτιο αλλάζει το κόσμο σαν φωτιά και η κρίση είναι ο αέρας.
Βλέπω την Β. Αφρική και βλέπω  τους λαούς που νικούν…
και βλέπω και τους χαμένους.


1 σχόλιο:

  1. οι αρχαιοπληκτοι μουγαν το νιμου της μαμας σου αλητη νενεκο τουρκοπισωγλεντη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.