# #

1 Ιουλ 2011

Φετινά ξινά σταφίλια...???



thumb
Γράφει η Κουκίδα
Βουρ ο ΓΑΠ για να προλάβει να αποσπάσει τη δέσμευση της Κομισιόν για τα νέα κονδύλια.

 Συσκέψεις επί συσκέψεων τώρα που το θέμα είναι καυτό και οι Ευρωπαίοι έχουν τσιμπήσει ότι εάν δεν ρίξουν και έμμεσο χρήμα δεν πρόκειται η αγορά να κινηθεί ούτε στον αιώνα των αιώνων.
 Με ορίζοντα λοιπόν το Φθινόπωρο σύσσωμος ο μηχανισμός ΓΑΠ ετοιμάζεται να θέσει στη Βουλή τη νέα δανειακή σύμβαση (που ούτε αυτή θα την δούμε στην ολότητα της) και το νέο μνημόνιο.

 Με τυράκι το αναπτυξιακό πακέτο όπως σας έχουμε ήδη γράψει, το οποίο θα διαμοιραστεί στους ολίγους.
 Αυτά βέβαια πιστεύει και σχεδιάζει το Μαξίμου. Αν νομίζουν ότι με διαδικασίες fast track θα κινηθούν και οι Βρυξέλλες κάνουν μεγάλο λάθος...

 Εν τω μεταξύ οι Βρυξέλλες έχουν λαλήσει με την σχιζοφρένεια που δείχνουν οι πολιτικοί μας και διεμήνυσαν πάλι ότι νέο δάνειο και νέα κονδύλια δεν πρόκειται να δούμε εάν δεν λάβει το πακετάκι 180 ψήφους βουλευτών και άνω.
 Την πρώτη κρούση έκανε χθες στη βουλή ο Ε. Βενιζέλος για να ξεκινήσει μια άνευ προηγουμένου κοκορομαχία με τον Σαμαρά.
 Αλλά τον Μπένι τον περιμένει και μια δύσκολη Κυριακή στις Βρυξέλλες.
  Όπως μαθαίνει η Κουκίδα, οι του Γιούρογκρουπ είναι προβληματισμένοι για τις τελευταίες αλλαγές που έγιναν στο Μεσοπρόθεσμο, ώστε να σωθούν τα πολιτικά προσχήματα εντός της χώρας, γιατί κανείς δεν τους ρώτησε και βεβαίως δεν υπάρχει η επίσημη έγκριση της τρόικας.
  Έτσι ο Μπένι θα αναλάβει να τους εξηγήσει από που θα βρει τα λεφτά για να καλύψει τις τρύπες των διευκολύνσεων που εξήγγειλε.
 Ε, αυτή το φορά το δίκαιο είναι με το μέρος των εταίρων.
 Ο Βενιζέλος δεν ήταν αυτός που κατακεραύνωσε με δηλώσεις του τον Παπακωνσταντίνου ότι είχε κάνει αλλαγές στο μεσοπρόθεσμο χωρίς να ενημερώσει τους τροικανούς και ότι ο Μπένι, όταν πήγε στο Λουξεμβούργο έμεινε άφωνος γιατί διαπίστωσε ότι οι εταίροι του δεν είχαν ιδέα;


Τώρα τι πάει να κάνει και αυτός ακριβώς το ίδιο τρικ;

ΥΓ : Όποιος είχε τη τύχη χθες να παρακολουθήσει τη συνεδρίαση της Βουλής στην Ισπανία θα διαπίστωνε ότι τα ίδια ακριβώς λένε και εκεί και τις ίδιες κατηγορίες εκτοξεύουν κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Το τι άκουσε ο Θαπατέρο δεν λέγεται. Μόνο προδότη δεν τον είπαν. Άκουσε όμως κανείς παρέμβαση και δηλώσεις των Ευρωπαίων περί τούτου; Όχι. Παρά το γεγονός ότι έρχονται πρόωρες εκλογές και εκεί.
Επιμένω, η άνευ προηγουμένου πίεση - παρέμβαση που άσκησαν και ασκούν οι εταίροι μας, έγινε μετά από απ-αίτηση της ίδιας της κυβέρνησης μας....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.