# #

25 Μαΐ 2010

Ελληνοαμερικανοί επισκεφθείτε μαζικά την Ελλάδα


Με το σύνθημα «Φέτος το καλοκαίρι πάμε Ελλάδα», η δίγλωσση εβδομαδιαία ελληνοαμερικανική εφημερίδα «Greek News» ξεκίνησε χθες δίμηνη εκστρατεία, απευθυνόμενη σε κάθε ομογενή και κάθε φιλέλληνα, καλώντας τον να επισκεφθεί την Ελλάδα το φετινό καλοκαίρι.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της εφημερίδας, «η εκστρατεία καλύπτει πέραν της έντυπης έκδοσης και την ηλεκτρονική της, η οποία είναι μία από τις τρεις μεγαλύτερες της Ομογένειας, με επισκέπτες απ' όλο τον κόσμο».

Σε πρωτοσέλιδο άρθρο του εκδότη της εφημερίδας Αποστόλη Ζουπανιώτη, παρουσιάζεται «το τρίπτυχο της εκστρατείας: Αγαπούμε την Ελλάδα, Βοηθούμε την Ελλάδα στις δύσκολες αυτές οικονομικές συγκυρίες και αν δεν το κάνουμε εμείς οι Ελληνοαμερικανοί, ποιοι θα το κάνουν;».
Το σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας περιλαμβάνει μηνύματα του πρέσβη της Ελλάδας στις ΗΠΑ Βασίλη Κασκαρέλη, του προέδρου του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού Στέφανου Ταμβάκη και του συντονιστή ΣΑΕ ΗΠΑ Θεόδωρου Σπυρόπουλου.

Στο άρθρο, μεταξύ άλλων, γίνεται αναφορά «στις πρόσφατες 27.000 ακυρώσεις τουριστών, μετά τα τραγικά αποτελέσματα της επίθεσης των κουκουλοφόρων», τονίζοντας ότι «πρέπει κι εμείς, τα 7 εκατομμύρια των Ελλήνων της Διασποράς, να αρθούμε των περιστάσεων και να βοηθήσουμε όλοι, για να σηκώσουμε τον ήλιο πάνω από την Ελλάδα. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε στο αμέσως προσεχές διάστημα για να έχουμε γρήγορα αποτελέσματα, είναι να επισκεφθούμε αυτό το καλοκαίρι την Ελλάδα. Και να το κάνουμε όχι μόνο γιατί η Ελλάδα είναι όμορφη, μαγευτική, μας αναβαπτίζει και μας ξεκουράζει, αλλά και γιατί φέτος μας χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε. Πέραν τούτου, η ισοτιμία δολαρίου/ευρώ θα μειώσει τα έξοδά μας στην Ελλάδα, σε σχέση με πέρυσι κατά 20%».

Η ομογενειακή εφημερίδα, αφού υπενθυμίζει αντίστοιχη εκστρατεία της Ομογένειας της Αμερικής το 1985-86, όταν η κυβέρνηση Ρίγκαν εξέδωσε την «άδικη ταξιδιωτική οδηγία» σε βάρος της Ελλάδας, θέτει μία σειρά διλημμάτων στους Ελληνοαμερικανούς:

«Αν κάποιος ξένος επιδρομέας επετίθετο στην Ελλάδα, πόσοι από μας που θα μπορούσαν δεν θα έσπευδαν να βοηθήσουν; Το ίδιο συμβαίνει και τώρα, μόνο που οι επιδρομείς έρχονται με όπλα την οικονομική κερδοσκοπία. Σκεφθείτε τι θα έκανε η Εβραϊκή Διασπορά σε παρόμοια περίπτωση. Θα πήγαινε στο Ισραήλ αψηφώντας κάθε κίνδυνο. Εμείς, το μόνο που θα κάνουμε είναι να πάμε, όχι σε μία χώρα που κάποιος ανά πάσα στιγμή μπορεί να ανατιναχθεί δίπλα μας σκορπώντας τον όλεθρο, αλλά στην πατρίδα των προγόνων μας, όπου βασιλεύουν η ομορφιά, η γαλήνη, ο ήλιος και η θάλασσα. Για να ζήσουμε λίγες εβδομάδες κοντά στις ρίζες μας, κοντά στον πλουσιότερο πολιτισμό, κουλτούρα και ιστορία της ανθρωπότητας».

Τέλος, η εφημερίδα «Greek News» υπογραμμίζει ότι «στις δύσκολες αυτές ώρες, δεν χωρούν μεμψιμοιρίες. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε τι θα κάνει η κυβέρνηση για την Ελλάδα μας, αλλά τι θα κάνουμε εμείς για τον τόπο των προγόνων μας. Πολλοί από μας ίσως έχουν πικρές εμπειρίες και παράπονα. Τώρα όμως είναι η ώρα της ευθύνης και του χρέους», καλώντας παράλληλα τους ομογενείς και τους φιλέλληνες να επισκεφθούν φέτος το καλοκαίρι την Ελλάδα, «να απολαύσουν την Ελλάδα, να γίνουν κι αυτοί μέρος της προσπάθειας για να σωθεί η Ελλάδα. Είμαστε Έλληνες και καλό είναι να το αποδεικνύουμε στις δύσκολες για τη Γενέτειρά μας ώρες».

http://www.sigmalive.com/simerini/world/epikairotita/269551

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.