# #

7 Νοε 2010

Ενισχυστε τη ... “LIBIDO” σας !!!

Όταν μια γυναίκα είναι στη λεγόμενη φάση «μήνα του μέλιτος» όπου η επιθυμία περισσεύει, όλα φαίνονται κανονικά και τέλεια.
Η συχνότητα της σεξουαλικής δραστηριότητας κυμαίνεται από καθημερινά ως να μην συμβεί και καθόλου. Εάν ανησυχείτε για τη μείωση στη σεξουαλική “libido” σας εξ αρχής πρέπει να επιδιώξετε...
επαγγελματική βοήθεια.
Αυτό που προκαλεί τη θηλυκή σεξουαλική δυσλειτουργία;
Η θηλυκή σεξουαλική δυσλειτουργία προκαλείται από τις αλλαγές στη σεξουαλική επιθυμία των γυναικών. Η εμμηνόπαυση είναι πιθανόν να προκαλέσει μια πτώση στην επιθυμία μιας γυναίκας για το αντίθετο φύλο. Αυτό οφείλεται πρωτίστως σε μια ορμονική δυσαναλογία. Η ορμόνη που ενοχοποιείται (Dyspareunia) μπορεί να προκαλέσει πόνο κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής δραστηριότητας της γυναίκας. Οι γυναίκες που έχουν γεννήσει πιθανόν να έχουν μια πτώση στη λίμπιντό τους λόγω των ορμονικών αλλαγών, ειδικά με την αύξηση της προλακτίνης που είναι αρμόδια για τη σεξουαλική λίμπιντο της γυναίκας.
Μολύνσεις
Οι μολύνσεις μπορούν επίσης να είναι παράγοντες στη θηλυκή σεξουαλική δυσλειτουργία. Οι γυναίκες με την επίτευξη του οργασμού και οι παράγοντες που τον προκαλούν μπορούν να προέλθουν από ιατρικούς ή και ψυχολογικούς λόγους. Οι μολύνσεις που ελλοχεύουν και δημιουργούνται στη γυναίκα από τη φύση της ή και άλλους εξωγενείς παράγοντες .οπως η σεξουαλική δραστηριότητα με διαφορετικούς παρτενέρ, ενδεχομένως να στερήσουν την επιθυμία οποιασδήποτε γυναίκας για το άλλο φύλο.
Μέθοδοι διαγνώσεων
Υπάρχουν διαφορετικές μέθοδοι διαγνώσεων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν με χαμηλή σεξουαλική επιθυμία. Οι γιατροί μπορούν να οδηγήσουν τη γυναίκα σε ιατρικές εξετάσεις ρουτίνας που ελέγχουν τη γενική υγεία της. Το αίμα και οι εξετάσεις ούρων χρησιμοποιούνται με τη διάγνωση των μεθόδων καθώς επίσης και των δοκιμών ορμονών. Επίσης εξετάζονται και γενετήσιοι παράγοντες.
Θεραπεία
Αντικατάστασης ορμονών που ρυθμίζουν την ισορροπία των ορμονών στο θηλυκό σώμα. Τα αντικαταθλιπτικά χάπια και η ρύθμιση της πίεσης, οι συναισθηματικοί παράγοντες αν διαχειριστούν κατάλληλα μπορούν να βοηθήσουν. Ο γυναικολόγος, ο ουρολόγος και ο ψυχολόγος είναι χρήσιμοι σε αυτή τη συνεργασία.
Τα πράγματα που κάθε γυναίκα πρέπει να θυμάται
Οι γυναίκες πρέπει να ξέρουν ότι η επιθυμία για τη σεξουαλική δραστηριότητα ποικίλλει σε κάθε γυναίκα χωριστά. Η χρήση ουσιών ή ναρκωτικών καθώς επίσης και η κατάχρηση οινοπνεύματος μπορούν να προκαλέσουν χαμηλή επιθυμία στις γυναίκες. Εάν παίρνετε αυτήν την περίοδο ορισμένα φάρμακα, πρέπει να ελέγξετε για να δείτε τι οι παρενέργειες είναι. Εάν μια από τις παρενέργειες είναι η μείωση της σεξουαλικής δραστηριότητας, συζητήστε με τον ιατρό σας μια εναλλακτική λύση σε φάρμακα που παίρνετε αυτήν την περίοδο.
Μέσα σε όλα αυτά πρέπει να σκεφτείτε και την πιθανότητα η πρωτογενής αιτία να βρίσκεται μόνο στην επιλογή παρτενέρ σας και στις δυνατότητες του. Μήπως πρέπει να αναθεωρήσετε την ύπαρξη του συντρόφου σας στο πλευρό σας;
http://www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.