# #

13 Νοε 2010

Οργασμός: Στο μυαλό της .....





Οι επιστήμονες κατέγραψαν τι συμβαίνει στον εγκέφαλο μιας γυναίκας που έχει οργασμό.
Δείτε τον...χάρτη του οργασμού!





Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Rutgers στο Νιου Τζέρσι ζήτησαν από 8 γυναίκες να αυτοϊκανοποιηθούν μέσα σε έναν αξονικό τομογράφο (σκεπασμένες με κουβέρτα φυσικά) ο οποίος θα κατέγραφε τη λειτουργία του εγκεφάλου τους. Οι περισσότερες ήρθαν σε οργασμό μέσα σε πέντε λεπτά, ενώ κάποιες άλλες χρειάστηκαν ως και 20 λεπτά. Το αποτέλεσμα όμως ήταν κοινό σε όλες.

Η υπερδιέγερση του εγκεφάλου ήταν εντυπωσιακή και προοδευτική όσο έφταναν κοντά στη στιγμή του οργασμού. Ο τομογράφος αποκαλύπτει ότι το διεγερτικό μούδιασμα του εγκεφάλου είναι τόσο μεγάλο που η γυναίκα εκείνη τη στιγμή δεν αισθάνεται ούτε καν πόνο.

Ο οργασμός επηρεάζει πάνω από 30 διαφορετικά μέρη του εγκεφάλου συμπεριλαμβανομένου αυτά του συναισθήματος, της ευχαρίστησης, της ικανοποίησης και της μνήμης.

Ο αξονικός τομογράφος έπαιρνε σήμα κάθε δυο δευτερόλεπτα. Τα πρώτα δύο λεπτά της διέγερσης ενεργοποιούνταν τα σημεία του εγκεφάλου που ενεργοποιούνται και με το φαγητό και το ποτό.

Λίγο πριν την έναρξη του οργασμού επηρεάζονταν και άλλα μέρη του εγκεφάλου όπως ο αισθητήριος φλοιός που λαμβάνει τα «αγγίγματα» στο σώμα και ο θάλαμος που στέλνει σήματα στο υπόλοιπο σώμα.

Μόλις ο οργασμός ξεκινά αρχίζει και ο χορός όλων των ενεργοποιήσεων στον εγκέφαλο με τα μέρη του συναισθήματος, της ευχαρίστησης, της ικανοποίησης και της μνήμης να βρίσκονται στο ζενίθ τους. Το τελικό μέρος του εγκεφάλου που ενεργοποιείται είναι ο υποθάλαμος ο οποίος ελέγχει την θερμοκρασία, την πείνα, τη δίψα και την κούραση του σώματος. Την ίδια στιγμή ενεργοποιείται ακόμα μια περιοχή που είναι υπεύθυνη για την ευχαρίστηση, ο επικλινής πυρήνας καθώς και ο κερκοφόρος πυρήνας που ευθύνεται για τη μνήμη.

Το ίδιο συνέβη στον εγκέφαλο όλων των γυναικών άσχετα με το πόσο τους πήρε να «τελειώσουν». Όταν μια γυναίκα ολοκλήρωνε σήκωνε τα χέρια της. Κάποιες τα σήκωσαν περισσότερες από μια φορές μέσα σε λίγα λεπτά. Αυτό αποδεικνύει ότι οι γυναίκες μπορούν να έχουν συχνούς οργασμούς. Μάλιστα ο οργασμός στις γυναίκες διαρκούσε περίπου 10 με 15 δευτερόλεπτα, ενώ στους άντρες φτάνει συνήθως τα 6.

Η μελέτη αυτή θα βοηθήσει στην έρευνα για τις γυναίκες με προβλήματα σεξουαλικής διέγερσης και χαμηλής λίμπιντο. Οι ερευνητές μάλιστα σκοπεύουν να κάνουν το ίδιο και με τους άντρες ώστε να έχουν μια συγκριτική εικόνα για το πώς επηρεάζει ο οργασμός τον γυναικείο και τον αντρικό εγκέφαλο.




http://crazygreekblogger.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.