# #

13 Μαΐ 2010

Συμφωνουν οι Οικολογοι Πρασινοι με τα νεα μετρα...ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ..


ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ: ΣΕ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ



Κοινή δήλωση των επικεφαλής των Πράσινων στο ευρωκοινοβούλιο



Σε θετική κατ’ αρχή κατεύθυνση εκτιμούν οι Οικολόγοι Πράσινοι ότι κινούνται οι αποφάσεις του Σαββατοκύριακου για την επείγουσα δημιουργία μηχανισμού συνολικής στήριξης της ευρωζώνης.



Για το θέμα αυτό, οι εκπρόσωποι τύπου των Οικολόγων Πράσινων Γιάννης Παρασκευόπουλος και Ιωάννα Κοντούλη έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Οι θετικές κατ’ αρχήν αποφάσεις για γραμμή άμυνας της Ευρώπης απέναντι στις χρηματαγορές, έρχονται με μεγάλη καθυστέρηση καθώς η Ελλάδα πληρώνει ήδη βαρύ κοινωνικό, οικονομικό και ανθρώπινο τίμημα με την επιτήρηση του Δ.Ν.Τ., τα πρόσφατα οδυνηρά μέτρα, την τυφλή βία, την προοπτική βαθιάς ύφεσης και εκτεταμένης ανεργίας. Οι νέες ευρωπαϊκές ρυθμίσεις θα μπορούσαν πάντως, εφόσον υπάρξει η απαραίτητη πολιτική βούληση, να αποτελέσουν το πρώτο βήμα μιας βιώσιμης κοινής οικονομικής πολιτικής σε επίπεδο ευρωζώνης.

Προβληματικά σημεία αποτελούν, όμως, αποτελούν η εμμονή στην πολιτική του ισχυρού ευρώ, και η απουσία προοπτικής να αντικαταστήσουν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί την κηδεμονία του Δ.Ν.Τ. σε χώρες όπως η Ελλάδα. Αυτή ακριβώς η προοπτική, μαζί με την ανάγκη να ξεκινήσουν άμεσα εκτεταμένες επενδύσεις για πράσινη στροφή της οικονομίας με παράλληλο περιορισμό της ανεργίας, θα πρέπει να αποτελέσει κεντρικό στόχο για τη χώρα μας».

1 σχόλιο:

  1. Συμφωνώ με την πράσινη στροφή της οικονομίας αλλά αυτή απαιτεί και χρόνο και πόρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.