# #

25 Ιουν 2022

Αλλαγή στρατηγικής από ΝΑΤΟ: Συντριπτική ήττα των Ουκρανών

 




Η βαριά ήττα των Ουκρανικών δυνάμεων στην Ανατολική Ουκρανία και οι μαζικές απώλειες εδαφών και ουκρανών στρατιωτών… οδηγούν σε αναδίπλωση το ΝΑΤΟ… που τώρα υποστηρίζει ότι ο πόλεμος Ρωσίας – Ουκρανίας δεν θα επιλυθεί στο πεδίο της μάχης αλλά στις διαπραγματεύσεις… με τον Βρετανό πρωθυπουργό Boris Johnson να φοβάται την έκβαση μιας «κακής ειρήνης» για την Ουκρανία.


Η αλλαγή στρατηγικής του ΝΑΤΟ, προφανώς έχει βαθύτερα αίτια…

1)Η Ουκρανία ξεκάθαρα ηττάται στο πεδίο της μάχης, οι Ουκρανοί τις τελευταίες εβδομάδες έχουν υποστεί βαριές ήττες ενώ η πτώση του Severodonetsk και η περικύκλωση του Lysychansk στην περιοχή του Luhansk στο Donbass αποτέλεσαν μεγάλο πλήγμα για τον Ουκρανικό στρατό…

2)Παρά την προπαγάνδα της Δύσης η ανωτερότητα του ρωσικού στρατού είναι εντυπωσιακά μεγάλη, στο πυροβολικό και στα πυραυλικά συστήματα η σχέση Ρωσίας – Ουκρανίας είναι 10 προς 1.

Όπως παραδέχθηκαν οι Ουκρανοί…

σε λίγο θα πολεμούν με φτυάρια…

3)Τα οπλικά συστήματα που διοχετεύουν Αμερικανοί και Δύση στην Ουκρανία είτε δεν αποδίδουν, είτε καταστρέφονται πριν φθάσουν στο πεδίο της μάχης.

4)Οι Ουκρανικές δυνάμεις εσχάτως προβαίνουν σε υποχωρήσεις γιατί φοβούνται να μην περικυκλωθούν και τότε το σοκ θα είναι συγκλονιστικό…
Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι η Ουκρανία έχει χάσει πάνω από 44.000 στρατιώτες μαζί με τραυματίες ενώ εσχάτως υπήρξαν απώλειες σε ημερήσια βάση έως και 1.000 στρατιώτες.
Επίσης οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αιχμαλωτίσει περίπου 8.000 Ουκρανούς στρατιώτες.

5)Η Ρωσία έχει καταλάβει όλο το Luhansk, απομένουν ελάχιστα μέρη στο Donetsk, νότια στην Μαριούπολη και νοτιοδυτικά στην Kherson και Zaporizhia.

Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει με διαπραγματεύσεις

Η κατάσταση γύρω από την Ουκρανία είναι πιθανό να επιλυθεί μέσω διαπραγματεύσεων, την άποψη αυτή εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg σε συνέντευξη στην ισπανική εφημερίδα El País.
«Πιθανότατα, αυτός ο πόλεμος θα τελειώσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».
«Είμαστε υπεύθυνοι να διασφαλίσουμε ότι η Ουκρανία είναι όσο το δυνατόν πιο δυνατή και να παραμείνει ένα κυρίαρχο και ανεξάρτητο ευρωπαϊκό έθνος».
«Και ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι η παροχή ισχυρής στρατιωτικής και οικονομικής υποστήριξης και η προώθηση σκληρών κυρώσεων κατά της Ρωσίας», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της συμμαχίας.
«Τους βοηθάμε τους Ουκρανούς γιατί το ζητούν», συνέχισε.
Σύμφωνα με τον Jens Stoltenberg, «δεν υπάρχει ολοκληρωτικός πόλεμος μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας».
«Το να θεωρείς τον κόσμο δεδομένο είναι πάντα επικίνδυνο», πρόσθεσε ο γενικός γραμματέας της συμμαχίας.

Βαριά ήττα των Ουκρανών στο Severodonetsk, οι Ουκρανοί θα υποχωρήσουν και από το Lysychansk

Ουκρανοί αξιωματούχοι διέταξαν απόσυρση στρατευμάτων από το Severodonetsk στις 24 Ιουνίου.
Ο Επικεφαλής της Διοίκησης της Περιφέρειας Luhansk, Serhiy Haidai, ανακοίνωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις αποσύρονται από «χαμένες θέσεις» στο Severodonetsk για να αποτρέψουν περαιτέρω απώλειες προσωπικού και να διατηρήσουν ισχυρότερη άμυνα σε άλλα σημεία.
Ο Αρχηγός της Περιφερειακής Στρατιωτικής Διοίκησης του Severodonetsk δήλωσε ότι αρκετές ουκρανικές μονάδες παραμένουν στο Severodonetsk από τις 24 Ιουνίου, αλλά οι ουκρανικές δυνάμεις θα ολοκληρώσουν την πλήρη αποχώρηση σε «λίγες ημέρες».
Ένας ανώνυμος αξιωματούχος του Πενταγώνου σημείωσε ότι η ουκρανική απόσυρση από το Severodonetsk θα επιτρέψει στα ουκρανικά στρατεύματα να εξασφαλίσουν καλύτερες αμυντικές θέσεις.

Οι ουκρανικές δυνάμεις πιθανότατα θα διατηρήσουν την άμυνά τους γύρω από το Lysychansk.
Οι ουκρανικές δυνάμεις θα καταλάβουν υψηλότερα εδάφη στο Lysychansk, κάτι που μπορεί να τους επιτρέψει να αποκρούσουν τις ρωσικές επιθέσεις για κάποιο χρονικό διάστημα, εάν οι Ρώσοι δεν μπορέσουν να τους περικυκλώσουν ή να τους απομονώσουν. Οι ρωσικές δυνάμεις στο Severodonetsk θα χρειαστεί επίσης να ολοκληρώσουν τις διελεύσεις ποταμών από τα ανατολικά, κάτι που θα απαιτήσει επιπλέον χρόνο και προσπάθεια.
Ο επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk (LNR) ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα περικυκλώσουν πλήρως το Lysychansk τις επόμενες δύο ή τρεις ημέρες μετά την πλήρη κατάρρευση των ουκρανικών επίγειων γραμμών επικοινωνίας (GLOC).
Οι ρωσικές δυνάμεις εξασφάλισαν με επιτυχία την πρόσβαση στα ουκρανικά GLOC κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου Hirske -Lysychansk διαπερνώντας το Hirske στις 24 Ιουνίου, αλλά οι ρωσικές δυνάμεις θα χρειαστεί να κόψουν τις ουκρανικές διαδρομές υλικοτεχνικής υποστήριξης από το Bakhmut και το Siversk για να απομονώσουν πλήρως το Lysychansk.
Οι ρωσικές δυνάμεις είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν προκλήσεις για την ολοκλήρωση μιας μεγαλύτερης περικύκλωσης γύρω από το Lysychansk.
Οι ουκρανικές δυνάμεις πιθανότατα θα αποσυρθούν από το Lysychansk εάν οι ρωσικές δυνάμεις απειλήσουν τα ουκρανικά οχυρά στην περιοχή.

Η Ουκρανική Διεύθυνση Στρατιωτικών Πληροφοριών (GUR) ανέφερε ότι ρωσικές ομάδες δολιοφθοράς και μισθοφόροι έφτασαν στο Μοζίρ της Λευκορωσίας για δολιοφθορές.
Η GUR σημείωσε ότι οι Ρώσοι σαμποτέρ θα ακολουθήσουν ένα μοτίβο παρόμοιο με τους βομβαρδισμούς διαμερισμάτων στην Τσετσενία στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Ρωσικό πλήγμα στη στρατιωτική βάση στο Yavoriv

Τέσσερις άνθρωποι
 τραυματίστηκαν από ρωσικό πλήγμα στη στρατιωτική βάση στο Yavoriv στη δυτική Ουκρανία, δήλωσε σήμερα 25/6 σε βίντεο που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κυβερνήτης της Lviv Maxim Kozitsky.
Έξι πύραυλοι ερρίφθησαν από την Μαύρη Θάλασσα, τέσσερις έπληξαν την στρατιωτική βάση ενώ δύο αναχαιτίστηκαν και καταστράφηκαν προτού πλήξουν τον στόχο τους, διευκρίνισε ο Kozitsky.
Πλήγμα στην στρατιωτική βάση εκπαίδευσης κοντά στην Yavoriv τον Μάρτιο προκάλεσε τον θάνατο 35 ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον 130, σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους.

Johnson (Βρετανία): Μια «κακή ειρήνη» είναι πιθανή για την Ουκρανία, λόγω πιέσεων να τερματιστεί ο... «περιττός» πόλεμος

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson εξέφρασε σήμερα Σάββατο 25 Ιουνίου τους φόβους του ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να δεχθεί πιέσεις για να συμφωνήσει σε μια «κακή συμφωνία» ειρήνης με τη Ρωσία που δεν θα είναι προς το συμφέρον της, λόγω των οικονομικών συνεπειών του πολέμου στην Ευρώπη, όπως αναφέρει το Reuters.
"Πάρα πολλές χώρες λένε ότι πρόκειται για έναν ευρωπαϊκό πόλεμο που είναι περιττός ... και έτσι η πίεση θα αυξηθεί για να ενθαρρύνει - εξαναγκάσει, ίσως - τους Ουκρανούς σε μια κακή ειρήνη", δήλωσε σε ραδιοτηλεοπτικούς φορείς στην πρωτεύουσα της Ρουάντα, το Κιγκάλι, όπου συμμετέχει σε σύνοδο κορυφής της Κοινοπολιτείας.
Ο Johnson δήλωσε ότι οι συνέπειες του να μπορέσει ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin να κάνει το δικό του στην Ουκρανία θα ήταν επικίνδυνες για τη διεθνή ασφάλεια και "μια μακροπρόθεσμη οικονομική καταστροφή".

Βασικά σημεία

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να κατευθύνονται βόρεια προς το Lysychansk και πιθανότατα έχουν περικυκλώσει τα ουκρανικά στρατεύματα στο Hirske - Zolote.

Ουκρανοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις δίνουν τις τελευταίες τους μάχες στη βιομηχανική ζώνη του Severodonetsk πριν αποσυρθούν από την πόλη.

Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις δυτικά του Izyum και βόρεια του Slovyansk.
Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα θα δώσουν προτεραιότητα στην περικύκλωση των ουκρανικών στρατευμάτων στο Lysychansk και στην κατάρρευση των εναπομεινάντων GLOC βορειοδυτικά της πόλης πριν ξεκινήσουν εκ νέου μια πλήρους κλίμακας επιθετική επιχείρηση στο Slovyansk.

Οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν να εξαπολύουν επθετικές επιχειρήσεις κατά μήκος των συνόρων της Περιφέρειας Kherson και απειλούν τις ρωσικές δυνάμεις στην πόλη Kherson.

Ανατολική Ουκρανία

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να προελαύνουν προς το Lysychansk από το νότο έχοντας πλέον καταλάβει το Severodonetsk.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να πιέζουν το Lysychansk από το Vovchoyarivka και το Bila Hora στα νότια προάστια του στις 24 Ιουνίου.
Ο επικεφαλής της περιφερειακής κρατικής διοίκησης του Severodonetsk Roman Vlasenko δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εξαπολύουν επιθέσεις σε οικισμούς ακριβώς νοτιοανατολικά του Severodonetsk.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας Oleksandr Motuzyanyk ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις ενέτειναν τις αεροπορικές επιδρομές σε όλη την πρώτη γραμμή της περιφέρειας Luhansk και ανέπτυξαν αντιαεροπορικά συστήματα πυραύλων S-300 για να καλύψουν την αεροπορική επιθετική τους δραστηριότητα.

Πέφτει και το Lysychansk

Πλάνα μάχης δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποιούν αεροπορικές επιθέσεις για να καταστρέψουν τις υπόλοιπες γέφυρες και δρόμους προς το Lysychansk.
Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δημοσίευσε επίσης πλάνα του διοικητή της Ρωσικής Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας Alexander Lapin στο κατεχόμενο Stepove (ακριβώς δυτικά της πόλης Luhansk) στις 23 Ιουνίου.
Η άφιξη του Lapin στο Luhansk μπορεί να υποδηλώνει ότι το Κρεμλίνο ετοιμάζεται να κηρύξει την νίκη στο Severodonetsk στις επόμενες μέρες.

Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα περικύκλωσαν ορισμένες ουκρανικές δυνάμεις στο Zolote και συνέχισαν να επιτίθενται σε ουκρανικές χερσαίες γραμμές επικοινωνίας (GLOC) κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου T1303 Bakhmut - Lysychansk.
Ο Επικεφαλής της Περιφέρειας Hirske ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν όλους τους οικισμούς στην περιοχή Hirske μετά από μια επιτυχημένη επίθεση από τα ανατολικά.
Το Hirske βρίσκεται ακριβώς βορειοανατολικά των ουκρανικών οχυρώσεων στο Zolote, και ο ρωσικός έλεγχος του οικισμού δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν παρακάμψει και περικυκλώσει με επιτυχία τις ουκρανικές θέσεις.
Οι Ουκρανοί αξιωματούχοι διέταξαν την αποχώρηση των ουκρανικών στρατευμάτων από το Zolote πριν από τρεις έως τέσσερις ημέρες.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις περικύκλωσαν 1.800 Ουκρανούς στρατιώτες στο Zolote – Hirske
Οι ουκρανικές δυνάμεις έχασαν επίσης την πρόσβαση στον αυτοκινητόδρομο T1303 Hirske - Lysychansk και στους παρακείμενους δρόμους, με το τελευταίο ανθρωπιστικό φορτίο να φτάνει στο Hirske στις 17 Ιουνίου.
Οι ρωσικές δυνάμεις μάχονται στη Mykolaivka και στο Berestove για να ελέγξουν τον αυτοκινητόδρομο T1303.

Στόχος το Slovyansk

Οι ρωσικές δυνάμεις ξεκίνησαν επιθετικές επιχειρήσεις βόρεια του Slovyansk και δυτικά του Izyum στις 24 Ιουνίου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν τις ρωσικές επιθέσεις στο Borhorodychne και στο Dolyna, στον αυτοκινητόδρομο Ε40 προς το Slovyansk.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας Oleksandr Motuzyanyk σημείωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν ανεπιτυχώς στην Kurulka και στη Virnopillya σε μια προσπάθεια για νέα επιθετική επιχείρηση στο Barvinkove, περίπου 35 χλμ. νοτιοδυτικά του Izyum.
Ο Motuzyanyk πρόσθεσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις συσσωρεύουν επιπλέον εξοπλισμό και ανέπτυξαν το σύστημα Uragan MLRS στη Novoselivka, έναν οικισμό βορειοδυτικά του Lyman, για να συνεχίσουν τις επιθέσεις στο Slovyansk.

Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα θα δώσουν προτεραιότητα στην ολοκλήρωση της επιχειρησιακής περικύκλωσης του Lysychansk από το Lyman στο μέλλον, αντί να πραγματοποιήσουν μια χερσαία επίθεση στο Slovyansk.
Οι ρωσικές δυνάμεις θα προσπαθήσουν να περικυκλώσουν τα βαριά οχυρωμένα Slovyansk και Kramatorsk ή να προχωρήσουν βόρεια της Avdiivka.
Οι ρωσικές δυνάμεις θα χρειαστούν χρόνο για να ξεκινήσουν προέλαση στο Slovyansk

Πόλη του Kharkiv

Οι ρωσικές δυνάμεις επικεντρώθηκαν στην αποτροπή της ουκρανικής προέλασης προς τα διεθνή σύνορα και στο να απειλήσουν τις ρωσικές δυνάμεις που επιχειρούσαν στην περιοχή Izyum-Slovyansk.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τον σφοδρό βομβαρδισμό οικισμών βορειοανατολικά και νοτιοανατολικά της πόλης Kharkiv και εκτόξευσαν δύο βαλλιστικούς πυραύλους Iskander στην πόλη στις 24 Ιουνίου και επιχειρούν να ξαναρχίσουν επιθετικές επιχειρήσεις για τη βελτίωση των τακτικών θέσεων πέρα από τα διεθνή σύνορα.
Ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας Oleksandr Motuzyanyk σημείωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις άρχισαν να συσσωρεύουν προσωπικό και μηχανολογικό εξοπλισμό στο Velykyi Burlyk, έναν οικισμό στις ρωσικές χερσαίες γραμμές επικοινωνίας (GLOCs) στη βορειοανατολική Περιφέρεια του Kharkiv, πιθανότατα σε μια συνεχιζόμενη προσπάθεια διατήρησης των ρωσικών οδών επιμελητείας προς το Izyum και το Luhansk.

Νότιος Άξονας – Kherson και Zaporizhia

Οι ρωσικές δυνάμεις δεν διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις στην Περιφέρεια Kherson εν μέσω ουκρανικών αντεπιθέσεων κατά μήκος των συνόρων της Περιφέρειας Kherson με Mykolaiv και – Kherson - Dnipropetrovsk στις 24 Ιουνίου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι μισές ρωσικές δυνάμεις υποχώρησαν στο Olhine, ακριβώς νότια της ζώνης Kherson – Dnipropetrovsk.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να εξαπολύουν αεροπορικές επιδρομές και βομβάρδισαν εναντίον ουκρανικών θέσεων στη δυτική όχθη του ποταμού Inhulets.
Ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας Oleksandr Motuzyanyk σημείωσε επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιδρομές σε οικισμούς μόλις 20 χλμ βορειοδυτικά της πόλης Kherson σε μια προσπάθεια να καταστείλουν τις ουκρανικές αντεπιθέσεις προς την πόλη.
Ρωσικά μέσα ανέφεραν ότι ο Αρχηγός της Ρωσικής Εθνοφρουράς (Rosguardia) Viktor Zolotov έφτασε σε έναν απροσδιόριστο οικισμό της Περιφέρειας Kherson στις 24 Ιουνίου για να μοιράσει βραβεία σε Ρώσους στρατιώτες.
vv1_13.png

vv2_13.png
vv3_10.png

vv4_11.png

vv5_11.png

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.