# #

17 Απρ 2022

Είναι "αρχαιοκάπηλος" ο Μητσοτάκης; Όχι ..ε;



Είναι αρχαιοκάπηλος ο Μητσοτάκης; Όχι ..ε;
....

.................

Δείτε κι εδώ..


Με ανάρτησή της η προέδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ), Δέσποινα Κουτσούμπα, ρίχνει άπλετο φως στην υπόθεση της προσωπικής συλλογής αρχαιοτήτων της οικογένειας Μητσοτάκη.

Το αμαρτωλό παρελθόν της επονομαζόμενης “Συλλογής Μητσοτάκης”, σοκάρει καθώς σύμφωνα με την ίδια”είναι ολόκληρη προϊόν αγοράς από αρχαιοκάπηλους. Συγκεκριμένα η Δέπσοινα Κουτσούμπα γράφει: “Όχι αρχαιοκάπηλους ράντομ (βρήκα κάτι τυχαία στο χωράφι μου), αλλά από αυτούς που ανοίγουν τάφους για να βρουν και να πουλήσουν. Χαρακτηριστικά είναι τα ευρήματα από τάφο στα Αστερούσια, όπου η λαθρανασκαφή έγινε το 1979 και 1980, ενώ το ίδιο διάστημα έσκαβε και η Αρχαιολογική Υπηρεσία στο ίδιο σημείο, όπως έχει αποκαλύψει ο αρχαιολόγος Α. Βασιλάκης (καταλαβαίνετε ότι μιλάμε για θράσος των αρχαιοκάπηλων, έτσι;).

Η συζήτηση για το αν οι αγοραστές προϊόντων αρχαιοκαπηλίας είναι τύποι που “σώζουν τα αντικείμενα από το να πουληθούν στο εξωτερικό” ή απλοί κλεπταποδόχοι που ευνοούν την ύπαρξη αρχαιοκαπήλων έχει λήξει διεθνώς: είναι σκέτοι κλεπταποδόχοι. Πόσο μάλλον αν πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, που ήταν βουλευτής και πολιτικός επί δεκαετίες, άρα είχε γνώση των νόμων και ήξερε ότι τον αρχαιοκάπηλο έπρεπε να τον πάει στο Τμήμα και όχι να τον πληρώσει ή να του κάνει πλάτες“.

Παράλληλα τονίζει πως “η Συλλογή Μητσοτάκη είχε εκτεθεί στο παλιό Αρχαιολογικό Μουσείο και εκτίθεται και στο νέο, ολόκληρη -το λάθος δεν είναι που εκτίθεται, το λάθος είναι που ονομάζεται “συλλογή Μητσοτάκη,” ενώ θα έπρεπε να ονομάζεται “κατασχεθέντα εις χείρας αποδέκτη προϊόντων αρχαιοκαπηλίας”. Όταν την δείτε, θα πάθει η καρδιά σας, όπως έπαθε και η δικιά μου όταν είδα τη μισή…”

Πηγή: www.rosa.gr





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.