# #

16 Απρ 2022

Η Ελλάδα πρώτη σε θανάτους από Covid 19 στην Ευρωπαϊκή Ένωση !!!!!!!!!


77 θάνατοι και σήμερα...
Είμαστε τυχεροί που έχουμε Μητσοτάκη στην κυβέρνηση είπε και ο Άδωνις, αντιπρόεδρος της ΝΔ και υπουργός ανάπτυξης. Αυτός που πριν λίγα χρόνια χαρακτήριζε τον Κυριάκο ως βαθύπλουτο γόνο, λαϊκιστή, που δε δούλεψε ποτέ...
Και τέταρτη παγκοσμίως σε θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού...
Και πρώτη σε 47 ευρωπαϊκές χώρες μετά τα ...Νησιά της Μάγχης...
Όλα αυτά γιατί είμαστε τυχεροί με έναν Κυριάκο, με έναν Άδωνι, με έναν Πλεύρη...
...

Την ώρα που η Ελλάδα περιμένει να ανοίξει η τουριστική σεζόν το προσεχές διάστημα, τα στατιστικά στοιχεία του worldmeters την εμφανίζουν με τους περισσότερους θανάτους από Covid 19 στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε σχέση με τον μέσο όρο επταημέρου, ανά εκατομμύριο πληθυσμού.

Συγκεκριμένα, η Ελλάδα εμφανίζεται να έχει μέσο όρο επταημέρου 37 θανάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Φινλανδία με 35 θανάτους.

Αυτή η θλιβερή πρωτιά αφορά τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στο σύνολο των χωρών της Ευρώπης, που είναι 47 στον αριθμό, η Ελλάδα έχει τη δεύτερη θέση καθώς την πρώτη θέση καταλαμβάνουν τα Νησιά της Μάγχης με 40 θανάτους κατά μέσο όρο.

Σε ότι αφορά τα στατιστικά από όλο τον κόσμο η Ελλάδα βρίσκεται στην 4η θέση, ενώ την μαύρη πρωτιά κατέχει το Χονγκ Κονγκ με 139 θανάτους κατά μέσο όρο.

Οι θάνατοι από Covid 19, λοιπόν, παραμένουν πολύ ψηλά στην χώρα μας σε αναλογία πληθυσμού, παρά το γεγονός ότι εμφανίζεται πλήρως εμβολιασμένο των 85,9% των πολιτών της χώρας που είναι πάνω από 15 ετών.

Το 90% των θανάτων αφορά την ηλικιακή ομάδα άνω των 65 ετών, γεγονός που δείχνει ότι ο εμβολιασμός σε αυτές τις ηλικίες δεν έχει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.