# #

23 Απρ 2021

Δήμος Δίου-Ολύμπου: Με θετικό πρόσημο η σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ του Δήμου

 


Παρακολουθώντας πριν λίγο το ΔΣ του Δήμου μας άκουσα τον Δήμαρχο να ανακοινώνει ότι θα γίνει σύγκλιση της τιμολογιακής πολιτικής για το νερό (ελπίζουμε το συντομότερο δυνατό), των ενοτήτων Αν.Ολύμπου και Λιτοχώρου. Μια τέτοια απόφαση είναι για το καλό της επιχείρησης και των δημοτών αλλά και επίσης πολύ σημαντική ώστε να αμβλυθούν οι αντιθέσεις μεταξύ των δημοτικών ενοτήτων και επιτέλους να νιώθουμε όλοι μας, όλοι οι συνδημότες ότι έχουμε ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.

Ο  κ. Ντινάκης όμως  πήγε να χαλάσει το καλό και συναινετικό κλιμα που σπάνια παρακολουθούμε στις συνεδριάσεις του Δήμου, ισχυριζόμενος ότι ...

αδικούνται οι δημότες του Λιτοχώρου. Υπήρξε ισχυρή αντίδραση από την κ.Νούλα, τον κ.Γρεβενίτη και τον κ. Χονδρόπουλο και ελπίζουμε ότι το θέμα έληξε θετικά. Ελπίζουμε επίσης ότι θα συνεχιστεί το καλό κλίμα που παρακολουθήσαμε σήμερα και στις επόμενες συνεδριάσεις και κυρίως όταν θα συζητηθεί σε συνεδρίαση του Δήμου το θέμα της τιμολογιακής πολιτικής του Δήμου με την παρουσία του διευθυντή της ΔΕΥΑ Δίου-Ολύμπου κ. Χρήστογλου.

Εδώ να σημειώσω ότι θα ήταν άδικο να μην αναφέρω ότι το θέμα της ισότιμης τιμολογιακής πολιτικής το ξεκίνησε προς τιμή της η κ. Σοφία Νούλα με ερώτηση στο ΔΣ σε προηγούμενη συνεδρίαση και το ανέδειξε και το μπλογκ αλεπού του Ολύμπου, αλλά και με γραπτό αίτημα προς την ΔΕΥΑ όπως αντιληφθήκαμε όλοι μας τις τελευταίες ημέρες από τα  συνεχή δημοσιεύματα σε ηλεκτρονικές εφημερίδες του νομού. Επίσης πρέπει να σημειώσω ότι ο Δήμαρχος παρ ότι ήταν αρνητικός όταν άνοιξε το θέμα πριν δυο μήνες η κ, Νούλα  και στη συνέντευξη μαζί μου ήταν πιο διαλλακτικός στο θέμα, σήμερα το πρόσημο ήταν θετικό και ελπίζουμε ότι θα είναι και στη συνέχεια της συζήτησης. 

Είναι πολύ σημαντικό κατά την προσωπική μου άποψη, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, να σταματήσουν οι αντιπαλότητες μεταξύ των δημοτικών ενοτήτων ώστε να θεωρούμε όλοι μας ότι είμαστε συνδημότες και στην πράξη και αυτό θα είναι ίσως και προσωπική επιτυχία του Δημάρχου.

Να σχολιάσουμε όμως ακόμα μια φορά ότι θα θέλαμε όλοι οι συνδημότες, να βλέπουμε όλους τους δημοτικούς συμβούλους να δίνουν μάχες για τα θέματα που απασχολούν τον κάθε τόπο ξεχωριστά, να διεκδικούν, ή έστω να παίρνουν θέση σε πολύ σοβαρα ζητήματα, πράγμα που δεν το είδαμε ούτε σήμερα. 

Δυστυχώς παρακολουθώντας τακτικά τα ΔΣ του Δήμου διαπιστώνω ότι κάποιοι δημ.σύμβουλοι που τους έχουμε τιμήσει με την ψήφο μας δεν κάνουν τον κόπο να πάρουν θέση σε ζητήματα που όντως είναι σοβαρά απαξιώνοντας το αξίωμα για το οποίο ζήτησαν την ψήφο μας. Κι αυτό θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο την επόμενη φορά που θα ζητήσουν την ψήφο των δημοτών...

Δείτε τη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.