# #

23 Νοε 2020

ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ...!



ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΟΥ
Ο COVID-19 ή κορονοϊός... ΥΠΑΡΧΕΙ και προσβάλλει γενικώς όλους και τα άτομα εμφανίζουν κάποια ήπια έως μέτρια συμπτώματα και αναρρώνουν χωρίς να χρειάζεται να νοσηλευτούν... απαραίτητα σε νοσοκομεία.
Πιο συχνά συμπτώματα είναι τα εξής:
Πυρετός-ξηρός βήχας-μία γενική κούραση.

Πιο σπάνια συμπτώματα είναι τα εξής:
Πόνοι-πονόλαιμος-διάρροια-επιπεφυκίτιδα-πονοκέφαλος-απώλεια γεύσης ή όσφρησης-δερματικό εξάνθημα ή αποχρωματισμός στα δάχτυλα των χεριών ή των ποδιών.

Σοβαρά συμπτώματα είναι τα εξής:
Δυσκολία στην αναπνοή ή δύσπνοια-πόνος ή πίεση στο στήθος-απώλεια ομιλίας ή κίνησης.

Αν πράγματι έχετε κάποια σοβαρά συμπτώματα... είναι καλό να ζητήστε άμεση ιατρική βοήθεια από το προσωπικό σας ιατρό... που εμπιστεύεστε. Καλέστε τον από πριν... προτού τον επισκεφτείτε ή βρείτε κάποιον στο χώρο παροχής υπηρεσιών υγείας.

Άτομα τώρα... με ήπια συμπτώματα... που κατά τ' άλλα είναι υγιή... θα πρέπει να διαχειριστούν τα συμπτώματά τους στο σπίτι. Κατά μέσο όρο, χρειάζονται 5-6 ημέρες από τη στιγμή που κάποιος θα μολυνθεί με τον κορονοϊό.... μέχρι να εμφανίσει τα συμπτώματα... ωστόσο μερικές φορές μπορεί να χρειαστούν έως και 14 ημέρες.

Φυσικά υπάρχει ένας διαχωρισμός... που καθιστά εύκολη τη διάκριση του συγκεκριμένου ιού... από τις εποχικές αλλεργίες.
Ο κορωνοϊός να ξέρετε.... σχετίζεται μ’ έναν σχεδόν μοναδικό συνδυασμό ρινικών συμπτωμάτων... δηλαδή... θα έχετε μία ξαφνική απώλεια της αίσθησης της όσφρησης σας, γνωστής ως ανοσμία... χωρίς ρινική απόφραξη. Η εμφάνιση αιφνίδιας ανοσμίας χωρίς ρινική απόφραξη... είναι ένας σοβαρός παράγοντας πρόβλεψης του COVID-19 και θα πρέπει να παρακινήσει το άτομο ώστε... να τεθεί άμεσα σε εγκλεισμό.
Έως τώρα οι περισσότεροι άνθρωποι με κορωνοϊό... έχουν αναφέρει συμπτώματα... από δύο έως και 14 ημέρες μετά ακριβώς τη μόλυνση, μεταξύ των οποίων ο πυρετός, ο βήχας και η δυσκολία στην αναπνοή.

Η ιατρική βοήθεια... θα είναι ασφαλώς απαραίτητη... εάν το άτομο δυσκολεύεται να αναπνεύσει και υπάρχει επίμονη πίεση ή πόνο στο στήθος μας, σύγχυση ή δυσκολία να ξυπνήσει κάποιος. Στην πλειοψηφία των ανθρώπων, πάντως, η ανάρρωση συμβαίνει χωρίς επιπλοκές. Ίσως.... η ξαφνική απώλεια της όσφρησης... δεν θα έκανε κάποιον να σκεφτεί... ότι νοσεί από τον κορωνοϊό.
Φυσικά τα άτομα αυτά... θεωρητικά λέμε... θα συνεχίσουν να πηγαίνουν στη δουλειά τους κανονικά και να εξαπλώνουν τη νόσο... ως φορείς του ιού. Την ίδια στιγμή, οι οδηγίες για το πότε πρέπει κάποιος να κάνει το διαγνωστικό τεστ... δεν είναι απόλυτα σαφείς.

Αν όμως, ένα άτομο βιώσει ξαφνική ανοσμία... χωρίς ρινική απόφραξη, εκτός από το να τεθεί σε εγκλεισμό, δε θα ήταν κακό να απευθυνθεί και σε κάποιο προσωπικό γιατρό.... για να ελεγχθεί για τον ιό. Να τονίσω εδώ... ότι η ρινική κοιλότητα.... είναι ίσως το μεγαλύτερο κέντρο εισόδου και μόλυνσης από τον COVID-19, αφού τουλάχιστον το 90% του εισπνεόμενου αέρα.... εισέρχεται στο σώμα μας μέσω της μύτης. Η ρινική παραγωγή ιού βρίσκεται, λοιπόν, σε πολύ υψηλά επίπεδα και τείνει να εμφανιστεί νωρίς.... στην εξέλιξη της ασθένειας, ενώ οι ασθενείς παραμένουν ασυμπτωματικοί ή βιώνουν πολύ ήπια συμπτώματα.

Γενικά.... η αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων έχει να κάνει και με την γενική κλινική κατάσταση του κάθε ατόμου... αφού η ήπια, χρόνια και συστηματική άσκηση... σίγουρα ωφελεί πραγματικά το ανοσοποιητικό μας σύστημα... ενώ παράλληλα βελτιώνει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι ανταποκρίνονται... στα όποια εμβόλια. Οι επιδημιολογικές μελέτες μας δείχνουν.... ότι οι άνθρωποι που είναι γενικά ενεργοί... υφίστανται σημαντικά λιγότερες λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού... ανά έτος... σε σχέση με τους λιγότερο δραστήριους.

Το ανοσοποιητικό μας σύστημα έχει τρεις κύριες γραμμές άμυνας:

Α) ΑΣΚΗΣΗ: Η άσκηση βοηθάει στη διατήρηση της κανονικής λειτουργίας του σώματος και του πνεύματος. Η πρώτη γραμμή άμυνας αποτελείται από φυσικούς φραγμούς, όπως το δέρμα, το οποίο εμποδίζει τους παθογόνους παράγοντες να εισέρχονται στο σώμα μας.

Β) ΕΜΦΥΤΗ ΑΝΟΣΙΑ: Η δεύτερη γραμμή άμυνας.... αποτελείται από την «έμφυτη» ανοσία, η οποία αποτελείται κυρίως από κύτταρα... όπως είναι τα ουδετερόφιλα... που είναι τα πρώτα ανοσοκύτταρα που ανταποκρίνονται στις μολύνσεις.

Γ) ΕΠΙΚΤΗΤΗ ΑΝΟΣΙΑ: Η τρίτη γραμμή άμυνας.... είναι η «επίκτητη» ανοσία, η οποία αποτελείται κυρίως από κύτταρα που ονομάζονται Τ και Β λεμφοκύτταρα.

Γενικά η άσκηση... έχει ένα σημαντικό θετικό αντίκτυπο και στις τρεις αυτές γραμμές άμυνας, εμποδίζοντας και αποκρούοντας τους ιούς, ανάμεσά τους φυσικά και τον τώρα και στον κορωνοϊό.
Παράλληλα με όλα αυτά... που θα πρέπει να κάνετε.... για την φροντίδα και την καθημερινή υγεία του σώματος σας... για να αποφύγετε τον ιό... και να παραμείνετε μακριά του και αλώβητοι στις όποιες συναντήσεις μαζί του... είναι καλό και απαραίτητο να ασκείστε καθημερινά και να σας βλέπει ο ήλιος... μία ώρα την ημέρα.

Η τακτική μέτρια ένταση... ειδικά της αερόβιας άσκησης... όπως είναι το περπάτημα ή το ελαφρύ τρέξιμο... είναι ευεργετική για τη διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Θα πρέπει να επιδιώξετε να κάνετε περίπου 150 λεπτά... από αυτούς τους τύπους άσκησης την εβδομάδα ή περίπου 20 λεπτά ημερησίως. Η πιο έντονη αερόβια άσκηση... όπως είναι το τρέξιμο ή η ποδηλασία... είναι επίσης πολύ ωφέλιμη... για την ανοσολογική λειτουργία, ενώ και η εκγύμναση με βάρη... έχει επίσης οφέλη. Μία ώρα γυμναστική... έξι ημέρες την εβδομάδα, θα σας θωρακίσει απέναντι στον κορωνοϊό, αν φυσικά παίρνετε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας... κοιμάστε καλά και διατρέφεστε σωστά.

Ο ιός υπάρχει κυκλοφορεί... αλλά δεν είναι και ο μοναδικός ιός που κυκλοφορεί στην πιάτσα....!

Ο ιός αυτός χρησιμοποιείται δυστυχώς... ως ένα εφαλτήριο για να μας περάσουν ότι θέλουν... έχουν φτωχύνει τις χώρες, τους πολίτες και μας ετοιμάζουν με το ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ... με στόχο να μας τρομοκρατήσουν... ώστε να το κάνουμε με το ζόρι... παρότι η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ... ζητάει τη πλήρη δικιά μας ΕΓΚΡΙΣΗ... και δεν είναι να περνάμε στη Βουλή...στη ζούλα... μ’ ένα διάταγμα...

ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ... διότι κινδυνεύουμε... μαζί συγχρόνως με τα άλλα αντιεργατικά και οικονομικά μέτρα που παίρνουν... που καταστρατηγούνται ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΜΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ.

Η υπόθεση έχει πολλές διαστάσεις και πολλές πλευρές... που θα πρέπει να δούμε.... να ερευνήσουμε και να αναλύσουμε... προς το που το πάνε και τι θέλουν και τι επιδιώκουν ακριβώς να κάνουν... και ως τώρα δεν νιώθω προσωπικά... ότι με προστατεύουν... αλλά ότι με χειραγωγούν... χωρίς να μου λένε την ΑΛΗΘΕΙΑ.

Άρα είμαι και πολύ επιφυλακτικός... απέναντί τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.