# #

14 Μαρ 2020

Κορονοιός: Το Ιδανικό Σενάριο

Ο ιδανικός κόσμος είναι εδώ - σήμερα! Απολαύστε τον

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, ωκεανός, σπίτι, υπαίθριες δραστηριότητες, φύση και νερό

Το ιδανικό σενάριο: Κλείνει από αύριο ο Κυριάκος τα σχολεία τις καφετερίες,τα εμπορικά,όλα, τουλάχιστον μέχρι το Πάσχα και βλέπουμε. 
Επειδή οι γονείς δεν έχουν που να αφήσουν τα παιδιά, παίρνουν (τουλάχιστον ο ένας) άδεια τηλεεργασίας από το σπίτι. 
Επειδή ο ιός επεκτείνεται ακόμη, υιοθετείται τηλεεργασία για όλους.
Φεύγουμε για τα χωριά , τα νησιά, τα βουνά. Τηλεεργαζόμαστε από εκεί. Επειδή τα γραφεία είναι άδεια λόγω τηλεεργασίας, περιορίζεται ο συνωστισμός στα γραφεία και στα μέσα μεταφοράς άρα αντιμετωπίζεται καλύτερα ο κορονοιός.

Τα άδεια γραφεία είναι άχρηστα, άρα τα ξενοικιάζουμε. Επειδή μειώνεται το κόστος της επιχείρησης από το ξενοίκιασμα των γραφείων αυξάνεται η κερδοφορία της. Καθώς εκπαιδεύονται όλοι στην τηλεεργασία, αντιλαμβάνονται και οι εργοδότες οτι τσάμπα έχουν τόσο κόστος για γραφεία κλπ και περιορίζεται ο χαμένος χώρος των γραφείων με τις επιχειρήσεις να μετακομίζουν σε μικρότερα με τα απολύτως αναγκαία τετραγωνικά.

Αντιλαμβάνονται επίσης οτι τσάμπα κουβαλάνε τους εργαζόμενους στο γραφείο αφού μια χαρά βγαίνει η δουλειά από το σπίτι και σταματάνε τα...
άσκοπα πήγαινε - έλα και οι ώρες αιχμής που αφενός κοστίζουν χρόνο και χρήμα αφετέρου μολύνουν το περιβάλλον και λερώνουν την πόλη.
Επειδή πήγαμε στα χωριά και στα νησιά τονώνεται η οικονομία της υπαίθρου. Επειδή δεν έχουμε τί να κάνουμε στην ύπαιθρο κάνουμε περπάτημα, ορειβασία, κολύμπι, τρέξιμο και αποκτούμε φυσική κατάσταση - κόβουμε και το τσιγάρο επ' ευκαιρία.

Επειδή τα παιδιά δεν πάνε σχολείο μαθαίνουν επιτέλους γράμματα (από τους γονείς στο δημοτικό και μέσω βίντεο που το αντιλαμβάνονται καλύτερα από τα βιβλία στο γυμνάσιο και λύκειο). Σταματάνε και τα ιδιαίτερα που κοστίζουν μια περιουσία.

Η οικογένεια στο χωριό έχει χαμηλότερα κόστη και ο μισθός φτάνει και περισσεύει. Μαθαίνουμε να καλλιεργούμε και καμμιά πατάτα και ντομάτες και λεμόνια και σταματάνε οι εισαγωγές. Η χώρα αποκτά αγροτική παραγωγή και αυτάρκεια και στέκεται επιτέλους στα πόδια της. Οι νέοι μαθαίνουν να κάνουν κάτι πρακτικό, από αγροτικές εργασίες, επισκευές διαφόρων τύπων, ψάρεμα και έτσι δημιουργούνται μικρές επιχειρήσεις παντού. Αν κάποιος νέος δεν θέλει να μάθει τίποτα τον βάζουμε να κάνει συνεχώς κουπί σε βάρκες ή να κουβαλάει βαριά πράγματα για να στρώσει. Επειδή θα σιχαθεί το κουπί θα μάθει ιστιοπλοία και θα διεκδικήσουμε μετάλια στους Ολυμπιακούς ίσως και το Americas cup. Στη χειρότερη θα διεκδικήσουμε μετάλια κωπηλασίας ή άρσης βαρών.

Λόγω έκτακτης ανάγκης, αναστέλλονται όλοι οι πλειστηριασμοί και οδηγούμαστε σε γενικό και μεγάλο κούρεμα χρεών το οποίο χάνεται μέσα στο χάος που θα επικρατήσει στην παγκόσμια οικονομία. Για την ακρίβεια λόγω έκτακτης ανάγκης και ανωτέρας βίας όλες οι οικονομίες συμφωνούν σε παγκόσμιο κούρεμα χρεών (άλλο που δεν θέλουν οι Αμερικανοί για να πτωχεύσουν την Κίνα που κράτάει όλα τα αμερικανικά ομόλογα).

Παράλληλα η Ευρωπαική Ένωση αναγκάζεται να χαλαρώσει τη δημοσιονομική πολιτική και να περιορίσει τα πλεονάσματα, με αποτέλεσμα να διαθέτουμε περισσότερα χρήματα για βελτίωση των υποδομών υγείας αρχικά και των υπολοίπων στη συνεχεια.

Επειδή φύγαμε από την Αθήνα ανακουφίζονται τα νοσοκομεία και τυγχάνουν καλύτερης περίθαλψης οι ασθενείς. Δίνουμε χρόνο στην τεχνητή νοημοσύνη να βρεί φάρμακα για τον κορονοιό και άλλες ασθένειες. Επειδή ζούμε στην ύπαιθρο χωρίς το άγχος του γραφείου και των χρεών, την κούραση που προκαλεί το αστικό περιβάλλον και οι μετακινήσεις και επειδή κινούμαστε πολύ περισσότερο και κάνουμε χειρονακτικές δουλειές βελτιώνεται η υγεία μας, σωματική και ψυχική. Προπονούμαστε όλοι στο τρέξιμο και γινόμαστε μαραθωνοδρόμοι, οργανώνουμε μαραθωνίους στην ύπαιθρο και δεν κλείνει το κέντρο της Αθήνας οπότε δε σιχτιρίζουμε όλη μέρα. Μένει φυσικά το ΠΑΜΕ που διαδηλώνει μόνο του και κλείνει τους δρόμους, αλλά ποιός ενδιαφέρεται;

Και και και .... και πάει λέγοντας (όποιος θέλει συμπληρώνει και τις άλλες θετικές αλυσσιδωτές επιπτώσεις).

Τελικά με τον κορονοιό η Ελλάδα ξαναστέκεται στα πόδια της, αναπτύσσει την οικιακή οικονομία, γλυτώνει από τις πολυεθνικές και τις τράπεζες και περνάει μαζί με τον υπόλοιπο κόσμο στη νέα εποχή που είναι αλλιώς και που μέχρι τώρα οσμιζόμαστε οτι φτάνει αλλά δεν μπορούσαμε να φανταστούμε πώς θα είναι. Έτσι θα είναι! Τέλεια! Ευχάριστος και προσγειωμένος νέος κόσμος!

Υ.Γ. Μόνο οι Γερμανοί λυπούνται διότι ανετράπη το manual και δεν ξέρουν τι να κάνουν. Αργά ή γρήγορα θα βρούνε άλλο manual και θα ξαναρχίσουν να προσπαθούν να μας το επιβάλλουν. Αλλά μέχρι τότε.... καλά κρασιά.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.