# #

24 Μαρ 2020

Καλά..Αυτοί δε παίζονται..."30 εκατ. ευρώ στις ιδιωτικές δομές για «κλινικούς και εργαστηριακούς ελέγχους»"!


Το γράφουν έτσι:
«Επιχορήγηση στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) για την κάλυψη παροχών υγείας» του προϋπολογισμού εξόδων έτους 2020 του Υπουργείου Υγείας, ύψους τριάντα εκατομμυρίων ευρώ (30.000.000,00€), ως έκτακτη επιχορήγηση του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.), για την αντιμετώπιση δαπανών αποζημίωσης ιδιωτικών θεραπευτηρίων-κλινικών, καθώς και ιδιωτών για την πραγματοποίηση κλινικού και εργαστηριακού ελέγχου, στο πλαίσιο της υλοποίησης μέτρων για την αποφυγή και τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού»
Με απλά λόγια: Δίνουν 30 εκατ. ευρώ στις ιδιωτικές δομές υγείας ως «αποζημίωση» (!) για ελέγχους σε σχέση με τον κορωνοϊό.
Μόλις χθες γράψαμε: «Κατάργηση του εμπορίου εξετάσεων για τον κορωνοϊό – Επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας», εξηγώντας αναλυτικά τι συμβαίνει και ποιοι είναι οι κίνδυνοι από τη συνέχιση του εμπορίου των εξετάσεων για τον κορωνοϊό. Η κίνηση της κυβέρνησης να πληρώνει τις ιδιωτικές δομές, την ίδια στιγμή που δεν καλύπτει βασικές ανάγκες του δημόσιου συστήματος υγείας και των υγειονομικών (διαβάστε εδώ) στη μάχη που δίνουν για όλους μας, δεν είναι απλά προκλητική. Δείχνει, ακόμα και τώρα,
με ποιον τρόπο αντιλαμβάνεται την προστασία της δημόσιας Υγείας.
Αναρωτιόμαστε αν αυτό το ποσό, το οποίο είναι «ζεστό χρήμα» το οποίο ανήκει στον ελληνικό λαό, θα δοθεί ως σκέτη αποζημίωση ή θα έχει μορφή επιχορήγησης, για να είναι πιο «φθηνό» το τεστ. 
Ακόμα κι έτσι να είναι – εάν ο ασθενής πληρώνει μια «συμμετοχή» και όχι όλο το κόστος – δεν αλλάζει η διπλή πληρωμή που εισπράττουν οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών δομών (τα χρήματα των φορολογουμένων μέσω του κράτους και η πληρωμή των εξετάσεων).
Για την κατάσταση που βιώνουμε δεν υπάρχει παρά μόνο μία λύση και είναι ξεκάθαρη: Επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας, τώρα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.