# #

23 Φεβ 2018

Δήμος Δίου-Ολύμπου....Για πρώτη φορά στην ιστορία του τόπου μας...

..Ανυπαρξία Σεβασμού στα Πρόσωπα και τους Θεσμούς


Ιστορικές στιγμές για το Λιτόχωρο και τον Δήμο Δίου Ολύμπου το Σάββατο 24/02/2018 καθώς θα υποδεχθεί επισήμως τον εξοχότατο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος θα επισκεφθεί την περιοχή μας για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου των 140 χρόνων από την επανάσταση του Ολύμπου 1878. 
 Στo πλαίσιο των εκδηλώσεων αυτών το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας μετά από ομόφωνη απόφασή του, αποφάσισε με ειδική τελετή την ανακήρυξη του ως επίτιμου δημότη. Η επίσκεψη του Προέδρου θα ολοκληρωθεί με το επίσημο γεύμα που θα παραταθεί προς τιμή του στο ξενοδοχείο Cavo Olympo στην Πλάκα Λιτοχώρου.
 Ο Δήμαρχος Δίου Ολύμπου κ. Δημόπουλος με προσωπική του απόφαση απέκλεισε από μέρος των εκδηλώσεων του εορτασμού το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου πλην των ...
αντιδημάρχων. 
Για πρώτη φορά στην ιστορία του τόπου μας , δήμαρχος προέβει σε τέτοιους είδους προσβλητική απόφαση στηριζόμενος στην λογική ότι ο Δήμος εκπροσωπείται μόνο δια των αντιδημάρχων του και του ιδίου και ότι ο θεσμός του Δημοτικού Συμβουλίου εν συνόλω δεν έχει καμία αξία.
 Προφανώς ο κύριος Δημόπουλος θεωρεί ότι οι εκδηλώσεις αυτού του μεγέθους είναι οικογενειακή υπόθεση και ευκαιρία για προσωπική προβολή. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η Εθνική Επέτειος και το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν ενδείκνυνται για να κάνει ο Δήμαρχος τις προσωπικές του δημόσιες σχέσεις υποτιμώντας το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου και δηλώνοντας ότι αναλαμβάνει την ευθύνη της απόφασής του. 
 Ως μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου καταδικάζουμε την συμπεριφορά του και την θεωρούμε άκρως προσβλητική στερούμενη σεβασμού απέναντι στους θεσμούς. Ο μόνος λόγος που μας αποτρέπει από το να απέχουμε από τις εκδηλώσεις εορτασμού είναι ο σεβασμός στο πρόσωπο του Προέδρου και στην ιστορία του τόπου.

Τα μέλη του ΔΣ
 Μόχλα –Φαρμάκη Ευαγγελία
 Δημητριάδης Κωνσταντίνος
 Ρεμπατσιός Αριστείδης
 Πουρλιώτης Διονύσιος
 Βροχαρίδης Βασίλειος
 Τσιμήτρη Μαρία
 Νούλα Σοφία
 Αγαθαγγελίδης Κυριάκος
 Κρεμέτης Μιχαήλ
 Λαπάτσης Νικόλαος
 Βακουφτσή Ειρήνη
 Γουλάρας Δημήτριος   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.