# #

18 Φεβ 2018

Κανένας που υποστηρίζει φασιστικές αντιλήψεις δεν είναι γραφικός, αλλά είναι πολιτικά επικίνδυνος.

Αυτά που λέει (και ο τρόπος που τα λέει) ο Θ. Πάγκαλος, πάντως, δεν είναι καθόλου γραφικά. Είναι από επικίνδυνα μέχρι άπταιστα χρυσαυγίτικα στη δική του «παγκαλική» διάλεκτο.
Ποιος; Ο Πάγκαλος των Ιμίων, ο «μεγάλος τραγουδιστής» της παράδοσης του Οτσαλάν, της «συγγνώμης» στους Γερμανούς μετά από κάτι ψευτοτσαμπουκάδες.








Ο κύριος «μαζί τα φάγαμε» αυτή τη φορά δήλωσε: 

«Ο μόνος καλός Τούρκος είναι ένας νεκρός Τούρκος. Εγώ το πιστεύω γιατί δεν έχω βρει καλό Τούρκο. Τους λείπουν στοιχειώδεις έννοιες. Ο Τούρκος δεν έχει την έννοια του δικαίου» (ΣΚΑΪ, 13/2/2018). 

Πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που περνάει την ώρα του, μετά τη συνταξιοδότηση σου, με παρεμβάσεις στη δημόσια συζήτηση κάθε τόσο. Κι όταν «σκάει» μια δήλωση Πάγκαλου, πια, το πρώτο πράγματα που έρχεται στο μυαλό, σε αρκετούς, είναι ότι ο πρώην υπουργός πάλι έκανε κάτι για να βλέπει τον εαυτό του να παίζει στα ΜΜΕ για δύο, τρεις μέρες. 

Τα ίδια τα ΜΜΕ που τον καλούν, άλλωστε, γνωρίζουν τι θα ακολουθήσει. Μάλλον στη σχετική σύσκεψη για τους καλεσμένους η κουβέντα θα είναι απλή: «Να βγάλουμε τον Πάγκαλο να πει καμιά χοντράδα να παίξει όλη μέρα;…». 

Είναι ο Θεόδωρος Πάγκαλος ένας τύπος που ψάχνει τα φώτα της δημοσιότητας «μανιωδώς» γιατί δεν μπορεί να ζήσει χωρίς αυτά; 


Ειλικρινά, δεν μας ενδιαφέρει να κάνουμε την ψυχανάλυση του κυρίου Πάγκαλου. Δεν έχουμε, έτσι κι αλλιώς, και τις σχετικές επιστημονικές γνώσεις.Αυτά που λέει (και ο τρόπος που τα λέει) ο Θ. Πάγκαλος, πάντως, δεν είναι καθόλου γραφικά. Είναι από επικίνδυνα μέχρι άπταιστα χρυσαυγίτικα στη δική του «παγκαλική» διάλεκτο. 

Θυμίζουμε πως «Το καμάρι ο Θοδωρής» σε μια άλλη συνέντευξη του είχε τολμήσει να μιλήσει με απαξιωτικό και υβριστικό τρόπο για τον Νίκο Μπελογιάννη. 

Ποιος; Ο Πάγκαλος των Ιμίων, ο «μεγάλος τραγουδιστής» της παράδοσης του Οτσαλάν, της «συγγνώμης» στους Γερμανούς μετά από κάτι ψευτοτσαμπουκάδες. 

Ποιος; Ο Πάγκαλος, ο οποίος πριν τη συνταξιοδότηση έλεγε 

«Έπρεπε το κράτος να πει στους δημάρχους: «Έχετε δυο μήνες για να αποφασίσετε για νέες χωματερές. Δεν αποφασίζετε! Νομοθετώ και κατεβάζω τα ΜΑΤ, τα τανκς, το στρατό, τι χρειάζεται, και ανοίγω νέα χωματερή». Έτσι λειτουργούν τα κράτη»! (ΣΚΑΪ, 12/3/2003) 

Ποιος; Ο Πάγκαλος, ο οποίος μετά τη συνταξιοδότηση, έλεγε 

«Γιατί δεν πάει ο Στρατός να τους μαζέψει και με τη βία να τους πάει στα στρατόπεδα; Εκεί που υπάρχουν οι συνθήκες για να ζήσουν τα παιδάκια αυτά, ομαλά, έχει ρουχαλάκια, έχει ντους, έχει ζεστό φαΐ και κρεβάτι… Να εκκενωθεί η Ειδομένη δια της βίας, να πάει ο Στρατός και να εκκενώσει την Ειδομένη». (BΗΜΑ FM, 15/3/ 2016) 

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος με τις παραπάνω απόψεις (και πολλές άλλες ανάλογες που εύκολα μπορεί κανείς εντοπίσει) έχει διατελέσει υπουργός και ειδικότερα και υπουργός Εξωτερικών. Τέτοιου είδους αντιλήψεις διατυπωμένες δημόσια αποτελούν και πολιτικές πράξεις από φασίζουσες έως φασιστικές. 

Είναι ένα ερώτημα εάν οι απόψεις του αυτές επηρέαζαν την πολιτική που ασκούσε από σημαντικές θέσεις εξουσίας. Μπορεί κανείς να έχει την εκτίμηση ότι πρόκειται για εκείνες τις ατάκες Πάγκαλου, που πρώτα τις πέταγε στο εσωτερικό και μετά τις μάζευε στο εξωτερικό. Αυτό, όμως, είναι μόνο μια εκτίμηση και αφορά το παρελθόν.

Για το παρόν, όμως, υπάρχει κι ένα άλλο σοβαρό θέμα: Όσοι συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τον Θ. Πάγκαλο σαν έναν γραφικό συνταξιούχο πολιτικό που θα φέρει ακροαματικότητα, τηλεθέαση και «κλικ» έχουν και την ευθύνη τους.

Είναι ένας γραφικός συνταξιούχος πολιτικός ο Θεόδωρος Πάγκαλος; 

Δεν είναι. 

Κανένας που υποστηρίζει φασιστικές αντιλήψεις δεν είναι γραφικός, αλλά είναι πολιτικά επικίνδυνος. Και η φράση «Ο μόνος καλός Τούρκος είναι ένας νεκρός Τούρκος» είναι μια φασιστική αντίληψη.

Πηγή: imerodromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.