# #

8 Δεκ 2017

Ιδού γιατί τον κάλεσαν τον Σουλτάνο...



Γιατί τον κάλεσαν; 
Αυτή την απορία για την επίσκεψη του Σουλτάνου θα λύσουμε σήμερα.
Ένας από τους λόγους είναι ο αποπροσανατολισμός.

Ευτυχώς για Τσίπρα και λοιπούς Έλληνες κηφήνες - πολιτικούς, ο ανισσόροπος Τούρκος Χίτλερ συμπεριφέρεται όπως ακριβώς περίμεναν. Αλαζονικός, προκλητικός και εντελώς ανόητος. 

Έτσι αντί να ασχολούμαστε με ...
τα επείγοντα (πλειστηριασμοί, νέα μέτρα κοκ), ασχολούμαστε με άλλα πράγματα.

Οι εθνικιστές σε Ελλάδα Τουρκία ξεσαλώνουν και αρκετοί πατάνε τη μπανανόφλουδα, ώστε να υπάρχει συσπείρωση.

Πάνω στην ώρα βρήκαν αφορμή να απαγορεύσουν πορείες, να καταστείλουν, να συλλάβουν εντελώς αθώους αλλά επικινδύνους για το Σύστημα, να εφαρμόσουν την πολιτική τους μειώνοντας τις αντιστάσεις.

Με τα τελευταία γεγονότα της έντονης αποδοκιμασίας του κόσμου προς τους Ευρωπαίους, Αμερικάνους δυνάστες και τις ντόπιες μαριονέτες τους, ο Σουλτάνος ήρθε αμέσως να βοηθήσει τους κόρακες, τους συναδέλφους του, φασίστες κι απατεώνες.

«Βλέπετε υπάρχουν και χειρότεροι» 
Αυτή ακριβώς είναι η Κεντρική Ιδέα της επίσκεψης. 
Προφανώς υπάρχουν ένα σορό μαλάκες παντού στον κόσμο. Η τρέλα δεν είναι κάτι που έχουμε σε αποκλειστικότητα. Φασίστες υπάρχουν. Υπάρχουν για να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των πλουσίων εκμεταλλευτών. Κι εδώ πρέπει να προσέξουμε.

Ο Ερντογάν, ο Τσίπρας, ο Τραμπ, κάθε τύραννος ή δικτατορίσκος, μας φαίνεται διαφορετικός. Στην ουσία όμως είναι ίδιος. 

Είναι αποτέλεσμα των οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών. 
Αυτό που λέμε Καπιταλιστικό σύστημα. Παιδιά του ιμπεριαλισμού, της εκμετάλλευσης, εντελώς διεφθαρμένοι, εθελόδουλοι, εγωπαθείς με ένα σορό ελαττώματα, χειραγωγούνται εύκολα από τα αφεντικά, που κρύβονται πίσω τους, ώστε να κάνουν τις βρομοδουλειές τους.

Πως έλεγαν οι ναζί με κυνισμό; 

Σε κάθε χώρα βρίσκουν καθάρματα - συνεργάτες που κάνουν ότι τους πούνε, γιατί δεν μπορούν αλλιώς να κάνουν τίποτε, γιατί χωρίς τους ναζί θα ήταν απλά απατεώνες και αδίστακτοι εγκληματίες.

Βέβαια και ο Χίτλερ ήταν τσιράκι των Γερμανών βιομηχάνων, που ήθελαν σκλάβους. 

Και που τελικά όχι μόνο τη γλύτωσαν από το Β' Παγκόσμιο αλλά έγιναν και πολύ πλουσιότεροι.

Δεν ήταν καθόλου τυχαίο πως το μόνο «λάθος» που έγινε στη δίκη της Νυρεμβέργης αφορούσε το μοναδικό μεγαλοβιομήχανο που παραπέμφθηκε, τον διαβόητο Κρουπ! Επίσης αθωώθηκε και ο τραπεζίτης Χιάλμαρ Σαχτ υπουργός Οικονομίας του 3ου (και μικρότερου) Ράιχ, παρά τις ενστάσεις των Σοβιετικών! Λάδι οι εμπνευστές των σκλάβων στα εργοστάσια της ναζιστικής Γερμανίας!

Ο Ερντογάν φαίνεται πιο ιμπεριαλιστής από τους δικούς μας, για τον απλό λόγο πως η Τουρκία είναι ισχυρότερη από την Ελλάδα. 

Επειδή εμάς δεν μας παίρνει και πολύ να κάνουμε τον καμπόσο, λόγω χρεοκοπίας, λεηλασίας και στην ουσία κατοχής από τοκογλύφους, παριστάνουμε το καλό παιδί. Την ίδια στιγμή που συμμετέχουμε σε επιθετικές κινήσεις του ΝΑΤΟ εις βάρος άλλων λαών. 

Αν αντιστραφούν τα πράγματα, αποδυναμωθεί η Τουρκία περισσότερο από μας, τότε θα αρχίσουμε εμείς τις διεκδικήσεις. Θα θυμηθούμε σφαγές, καταστροφές, μειονότητες, πράγματα που όντως έγιναν, αλλά που έγιναν ακριβώς λόγω του ιμπεριαλισμού και της προσπάθειας συνεχούς εκμετάλλευσης.

Τα Καπιταλιστικά κράτη είναι ταυτόχρονα και Ιμπεριαλιστικά. Όπως το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό έτσι και τα μεγάλα κράτη απορροφούν ή πλιατσικολογούν τα μικρότερα. Άλλωστε οι ίδιες οι κοινωνίες αυτό κάνουν: Οι ισχυροί εκμεταλλεύονται τους αδύνατους. Η αδικία, η έλλειψη σεβασμού, ακόμα και η διαφθορά έχουν κοινή αιτία…


 mitsos175.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.