# #

16 Αυγ 2017

Λεπτοκαρυά.... Τι προσφέρουμε στους τουρίστες μας?

Το τουριστικό μας προϊόν

Φωτογραφία του Giorgos Atsaves.

Ακούμε συχνά τη φράση:
“Να αναβαθμίσουμε το τουριστικό μας προϊόν”

Αλήθεια ποιο είναι, η καλύτερα , ποιο θα πρεπε να είναι το προϊόν ,το αγαθό που προσφέρουμε στους επισκέπτες μας;


Τι τους πουλάμε δηλαδή!

Περιβάλλον; (Θάλασσα, βουνό) ,
Καλαισθησία- Παραδοσιακή Αρχιτεκτονική;
Ιστορία ; ( Λείβηθρα ,Παλιά Λεπτοκαρυά κ.α.),
Πολιτιστικές εκδηλώσεις; (..) , Αθλητικές εκδηλώσεις- εγκαταστάσεις ; (..),
Τοπικά προϊόντα -Τοπική κουζίνα-Αγροτουρισμό;(..), Θεματικό Ιστορικό - Μυθολογικό πάρκο; (..), Πάρκο διασκέδασης;(..) ,Υψηλού επιπέδου Ξενοδοχειακές υπηρεσίες;


Δυστυχώς ελάχιστα από όλα αυτά μπορούν να απολαύσουν οι τουρίστες στον τόπο μας . Κι αν κάποια από τα παραπάνω μπορεί να θεωρηθεί ουτοπική και μόνο η αναφορά τους, κάποια άλλα είναι εφικτά και κατά την άποψή μου, υποχρεωτικά.

Είναι υποχρεωτικό να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας καθαριότητα, καλαισθησία , παράδοση, πολιτισμό, άθληση, Ιστορία, να συνδεθούμε επιτέλους με το ιερό βουνό μας τον Όλυμπο, αλλιώς θα βλέπουμε τον Τουρισμό στον τόπο μας να μαραζώνει και τα αποτελέσματα θα τα γευτούμε όλοι. 

Από την άλλη μεριά ,στη συζήτηση που έχει ανοίξει εδώ μέσα τον τελευταίο μήνα , υπάρχει τέτοια ανταπόκριση και ομοφωνία που δημιουργείται ενα "παράθυρο" συνεννόησης και αισιοδοξίας. 


Τα περιθώρια για βελτίωση του Τουριστικού μας προϊόντος, είναι όντως τεράστια.

Ας μην γελιόμαστε μόνο ένα " μπάνιο " προσφέρουμε ως τώρα στους τουρίστες μας κι αυτό....

Έχουν περιγραφεί οι συνθήκες να μην επαναλαμβανόμαστε.


Υ. Γ. Αλήθεια μια που αναφέρθηκα στα Λείβηθρα, γνωρίζετε ότι το Αρχαιολογικό Πάρκο παραμένει τις περισσότερες μέρες κλειστό και έτσι μη επισκέψιμο από πλήθος τουριστών, αλλά και συνδημοτών μας;


Giorgos Atsaves

1 σχόλιο:

  1. Αγαπητέ Γιώργο πολύ σωστά τα γράφεις!
    Ένα μπάνιο προσφέρουμε και αυτό τις περισσότερες φορές σε μια θάλασσα γεμάτη ρύπους, που οσο και αν οι περισσότεροι που ασχολούνται με τον τουρισμό κάνουνε πως δεν βλέπουνε ή βρίσκουν αστείες δικαιολογίες, είναι μια θλιβερή πραγματικότητα.
    Για να μη μιλήσουμε και για τα βουνά των σκουπιδιών ιδιαίτερα στους πρόποδες του Ολύμπου (διασταύρωση οδών Καρυάς, Παλιάς Λεπτοκαρυάς και αρχαιολογικού πάρκου Λειβήθρων), αποτέλεσμα της αθρόας και αυθαίρετης δόμησης, για την οποία οι αρμόδιοι κλέινουν τα μάτια, αλλά ακόμη και στην παραλία όπου τα κιούγγια που τοποθετήθηκαν ως κάδοι απορριμάτων για τους λουόμενους μετατράπηκαν σε κάδους οικιακών απορριμάτων από τους περίοικους.
    Άλλο πρόβλημα επίσης το αυθαίρετο κάμπινγκ και οι τζάμπα διακοπές τουριστών ακόμη και από τη Γερμανία, λίγο μετά την ταβέρνα του Μπίλη.
    Επίσης οι χαλασμένες ντουζιέρες στην παραλία και η έλλειψη αποδυτηρίων.
    Άλλο μεγάλο πρόβλημα οι αγροτικοί δρόμοι της περιοχής που σχεδόν καλύφθηκαν από βάτα και άγρια βλάστηση, αυξάνοντας τον κίνδυνο πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος.
    Επίσης το οδικό δίκτυο της Λεπτοκαρυάς που ειδικά στην επέκταση του σχεδίου πόλης είναι ανύπαρκτο, υποτυπώδες και σε άθλια κατάσταση.
    Λεφτά υπάρχουν για κατασκευή κιτς μη λειτουργούντος συντριβανιού στην πλατεία, αλλά ουσία μηδέν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.