# #

22 Ιουν 2017

Πετάνε στην ανεργία άλλες 15.000 συμβασιούχους στην καθαριότητα και άλλες υπηρεσίες των ΟΤΑ.

Αποτέλεσμα εικόνας για πετάνε στην ανεργία άλλες 15.000 συμβασιούχους στην καθαριότητα και άλλες υπηρεσίες των ΟΤΑ.

Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Δίου-Ολύμπου καταγγέλλει την από κοινού απόφαση κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και Ελεγκτικού Συνεδρίου που κρίνουν το δικαίωμα στη δουλειά αντισυνταγματικό και πετάνε στην ανεργία άλλες 15.000 συμβασιούχους στην καθαριότητα και άλλες υπηρεσίες των ΟΤΑ.
Η απόφαση είναι ..
σαφής όσο και αν σπέρνουν τον εφησυχασμό διάφορα συμφέροντα και τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης. Η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες. Δεσμεύεται μόνο για την καταβολή των δεδουλευμένων, ενώ ουσιαστικά προτείνει στους δημάρχους να προχωρήσουν σε προσλήψεις 2μηνων, απολύοντας 15.000 περίπου συναδέλφους συμβασιούχους από τους ΟΤΑ.
Δεκαετίες τώρα συντηρείται αυτή η απαράδεκτη ομηρία των εργαζομένων και η ανακύκλωση των ανέργων στις υπηρεσίες των Δήμων, ενώ οι ανάγκες που καλύπτουν είναι πάγιες και διαρκείς. Κυβερνήσεις και Δημοτικές Αρχές, όλα αυτά τα χρόνια απαξίωσαν συστηματικά τις υπηρεσίες καθαριότητας, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει προσωπικό, λόγω απαγόρευσης των προσλήψεων, τα μηχανήματα και τα οχήματα στην καθαριότητα να αχρηστεύονται, αλλά και αυτά που κυκλοφορούν να έχουν βλάβες, βάζοντας σε κίνδυνο καθημερινά την σωματική ακεραιότητα και την ασφάλεια των εργαζομένων. Έκαναν και κάνουν ό,τι είναι δυνατόν να καταλήξουν οι υπηρεσίες καθαριότητας στα χέρια αετονύχηδων που βγάζουν χρυσάφι από το σκουπίδι.
Ο τυχοδιωκτισμός της Κυβέρνησης , που θέλει να βρει διέξοδο διαφυγής μέσω αυτής της Απόφασης του Ελεγκτικού με το θέμα των συμβασιούχων και το δικαίωμά τους στην μόνιμη και σταθερή δουλειά, πρέπει να βρει τους εργαζόμενους απέναντι. Είναι κάλπικη η αντιπαράθεσή της με τη ΝΔ, που ποτέ δεν αποστασιοποιήθηκε από το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης της αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων, αφού ταυτίζονται στην εξυπηρέτηση μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και σ’ αυτόν τον τομέα.


Η Λαϊκή Συσπείρωση Δίου-Ολύμπου, συντάσσεται με τον αγώνα όλων των συμβασιούχων για μόνιμη και σταθερή δουλειά και απαιτεί από την κυβέρνηση:
  • να φέρει αμέσως στη Βουλή τη νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσαν οι Επιτροπές Αγώνα συμβασιούχων από όλη την Ελλάδα για άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου
  • να γίνουν με κρατική χρηματοδότηση όλες οι απαιτούμενες νέες μόνιμες προσλήψεις στους δήμους. Καμιά υπηρεσία των Δήμων σε ιδιώτες.
  • να καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα στους συμβασιούχους στην καθαριότητα, στους εργαζόμενους με τα κοινωφελή προγράμματα και σε εκείνους που εργάζονται με κάθε μορφή ελαστικής απασχόλησης.
  • μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους
  • καμία ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του δήμου Δίου-Ολύμπου.
Καλεί, για ακόμη μια φορά, το Δημοτικό Συμβούλιο να μην προχωρήσει σε καμία απόλυση συμβασιούχου και να στηρίξει το αίτημα των συμβασιούχων για μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.
Καλεί τους εργαζόμενους, μόνιμους και συμβασιούχους, να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα. Να μην κάνουν πίσω στον δίκαιο αγώνα τους. Να αγωνιστούν μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και να απαντήσουν ενωμένοι σε κάθε προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης λέγοντας ότι παράνομο και αντισυνταγματικό δεν είναι το δικαίωμα στην πλήρη και σταθερή εργασία για όλους, αλλά οι αποφάσεις που το καταπατούν, όπως και όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων. Νόμος για μας είναι το δίκιο του εργάτη και όχι του κεφαλαιοκράτη.
.


Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δίου-Ολύμπου
Κατερίνα Κουρίτα



2 σχόλια:

  1. Το δικιο του εργατη αλλα ποιου εργάτη.Οποιου επελεξε ο Δήμαρχος με τα δικά του κριτηρια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ολοι οι δημοι βρωμανε τοσοι πολλοι τι τους κανουν που θελουν και μονιμοποιησει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.