# #

29 Μαρ 2017

Κάθε μέρα έχει απόκριες έχει ο Αλέξης , ο απόγονος του Μπελογιάννη...



Μπορεί να υπογράφει τα πάντα, αλλά για τα εργασιακά δε σηκώνει κουβέντα!



ΝΑ τα λέμε και να τα γράφουμε. 
Η χώρα ζει ιστορικές στιγμές. Στιγμές εθνικής ανάτασης. Ταυτόχρονα με τον εορτασμό της εθνικής επετείου, της 25ης Μαρτίου 1821, η πτωχή αλλά τίμια Ελλάς θριαμβεύει. Σε όλα τα μέτωπα: Στην πολιτική, στο ποδόσφαιρο, στο Survivor.

Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί για το 1-1 της Εθνικής Ελλάδος στο Βέλγιο, ήρθε ο Ελληνας πρωθυπουργός να σηκώσει το ανάστημα και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων: 
Να σταθεί απέναντι στους εταίρους και να βροντοφωνάξει: «Εργασιακό μεσαίωνα εγώ δεν ψηφίζω». Οπως ο Καπίνο είχε κατεβάσει τα ρολά και απέκρουε τα σουτ των Βέλγων, έτσι κι ο Αλέξης αντιστέκεται σθεναρά στο μονότερμα των δανειστών.

Οπως μάλωνε με το στόμα κι έκανε τον νταή στις ..
ελληνικές ταινίες ο Νίκος Ρίζος, έτσι ακριβώς κάνει τον μάγκα και τον νταή ο Ελληνας πρωθυπουργός. 

Μνημόνια μπορεί να υπογράφει, λιμάνια, αεροδρόμια τα πούλησε, μειώσεις συντάξεων υπογράφει, τη μείωση του αφορολόγητου θα την υπογράψει, αλλά για τον εργασιακό μεσαίωνα δεν σηκώνει κουβέντα.


Ταυτόχρονα, από τη Ρώμη όπου βρέθηκε, ξεκαθάρισε προς πάσα κατεύθυνση: «Αυτή η Ευρώπη δεν είναι η Ευρώπη που θέλουμε, δεν είναι η Ευρώπη που ονειρευόμαστε. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το να παλέψουμε εντός για να την αλλάξουμε». Και που το είπε, τι έγινε; Κι εν πάση περιπτώσει, αυτή είναι η δουλειά του; Να κάνει διαπιστώσεις; Ενδιαφέρει κανέναν τι θέλει και τι δεν θέλει; Και στο φινάλε, ποιος βάζει μια λεμονάδα στοίχημα ότι ο Αλέξης θα βγει νικητής σε αυτήν την πάλη και θα καταφέρει να αλλάξει την Ευρώπη; Στη Ρώμη, ωστόσο, δεν έδωσε το «παρών» μόνο ο Ελληνας πρωθυπουργός.

Στην «αιώνια πόλη», με αφορμή την επετειακή σύνοδο από την υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης, βρέθηκε και ο Γιάνης Βαρουφάκης. 

Κι όχι για ψώνια στη Via Condotti και για εσπρέσο στο Caffe Greco. Αλλά για να διαδηλώσει μετά της συζύγου του, Δανάης, κατά της Ευρώπης των μονοπωλίων και υπέρ της Ευρώπης των λαών.

Ο Γιάνης είναι αγωνιστής. Κι αφού στις προσεχείς εκλογές θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής, όφειλε να είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Οχι σαν τον Τσίπρα που πήγε στη Ρώμη για βόλτα, για να δει το ματς της Εθνικής με τον Βέλγο πρωθυπουργό και να βγάλει σέλφι μαζί του. Κι από τη Ρώμη ο Αλέξης στην Αμαλιάδα. Στα αποκαλούμενα και Αγια Χώματα. Εκεί όπου τον κάλεσε χθες το καθήκον: Στα εγκαίνια της μόνιμης έκθεσης «Νίκος Μπελογιάννης».



Θα μου πείτε τώρα, τι σχέση μπορεί να έχουν με τον Μπελογιάννη ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ; 

Ο Νίκος Μπελογιάννης ήταν κομμουνιστής. Που δικάστηκε, καταδικάστηκε και εκτελέστηκε σαν κατάσκοπος με τον νόμο 509. Που θεωρούσε το ΚΚΕ εγκληματική οργάνωση και τα μέλη του πράκτορες της Σοβιετικής Ενωσης. 

Ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ πού κολλάνε με όλα αυτά; 

Η απάντηση είναι απλή. Απλούστατη: Για τους πολιτικούς, για όλους τους πολιτικούς, κάθε μέρα έχει απόκριες.

Κάθε μέρα υποδύονται κάτι άλλο, κάτι διαφορετικό από αυτό που είναι: 

Ο Τσίπρας τον αριστερό. 
Ο Καμμένος τον θρησκευόμενο πατριώτη. 
Ο Κυριάκος τον φιλελεύθερο νοικοκύρη που θα τακτοποιήσει το κράτος και την οικονομία. 

Κι ενώ όλοι είναι ίδιοι, παριστάνουν ότι είναι διαφορετικοί. 

Ετσι κι ο Τσίπρας. 
Τη μία μασκαρεύεται και υποδύεται τον Ανδρέα Παπανδρέου και την άλλη ότι είναι συνέχεια του Μπελογιάννη. Ακροατήριο, άλλωστε, που είναι πρόθυμο να πιστέψει και να χειροκροτήσει, υπάρχει. Αυτά.

ΕΡΩΤΗΣΗ
Δηλαδή ο Τσίπρας άφησε το γήπεδο του Παναθηναϊκού κι έτρεχε στην Αμαλιάδα για τον Μπελογιάννη;

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι εδώ, ενωμένη, δυνατή

ΔΕΝ έχουμε ξεχάσει βέβαια το ΠΑΣΟΚ
Που μπορεί να έχει αλλάξει όνομα και να εμφανίζεται σαν Δημοκρατική Συμπαράταξη, αλλά είναι εδώ. Ενωμένο, δυνατό. Στην πρώτη γραμμή του αγώνα. 

Στο πλευρό των αδυνάμων και των κατατρεγμένων
Των μη προνομιούχων. Η παρέμβαση του ΠΑΣΟΚ στο μείζον θέμα των ημερών που ταλανίζει τα εκατομμύρια των Ελλήνων που έλκουν την καταγωγή από τη Μικρά Ασία και τον Πόντο ήταν άμεση: «Τι θα γίνει τελικά με την "Αγια-Σοφιά";».

Τι κάνουν αυτοί οι ρεμπεσκέδες του ΣΥΡΙΖΑ; 
Οι φτωχοί, ταπεινοί και κατατρεγμένοι ΑΕΚτζήδες θα καταφέρουν να βάλουν ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους;

Πέντε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν σχετική ερώτηση στη Βουλή: Γκεγκέρογλου, Κεφαλίδου, Γρηγοράκος, Μανιάτης και Λοβέρδος. 

Με τον Ανδρέα, αν και Ολυμπιακάρα, να δείχνει ανωτερότητα και μεγαλείο ψυχής
«Η ΑΕΚ πρέπει να χτίσει το σπίτι της». 

Ετσι πάνε αυτά. Με το που βγήκε η βρώμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καθαρίσει να βγει η άδεια με νομοθετική ρύθμιση, πέσανε με τα μούτρα. 

Πρώτος και καλύτερος κατέθεσε ερώτηση ο Νικήτας Κακλαμάνης. Μη μασήσουνε σου λέει τα κορόιδα ότι καθάρισε μόνος του ο ΣΥΡΙΖΑ. Σπρώξαμε κι εμείς. Ολοι βάλαμε ένα χεράκι για να γίνει η δουλειά. Είπαμε. Αν πρόκειται για φτωχούς, για κατατρεγμένους και για πρόσφυγες, το πολιτικό προσωπικό κόβει τον λαιμό του.

Του  Κώστα Καίσαρη (από sentragoal.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.