6 Φεβ 2017

Πομάκοι κατά Κυριάκου Μητσοτάκη: «Ξέχασε» ότι υπάρχει η… πομακική γλώσσα!

Αποτέλεσμα εικόνας για Κουλης

Η εφημερίδα των Πομάκων ΖΑΓAΛΙΣΑ με πρωτοσέλιδο άρθρο της επιτίθεται στον πρόεδρο της ΝΔ και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη για τις δηλώσεις που έκανε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Θράκη. Τον κατηγορούν ότι ξέχασε τους Πομάκους. Και για να μην βιαστούν κάποιοι να κατηγορήοσυν την εφημερίδα για “κομματική τοποθέτηση”, να επισημάνουμε ότι ...
στο ίδιο άρθρο ασκούν εξίσου δριμεία κριτική και στους “ξεχασιάρηδες” αριστερούς.
Το σκληρό άρθρο της εφημερίδας ΖΑΓΑΛΙΣΑ:
Συνεχίζει την … οικογενειακή παράδοση ο πρόεδρος της Δ, Κυριάκος Μητσοτάκης, που θέλει την οικογένεια του να παραχωρεί, κάθε φορά που έχει στα χέρια της την εξουσία, γη και ύδωρ στην Τουρκία.
Για την αδελφή του ειδικά, Ντόρα Μπακογιάννη, είχαμε γράψει στα φύλλα 25 και 26 της Ζαγάλισα (ιστότοπος www.zagalisa.gr) ότι έκανε καταστροφικούς χειρισμούς στο θέμα των ιμάμηδων της Θράκης, σπρώχνοντάς τους ομαδικά στην αγκαλιά των ψευτομουφτήδων και της Τουρκίας, και για το λόγο αυτό την είχαμε χαρακτηρίσει ως τη «χειρότερη υπουργό των εξωτερικών της Ελλάδας από το Β’ Παγκόσμιο πόλεμο και μετά».
Στο ίδιο μοτίβο συνεχίζει ο αδελφός της, ο οποίος, ερχόμενος στα Πομακοχώρια της Ξάνθης και μάλιστα στην μητρόπολη της πομακοφωνίας τη Σμίνθη, συναντήθηκε με τον εκλεκτό της Τουρκίας, δήμαρχο Μύκης και παλιό αρθρογράφο τουρκόφωνων εθνικιστικών εφημερίδων, Τζεμίλ Καπζά. Εκεί, ο Μητσοτάκης προέβη σε
γενοκτονικές δηλώσεις, αφού είπε ότι αποτελεί για τον ίδιο προτεραιότητα η διαμόρφωση εκπαιδευτικού συστήματος στη μειονότητα που θα παρέχει ίσες ευκαιρίες σε όλους, με εξίσου καλή γνώση της ελληνικής και τουρκικής γλώσσας.
Πού είναι κύριε Μητσοτάκη η δική μας μητρική γλώσσα; Πού είναι τα πομακικά; Η Σμίνθη είναι 100% πομακόφωνο χωριό. Δεν έχετε ίχνος ευαισθησίας επάνω σας;
Οι Πομάκοι λοιπόν πρέπει να γνωρίζουν εξ ίσου καλά τα ελληνικά και τα τουρκικά σύμφωνα με τον επόμενο πρωθυπουργό και πρέπει να ξεχάσουν τη μητρική τους γλώσσα, διότι τους θεωρεί … Τούρκους!. Αν ζούσαμε σε χώρα με κατοίκους που είχαν την ελάχιστη ευαισθησία σχετικά με το μέλλον της πατρίδας τους, ήταν σίγουρο ότι ο Κυρ. ητσοτάκης (και όχι μόνο αυτός) θα είχε φάει μαύρο, κατάμαυρο στις εκλογές για τα αισχρά ψηφοθηρικά παιχνίδια του με τους Τούρκους.
Nα σημειώσουμε ότι αριστερής ιδεολογικής κατεύθυνσης ιστοσελίδες που αναπαρήγαγαν με ευνοϊκή διάθεση τις δηλώσεις ητσοτάκη δεν είχαν πουθενά στα δημοσιεύματά τους τη λέξη «
Πομάκοι» ή «Πομακοχώρια» και κανένα φυσικά σχολιασμό για την απρέπεια των δηλώσεων περί τουρκικής γλώσσας στο κέντρο των πομακόφωνων περιοχών.
Επειδή όμως ζούμε σε χώρα όπου οι περισσότεροι πολίτες έχουν μνήμη χρυσόψαρου και ευαισθησία παχύδερμου, είμαστε σίγουροι ότι το ψηφοθηρικό παιχνίδι και οι κρατικοί σχεδιασμοί για τον εκτουρκισμό των Πομάκων έχουν πολύ μέλλον μπροστά τους. α είναι βέβαιοι ότι το κίνημά μας θα ανατρέψει τα σχέδια τους.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.