# #

30 Ιαν 2017

«Μα, ο Τραμπ είναι φασίστας και ο Τσίπρας είναι αριστερός».



Οι πρώτες μέρες του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο έχουν προκαλέσει πολλές αντιδράσεις αλλά θα πρέπει όλοι να αναγνωρίσουν στον Ντόναλντ Τραμπ πως -για την ώρα- είναι συνεπής στις προεκλογικές του υποσχέσεις.

Ο Ντόναλντ Τραμπ -που είναι επιχειρηματίας και όχι πολιτικός- δεν κάνει τίποτε άλλο από αυτά που είχε πει, προεκλογικά, πως θα κάνει.

Θέλετε να κάνουμε μια σύγκριση με τον Αλέξη Τσίπρα;


Τι έκανε ο Αλέξης Τσίπρας, όταν εξελέγη πρωθυπουργός;
Επισκέφτηκε το μνημείο της Καισαριανής, είπε στη Βουλή πως είναι κάθε λέξη από το Σύνταγμα αυτής της χώρας και από τότε έχει ξεσκιστεί να υπογράφει και να εφαρμόζει όλα αυτά που -προεκλογικά- έλεγε πως θα καταργήσει, ενώ πρόλαβε να αλλάξει και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Άρα, ο Ντόναλντ Τραμπ είναι πιο συνεπής από τον Αλέξη Τσίπρα.
Για την ακρίβεια, ο Τραμπ είναι συνεπής και ο Τσίπρας είναι απατεώνας.

«Μα, ο Τραμπ είναι φασίστας και ο Τσίπρας είναι αριστερός».
Αυτά είναι ανοησίες.

Οι πολιτικοί κρίνονται από τη συνέπειά τους.
Δεν μετράνε τα λόγια, μετράνε τα έργα.
Αυτό δεν ισχύει μόνο για τους πολιτικούς, ισχύει για όλους μας.

Πολλά μεγάλα λόγια ακούς στην Ελλάδα, πολλά επαναστατικά τσιτάτα, αλλά, στην ουσία όλοι ψάχνουν ένα αφεντικό και κάποιον να τους τα χώνει.

Και βέβαια, οι Έλληνες δεν θέλουν συνέπεια από τους πολιτικούς.
Οι Έλληνες ψηφίζουν πολιτικούς με γνώση πως θα κάνουν τα αντίθετα από αυτά που λένε.

Ο Αλέξης Τσίπρας αλλοίωσε το αποτέλεσμα ενός δημοψηφίσματος -σε μια χώρα που είχε να γίνει δημοψήφισμα 41 χρόνια- και οι Έλληνες τον εξέλεξαν και πάλι.

Δηλαδή, οι απατεώνες επιβραβεύονται στην Ελλάδα· Σημίτης, Καραμανλής, Παπανδρέου, Σαμαράς και Τσίπρας ήταν πολιτικοί απατεώνες και οι Έλληνες τους ψήφιζαν με τρέλα.
Το αστείο είναι πως ακούς καθημερινά ανθρώπους να ψάχνουν για ανθρώπους και φίλους που να κρατούν τον λόγο τους.


Δηλαδή, έχουν την εντύπωση πως οι ίδιοι έχουν το δικαίωμα να είναι σκατάδες και απατεώνες αλλά οι άλλοι άνθρωποι πρέπει να είναι συνεπείς απέναντί τους.
Μιλάμε για εντελώς καθυστερημένους.

Δεν συμφωνώ με τίποτα με τον Ντόναλντ Τραμπ αλλά του αναγνωρίζω πως είναι συνεπής.
Συμφωνούσα σχεδόν με όλα τα ωραία προεκλογικά λόγια του Μπαράκ Ομπάμα αλλά, τελικά, έμεινε μόνο στα ωραία λόγια και ξεσκίστηκε να βομβαρδίζει.

Οι πολίτες πρέπει να απαιτούν από τους πολιτικούς να είναι συνεπείς στα λόγια τους και στις υποσχέσεις τους. Και πρέπει να τους ελέγχουν διαρκώς, ώστε να είναι συνεπείς.

Ένας από τους σημαντικότερους λόγους που ο Τραμπ εξελέγη πρόεδρος και η Ακροδεξιά φουντώνει στην Ευρώπη είναι η ασυνέπεια των πολιτικών που προηγήθηκαν.

Αν ψηφίζεις πολιτικούς που ξέρεις ότι θα είναι ασυνεπείς -και δεν τους ελέγχεις ώστε να είναι συνεπείς σε όσα έλεγαν πριν εκλεγούν-, προετοιμάζεις το έδαφος για τους Τραμπ του κόσμου αυτού.

Μάλιστα, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο κάποιος σαν τον Τραμπ να εννοεί αυτά που λέει, ενώ εσύ έχεις συνηθίσει να ψηφίζεις ψεύτες.

Και δεν μπορείς να κατηγορήσεις τον Τραμπ επειδή -σε αντίθεση με τους αγαπημένους σου πολιτικούς- κάνει αυτό που έλεγε προεκλογικά.

Αυτό θα έπρεπε να κάνουν όλοι οι πολιτικοί.
Αν δεν μπορούν να το κάνουν, να έχουν την αξιοπρέπεια να παραιτηθούν.
Αλλά όλοι μοιάζουν να αποδέχονται την απάτη ως κάτι πολύ λογικό και τίμιο.
Δεν είναι.
Η απάτη είναι απάτη.




 http://pitsirikos.net

1 σχόλιο:

  1. Το "δεν συμφωνώ με τίποτα με τον Τραμπ", να το κοιτάξει ο Πιτσιρίκος. https://www.facebook.com/malagurski/videos/1200930089990340/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.