1 Φεβ 2016

Ότι να ναι... Η βουλεύτρια και ο Χάρης με τον "καλό μας τον Αστέρη"...

1 Φεβρουαρίου 2016

Απάντηση του Υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη σε ερώτηση του βουλευτή Πιερίας Κώστα Κουκοδήμου

ΘΕΜΑ: ΚΕΝΤΡΟ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Σχετικά με την ανωτέρω Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων ο βουλευτής Ν.Πιερίας της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Κουκοδήμος σας γνωρίζουμε ότι: 

Σε... 

αυτή τη χρονική περίοδο δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο δημιουργίας Ανοιχτής Δομής Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών στην Κατερίνη και γενικά στο Νομό Πιερίας.

Ο Υπουργός Επικρατείας
Αλέκος Φλαμπουράρης

Το άγριο δούλεμα συνεχίζεται......


Δελτίο τύπου των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ν ΠΙΕΡΙΑΣΑναφορικά με το Ανοικτό Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων

Στο προηγούμενο (με ημερομηνία 13-1-2016) δελτίο τύπου που εκδώσαμε δεσμευθήκαμε να ενημερώνουμε έγκαιρα και υπεύθυνα την τοπική κοινωνία για κάθε σχετική εξέλιξη.
Την 14-1-2016 αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ απόφαση της Διοικητικής Επιτροπής του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, με την οποία παραχωρείται η χρήση αντί μηνιαίου ανταλλάγματος 3.000 ευρώ του στρατοπέδου "ΓΕΩΡΓΑΚΗ ΟΛΥΜΠΙΟΥ" Ν. Πιερίας στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης/Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής (ΥΠΥ). Η παραχώρηση γίνεται για λόγους γενικού συμφέροντος και ειδικότερα για την δημιουργία Κέντρου Υποδοχής - Προσωρινής Διαμονής προσφύγων.
Η απόφαση αυτή, όπως προκύπτει από το ίδιο το κείμενό της, δεν συνιστά σύμβαση παραχώρησης χρήσης με το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, δεδομένου ότι το τελευταίο δεν συμπράττει. Η (ενδεχόμενη) σύμβαση θα υπογραφεί εντός διμήνου και σ' αυτήν θα καθορίζεται μετά από αυτοψία της ΥΠΥ η ακριβής έκταση της παραχώρησης.
Πολύ περισσότερο η απόφαση αυτή δεν συνεπάγεται τη βεβαιότητα ότι έχει ληφθεί απόφαση για τη δημιουργία Ανοικτού Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων στο συγκεκριμένο στρατόπεδο.
Με βάση διαβεβαιώσεις που έχουμε λάβει από αρμόδιους Υπουργούς - και μετά την ανάρτηση της απόφασης παραχώρησης χρήσης του στρατοπέδου - ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΛΗΜΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ για τη δημιουργία τέτοιου Κέντρου στο συγκεκριμένο στρατόπεδο.
Η ανάδειξη του θέματος από συγκεκριμένα πρόσωπα και μέσα συντηρεί και επιβαρύνει  - θεωρούμε με πρόθεση - ένα κλίμα ανεύθυνων φημολογιών, μισαλλοδοξίας και εχθρότητας έναντι της Κυβέρνησης και έναντι αιρετών εκπροσώπων. Από την πλευρά μας συνιστούμε αυτοσυγκράτηση και τήρηση του μέτρου.
Η δέσμευσή μας για έγκαιρη και υπεύθυνη ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας εξακολουθεί να ισχύει.

                                                                             Οι βουλευτές Πιερίας
                                                                                   του ΣΥΡΙΖΑ

                                                                             Σκούφα Ελισάβετ
                                                                             Τζαμακλής Χαρίλαος
                                                                             Καστόρης Αστέριος


Ότι να ναι...
Η βουλεύτρια και ο Χάρης με τον "καλό μας τον Αστέρη"...Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.