# #

5 Αυγ 2015

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ «ΚΟΚΚΙΝΑ» ΔΑΝΕΙΑ

stathakis tsakalotosΤην ελληνική πρόταση για τα κόκκινα επιχειρηματικά και στεγαστικά δάνεια παρουσίασαν οι υπουργοί Οικονομικών Ευ.Τσακαλώτος και Οικονομίας Γ.Σταθάκης στους θεσμούς, χωρίς ωστόσο να συζητηθεί αναλυτικά.
Στόχος, εξήγησε ο κ. Σταθάκης είναι η σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος, καθώς και η στήριξη των κοινωνικών ομάδων που εμπλέκονται. Πρόσθεσε δε, ότι η παρούσα πρόταση είναι στο πνεύμα των αρχικών προτάσεων, «αλλά έχουν περάσει και τρεις μήνες διαπραγματεύσεων».
Οι συζητήσεις με τους θεσμούς διεξάγονται σε καλό κλίμα με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να δηλώνει μετά το πέρας της σημερινής συνάντησης που αφορούσε το νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, θέμα που σχετίζεται και με τα «κόκκινα» δάνεια, ότι μέσα στην εβδομάδα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί και να εκφράζει την αισιοδοξία του για συμφωνία εντός χρονοδιαγράμματος.
Σε κάθε περίπτωση σαφής εικόνα για την μέχρι τώρα πρόοδο που έχει σημειωθεί αναμένεται να ..
υπάρξει αύριο, Τετάρτη, οπότε θα γίνει μια πρώτη αποτίμηση των έως τώρα συζητήσεων, οι οποίες πάντως κατά τον υπουργό Οικονομικών, δεν έχουν εισέλθει στο μακροοικονομικό σκέλος τους (ρυθμός ανάπτυξης, πρωτογενές αποτέλεσμα).
Στην αυριανή συνάντησή τους με τους θεσμούς παρέπεμψε και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. «Εκεί θα διαπιστώσουμε ποια ζητήματα παραμένουν ανοιχτά και ποια είναι τα κωλύματα» είπε ο υπουργός.
Πάντως ερωτηθείς εάν με τη μέχρι στιγμής εικόνα κλείνουμε συμφωνία στις 20 Αυγούστου, ο υπουργός εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος:
«Όπως λένε οι Άγγλοι που στοιχηματίζουν, πριν από 10 ημέρες θα το “έπαιρνα” να είμαστε εδώ που είμαστε σήμερα. Δηλαδή είναι τουλάχιστον όσο καλά περιμέναμε. Δεν είναι χειρότερα και ίσως είναι λίγο καλύτερα από ό,τι περίμενα».
Στο πλαίσιο αυτό εκτίμησε ότι θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα για συμφωνία μέχρι τις 20 Αυγούστου, απομακρύνοντας τα σενάρια περί νέου δανείου-γέφυρα.
«Ούτε η δική μας πλευρά έχει θέσει θέμα ότι δεν βγαίνει το χρονοδιάγραμμα, ούτε αυτοί από την πλευρά τους έχουν πει κάτι τέτοιο» είπε ο κ. Τσακαλώτος, προσθέτοντας ότι «δεν έχει γίνει καμία αναφορά σε δάνειο –γέφυρα».
πηγή: Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.