# #

30 Μαρ 2015

Η… αγωνία Πρετεντέρη για τις τηλεοπτικές άδειες

Η πάγια θέση… μίσους του Γιάννη Πρετεντέρη κατά του ΣΥΡΙΖΑ, δεν συνιστά φυσικά είδηση. 
Ο γνωστός παρουσιαστής και ένας εκ των σημαντικότερων διαμορφωτών της κοινής γνώμης τις τελευταίες δεκαετίες, μέσα από τη φιλόξενη και πανίσχυση τηλεοπτική συχνότητα του Mega, έχει ανοιχτό μέτωπο με τη σημερινή κυβέρνηση, από την εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ… ξέφευγε από τα επίπεδα του 4%.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η μόνη εκπομπή στην οποία τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν να κάνουν εμπάργκο,
είναι αυτή του Γιάννη Πρετεντέρη. Τόσο πριν από τις εκλογές, όσο και μετά από τη σαρωτική επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ στις 25 Ιανουαρίου.

Ο Γιάννης Πρετεντέρης από την πλευρά του, θεωρεί ότι με την τακτική που ακολουθεί, και με τις θέσεις τις οποίες διατυπώνει, καταγράφει μια συνεπή αντίδραση στον λαϊκισμό.
Κάποια άλλη στιγμή, θα μπορούσε να είναι έτσι. Μάλλον όμως… δεν είναι. Η ρητορική του, τόσο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, όσο και στο Συγκρότημα Λαμπράκη, είναι επαρκώς διεισδυτική, και φτάνει στα όρια της χλεύης για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Και κάπου εκεί χάνει το δίκιο του, γιατί η κριτική του διολισθαίνει στην εμπάθεια. Στην έμμονη. Στην “ψύχωση”, θα έλεγε κανείς, κατ’ αντιστοιχία με την “ψύχωση δικαίωσης” που χαρακτηρίζει κάθε ενέργεια του Αντώνη Σαμαρά μετά τις εκλογές και την ιστορική ήττα του από τον Αλέξη Τσίπρα.
Το σημερινό άρθρο του Γιάννη Πρετεντέρη στα “Νέα” είναι και πάλι άκρως ειρωνικό για τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις προσπάθειες του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για τη χώρα.
Σε μια αποστροφή του ωστόσο, εκφράζει την… αγωνία του για τις τηλεοπτικές άδειες, λοιδωρώντας το ποσό που θα μπορούσε να διεκδικήσει η κυβέρνηση στην ελεύθερη αγορά.
Αυτές οι τηλεοπτικές άδειες… Πόσο θα μας ταλαιπωρούν ακόμη, με την αγωνία των “εχόντων και κατεχόντων” να τις διατηρήσουν. Για να παρεμβαίνουν και να επηρεάζουν, φυσικά.
ysterografa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.