# #

4 Ιουλ 2015

MarketWatch: "Αν ήμουν Έλληνας...Θα ψήφιζα ΟΧΙ για πέντε λόγους"

Πέντε λόγους για τους οποίους θα ψήφιζε «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής παραθέτει ο αρθρογράφος του MarketWatch, Μπρετ Άρεντς, σε άρθρο γνώμης για το ελληνικό «θρίλερ».
«Εάν ήμουν Έλληνας θα έλεγα σίγουρα όχι στην τρόικα, ακόμη και εάν πρόκειται για μία δύσκολη απόφαση» εξηγεί χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος του αμερικανικού μέσου ενημέρωσης.
Μάλιστα, δικαιολογεί την απόφασή του, παραθέτοντας πέντε λόγους:
1. Έξι χρόνια ύφεσης
Η Ελλάδα έχει χάσει το 25% του ΑΕΠ της από την έναρξη της κρίσης. Οι εισαγωγές έχουν υποχωρήσει κατά 40% ενώ ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν χάσει τη δουλειά τους. Πρόκειται για κοινωνική καταστροφή, η οποία δεν υπηρετεί κανέναν σκοπό.
2. Εάν η λιτότητα λειτουργούσε, θα είχε ήδη αποδώσει καρπούς
Η ελληνική κυβέρνηση έχει καταφέρει να μετατρέψει τα ελλείμματα σε πλεονάσματα. Όμως, η λιτότητα ήταν πολύ έντονη, το χρέος παραμένει υψηλό και η εμπιστοσύνη των αγορών ακόμη αγνοείται.
3. Η τρόικα είναι τρελή
Εξακολουθεί να κάνει τα ίδια λάθη διαρκώς, προσδοκώντας σε διαφορετικά αποτελέσματα. Ό,τι ζήτησε εφαρμόστηκε στην Ελλάδα, αλλά δίχως κανένα αποτέλεσμα. Και όμως, η τρόικα επιμένει στην περισσότερη λιτότητα.
4. Η λιτότητα δεν οδηγεί πουθενά
Ένα άτομο μπορεί να γίνει πλουσιότερο αυξάνοντας το εισόδημά του και περικόπτοντας τις δαπάνες του. Αυτό όμως, δεν ισχύει για μία κοινωνία, καθώς οι δικές μου δαπάνες είναι το δικό σου εισόδημα και οι δικές σου δαπάνες το δικό μου εισόδημα.
5. Δεν υπάρχει τίποτα να φοβηθείς πέραν του φόβου
Τα σενάρια περί καταστροφής αποσκοπούν μόνο στην τρομοκράτηση των Ελλήνων. Το ευρώ έχει καταστρέψει ολοκληρωτικά την Ελλάδα, ενώ η Ρουμανία, διαθέτοντας το δικό της νόμισμα, έχει σαφώς καλύτερη οικονομία από την ελληνική. Το ίδιο ισχύει για την Τσεχία, την Κροατία και την Δανία. Εάν η Ελλάδα είχε παραμείνει στη δραχμή, θα είχε υπερβεί την κρίση ταχύτερα.

Petros Kechagioglou

1 σχόλιο:

  1. δες αυτο και βαλτοα αναρτηση να το βλεπει ο λαος........https://www.youtube.com/watch?v=m_qoYrMOboQ για εκει που υπαρχουν δημοσιογραφοι εκει που διαβαζουν κ ψαχνουν κανουν ερευνα και ...παρουσιαζουν ..............

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.