# #

28 Ιουν 2015

Προειδοποίηση Ν.Κοτζιά για αντίποινα στις Βρυξέλλες: «Όσοι πανηγυρίζουν στο Eurogroup κατά της Ελλάδος να μην ξεχνούν ότι έχουμε βέτο "για τη γούνα τους" στην ΕΕ»!

Με ένα αιχμηρότατο tweet απάντησε υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στην απόρριψη εκ μέρους του Euirogroup της ολιγοήμερης παράτασης του προγράμματος που ζήτησε η ελληνική κυβέρνηση για την ομαλή διεξαγωγή του δημοψηφίσματος αναφορικά με την ρευστότητα των τραπεζών.
Ο υπουργός Εξωτερικών  δήλωσε πως όσοι τυχόν πανηγυρίζουν για τα «κόλπα» στις Βρυξέλλες να γνωρίζουν πως υπάρχει και το βέτο στα κεντρικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το οποίο μπορούν να μπλοκαριστούν αποφάσεις κρίσιμες για μία σειρά χωρών, όπως οι βαλτικές, αλλά και οι παλαιοκομμουνιστικές χώρες που διακατέχονται από την "ρομή του νεοφώτιστου νεοφιλελύθερου"
Και βέβαια να μπλοκαριστούν όλες οι αποφάσεις κατά της Ρωσίας!
Έγραψε πιο συγκεκριμένα ο Έλληνας υπουργός των Εξωτερικών:

«Να μην ξεχνούν, όσοι πανηγυρίζουν για τα "κόλπα" σε βάρος της Ελλάδας στο Γιούρογκρουπ, ότι στον πυρήνα της ΕΕ διαθέτουμε βέτο».
Η απάντηση αυτή του Ν.Κοτζιά είχε ως αποδέκτη εκτός από το Eurogroup συνολικά και τον πρόεδρο της Ευρωομάδας Γερούν Ντάισελμπλουμ ο οποίος προχώρησε σήμερα σε απαράδεκτες και προσβλητικές δηλώσεις λέγοντας περίπου πως είτε ο ελληνικός λαός ψηφίσει «όχι» είτε «ναι», εμείς δεν συνεργαζόμαστε πια με αυτή την κυβέρνηση!
Στην κατάπτυστη δήλωσή του ο Ντάισελμπλουμ , άφησε να εννοηθεί ότι ακόμη και στην περίπτωση που ο ελληνικός λαός δεν ακολουθήσει τη γραμμή της ελληνικής κυβέρνησης και ψηφίσει υπέρ της συμφωνίας, οι διαπραγματεύσεις δεν θα μπορέσουν να συνεχιστούν με την υπάρχουσα σήμερα κυβέρνηση δεδομένου ότι αυτή έχει ταχθεί σαφώς κατά των προτάσεων των δανειστών!
Η χρήση του Βέτο από την ελληνική κυβέρνηση αποτελεί πραγματικά «πυρηνικό» όπλο στα χέρια της κυβέρνησης, έναν ενδεχόμενο εφιάλτη για την ΕΕ και τη Γερμανία.
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.