# #

27 Απρ 2015

Αλέξη , αν πας σε εκλογές με λίστες....ΕΧΑΣΕΣ


Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν όσο περνάνε οι μέρες και οι δανειστές κορυφώνουν τον πόλεμο νεύρων με τις συνήθεις αντιφατικές δηλώσεις. Από την άλλη, κυβερνητικά στελέχη περνούν στην αντεπίθεση, ρίχνοντας στο τραπέζι το όπλο του δημοψηφίσματος, ή και των πρόωρων εκλογών.

Σύμφωνα με ένα "υπο-σενάριο" σε περίπτωση εκλογών, ο Τσίπρας θα επιλέξει την λύση της λίστας, προκειμένου να "απαλλαγεί" από το ριζοσπαστικότερο τμήμα του κόμματός του και να προχωρήσει στις διαπραγματεύσεις με ένα μετριοπαθές σχήμα, ώστε να μην... δυναμιτίσει εκ νέου μια πιθανή συμφωνία με τους δανειστές.

Το σενάριο αυτό βέβαια δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι όντως το επεξεργάζονται στον ΣΥΡΙΖΑ. Μέσα στον ανελέητο πόλεμο προπαγάνδας, παραπληροφόρησης και διαστρέβλωσης, το συγκεκριμένο σενάριο αποτελεί ενδεχομένως μια προσπάθεια του συστημικού κατεστημένου να προκαταβάλει καταστάσεις και να ενδυναμώσει τις διασπαστικές τάσεις μέσα στο κόμμα της Αριστεράς. Σε κάθε περίπτωση, ένα τέτοιο σενάριο πρέπει να είναι εκτός σχεδιασμού για πέντε βασικούς λόγους:

Πρώτον: Ακόμα και αν γίνει με την ανοχή της Αριστερής πλατφόρμας, Θα σημάνει την αρχή του τέλους για έναν ενιαίο και δυνατό ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η Αριστερή πλατφόρμα προοδευτικά θα αποχωρήσει, δυσαρεστημένη από τον αποκλεισμό της.

Δεύτερον: Θα αποτελέσει τον προθάλαμο για το σενάριο 2 , που προωθούν τα γνωστά κέντρα της διαπλοκής, με βάση το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ "απαλλάσσεται" από τους "αντάρτες" του και σχηματίζει κυβέρνηση με φιλοσυστημικά νεοφιλελεύθερα κόμματα όπως το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, προκειμένου να τον ελέγχουν και την κατάλληλη στιγμή να τον ανατρέψουν.

Τρίτον: Υπάρχει κίνδυνος να σηματοδοτήσει την μετάλλαξη και ιδεολογική αλλοίωση του μεγαλύτερου κόμματος της Αριστεράς .

Τέταρτον: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει ένα δυνατό του ατού, καθώς η Αριστερή πλατφόρμα είναι αυτή που φέρνει αυξημένη πίεση στους δανειστές, καθώς γνωρίζουν ότι δεν θα διστάσει να πάει σε ρήξη , αν επιμείνουν στις απαράδεκτες απαιτήσεις τους. Αυτό είναι κάτι που μάλλον φοβούνται, επειδή στην πραγματικότητα δεν γνωρίζουν τι θα συμβεί σε περίπτωση Grexit και δεν ξέρουν πως θα αντιδράσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πέμπτον (και κυριότερο) : Το να ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ την επιβεβαίωση του λαού, ώστε να αντιμετωπίσει δυνατός τους δανειστές, αποκλείοντας όμως το ριζοσπαστικό του κομμάτι, είναι κάπως αντιφατικό. Εξάλλου, η ανάδειξη των προσώπων της Αριστερής πλατφόρμας μέσα από την ψήφο του λαού, θα είναι και το ξεκάθαρο μήνυμα ότι ο λαός είναι έτοιμος ακόμα και για ρήξη, εφόσον χρειαστεί.

Επομένως, Αλέξη, μείνε μακριά από τη λογική της λίστας, γιατί πέφτεις στην παγίδα των δανειστών και των ντόπιων υποστηρικτών τους και αποδυναμώνεις τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τον ίδιο το λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.