# #

22 Οκτ 2014

Gallup: Η ελληνική κυβέρνηση είναι η τρίτη πιο μισητή στον κόσμο

σαμαρας βενιζελος


Την τρίτη θέση μεταξύ των χωρών που οι πολίτες τους μισούν περισσότερο τις κυβερνήσεις τους καταλαμβάνει η Ελλάδα, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα Global States Of Mind, που κάνει κάθε χρόνο η εταιρεία Gallup και τα αποτελέσματα της οποίας αναδημοσιεύει ο ιστότοπος 247wallst.com, μόνο ένα 14% των Ελλήνων εμφανίζεται να αποδέχεται την κυβέρνηση Σαμαρά.
Ετσι, και σύμφωνα με τη λίστα που καταρτίσθηκε από τα αποτελεματα της έρευνας, η Ελλάδα εμφανίζεται να είναι τρίτη σε όλο τον κόσμο στις κυβερνήσεις με χαμηλό βαθμό αποδοχής από τους πολίτες. 
Πρώτη στη λίστα είναι η ..
Βοσνία/Ερζεγοβίνη και δεύτερη η Βουλγαρία.
«H Ελλάδα τον περασμένο χρόνο είχε το δεύτερο υψηλότερο, ως ποσοστό του ΑΕΠ, στον κόσμο χρέος και κυμάνθηκε σε ποσοστά άνω του 175%», σημειώνει ο ιστότοπος και προσθέτει πως «παρά το γεγονός ότι τόσο η Moody’s όσο και η Standard & Poor’s πρόσφατα αναβάθμισαν την Ελλάδα, γιατί όπως υποστήριξαν είδαν βελτίωση της δημοσιονομικής της κατάστασης και των οικονομικών προοπτικών της, οι κάτοικοί της πρέπει να τα βγάλουν πέρα με τα μέτρα λιτότητας που ήταν και οι όροι για τη διάσωση της χώρας. Τα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα έχουν αυξήσει την επιρροή περιθωριακών αριστερών και δεξιών πολιτικών ομάδων, δύο από τις οποίες τα πήγαν καλά στις πρόσφατες εκλογές. Aυτή τη χρονιά μόνο το 14% των Ελλήνων φαίνεται να αποδέχεται τους ηγέτες του και μόλις το 23% και το 29% αποδέχονται την ηγεσία της ΕΕ και της Γερμανίας αντίστοιχα, ενώ μόνο το 19% των Ελλήνων έχει εμπιστοσύνη στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα». Μεταξύ άλλων, η έρευνα της Gallup σημειώνει ότι το 91% των Ελλήνων πιστεύει ότι η διαφθορά είναι διαδεδομένη, ενώ αναφέρει ότι το επίπεδο της ανεργίας το 2013 στη χώρα άγγιξε το 27,3%.
Βοσνία/Ερζεγοβίνη -Ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησης 8%
Βουλγαρία -Ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησης 13%
Ελλάδα -Ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησης 14%
Τσεχία -Ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησης 15%
Μολδαβία -Ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησης 18%
Πακιστάν -Ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησης 18%
Περού -Ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησης 18%
Ρουμανία -Ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησης 18%
Κόστα Ρίκα -Ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησης 20%
Τζαμάικα -Ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησης 20%
Πορτογαλία -Ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησης 20%
Ισπανία -Ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησης 20%

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.