# #

22 Οκτ 2014

Κυβέρνηση αποτυχημένων διαλύει την Ελλάδα...ολοσχερώς


Η κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο φαίνεται πως έχουν χάσει τον έλεγχο του χειρισμού των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.
Δυστυχώς αποδεικνύονται παντελώς ανίκανοι και κατώτεροι των περιστάσεων αφού δεν μπορούν να επιτύχουν ούτε τα ελάχιστα θετικά αποτελέσματα για τη χώρα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η τρόικα έχει μεταφέρει στο οικονομικό επιτελείο την πλήρη αντίθεσή της στο θέμα των...
φοροελαφρύνσεων, των 100 δόσεων στην εφορία και των ρυθμίσεων για τα κόκκινα δάνεια αφού όπως διεμήνυσαν οι δανειστές οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία ξεπερνούν τα 70 δισ. ευρώ και άλλα 15 δισ. είναι οι οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Από το Μέγαρο Μαξίμου σε μια προσπάθεια να διασώσουν τη φήμη του Σαμαρά δηλώνουν ότι ο πρωθυπουργός είναι δήθεν έξαλλος με το οικονομικό επιτελείο και τη διαπραγματευτική του ομάδα.

Μάλιστα «στοχοποιούνται» ως ανίκανοι οι: Γκίκας Χαρδούβελης, Νίκος Δένδιας, Γιάννης Βρούτσης, Χρήστος Σταϊκούρας, Κατερίνα Σαββαΐδου και Δημήτρης Πτωχός που αδυνατούν να υλοποιήσουν τη δέσμευση του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ πριν από 45 ημέρες.

Αστείες δικαιολογίες, αφού είναι γνωστό πως όλοι οι παραπάνω αποτελούν αποκλειστικές επιλογές του Αντώνη Σαμαρά.

Εχθές, Τρίτη (21/10/2014), ο πρωθυπουργός κάλεσε τον Γκίκα Χαρδούβελη στο γραφείο του όπου εκεί ενημερώθηκε για την εμπλοκή που υπάρχει με την τρόικα και αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε έκτακτο μίνι υπουργικό για τη ρύθμιση χρεών.

Ενδεικτικό του κακού κλίματος που επικρατεί αποτελεί το γεγονός ότι μετά το πέρας της σύσκεψης κυβερνητικά στελέχη έλεγαν σε δημοσιογράφους ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και οι χρόνοι ιδιαιτέρως πιεστικοί αφού οι δανειστές περιμένουν να δουν πώς η κυβέρνηση θα μαζέψει αυτά τα 70 δισ. ευρώ που έχουν δημιουργήσει μια ασύλληπτη μαύρη τρύπα στην εκτέλεση του προϋπολογισμού.

Σήμερα Βενιζέλος-Σαμαράς στο Μαξίμου

Η κρισιμότητα επισφραγίζεται από το γεγονός ότι για σήμερα Τετάρτη (22/10/2014) στις 18:00 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελου Βενιζέλου όπου θα συζητηθούν όλες οι εκκρεμότητες, με έμφαση στα "κόκκινα δάνεια" και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Στη χθεσινή σύσκεψη (21/10/2014) μετείχαν οι υπουργοί Ανάπτυξης, Νίκος Δένδιας, Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου και Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Χρύσανθος Λαζαρίδης. Ο υπουργός Οικονομικών που συμμετείχε στη σύσκεψη, αναχώρησε από το υπουργείο λίγο μετά τις 19:30 το βράδυ.

Υπενθυμίζουμε ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει προαναγγείλει ρύθμιση δανείων σε 72-100 δόσεις, ενώ ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε πρώτα να ανακοινωθεί η ρύθμιση αυτή και ακολούθως στο πρώτο μισό του Νοεμβρίου (σύμφωνα με σχετικές ανακοινώσεις του κ. Δένδια το Σαββατοκύριακο) να έρθει ρύθμιση για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια.

Το επόμενο στάδιο παρεμβάσεων στο ζήτημα των κόκκινων δανείων προέβλεπε τα δάνεια του ιδιωτικού τομέα καθώς και την επέκταση του πτωχευτικού δικαίου στους ιδιώτες και τις παρεμβάσεις στο νόμο Κατσέλη.

http://www.oneminute.gr/2014/10/blog-post_671.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.