# #

30 Οκτ 2014

Λεπτοκαρυά.....Ιερού θέματος συνέχεια..



Παρακολουθώντας τη συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου στις 17-9-2014 μου δημιουργήθηκαν πολλές απορίες, σχετικά με το θέμα της κατασκήνωσης της Ιεράς Μητρόπολης Πολυανής και Κιλκισίου, την ανταλλαγή που ζητούσε για δεύτερη φορά από το Δήμο και τελικά με την κωλοτούμπα της νέας διοίκησης πέτυχε.

Μια από τις απορίες μου αφορούσε το ποιος έδωσε την εντολή για τις παράνομες ..
εργασίες στο χώρο της κατασκήνωσης και στο παραλιακό μέρος του “φιλέτου”, αυτές που τελικά αποτελούν αντικείμενο έρευνας των αρμόδιων με παρανομίες αρχών. 

Συνομιλώντας σήμερα με τον Μητροπολίτη μας, κ, Γεώργιο, ενημερώθηκα ότι ήταν ο ίδιος που έδωσε την εντολή στο σημερινό πρόεδρο της ΤΚ Λεπτοκαρυάς. 

Μαζί με τις εργασίες περίφραξης, ανακαινίσθηκε και μια τουαλέτα στο γειτονικό κτίριο, το κοντινότερο στο ναϊσκο και τον παραλιακό δρόμο.  Η Μητρόπολή μας εξασφάλισε πριν απ΄ όλα αυτά την παραχώρηση του ναίσκου από τη Μητρόπολη του Κιλκίς και τον βαριά άρρωστο μητροπολίτη της. 


Αυτά όλα για να μπορούν να εκκλησιάζονται οι αλλοδαποί ομόθρησκοι στη διάρκεια του καλοκαιριού και να μπορούν να έχουν τις ελάχιστες ανθρώπινες ανέσεις. 

Αλλά όλα αυτά, ενώ η διαδικασία της αίτησης προς το Δήμο για αλλαγή των μη παραλιακών γαιών με παραλιακές είχε ξεκινήσει, ενώ ήδη είχε υπάρξει η πρώτη αρνητική ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η οποία ανατράπηκε από την πρώην αντιπολίτευση, όταν αυτή έγινε η νέα διοίκηση του Δήμου μας.

Αμέσως μετά τις παράνομες εργασίες που ξεπερνούν την καθαριότητα και τον εξωραϊσμό του χώρου κοντά στο ναίσκο, ο ναίσκος χρησιμοποιήθηκε μια τουλάχιστον φορά για τον εκκλησιασμό των αλλοδαπών επισκεπτών μας, παρουσία πολλών εκ των αρχόντων μας. 
Σε χρόνο που ίσχυε ακόμη η πρώτη απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου. Και ενώ ήδη οι δυο Μητροπόλεις είχαν συμφωνήσει την παραχώρηση χρήσης μέρους του χώρου από την οικεία Μητρόπολή μας. 

Όπως ενημέρωσε τότε η ίδια η Ιερά Μητρόπολή μας πραγματοποιήθηκαν “θυρανοίξια του παρεκκλησίου του Αγίου Παντελεήμονα”. Άρα πριν αυτά δεν υπήρχε εκεί κανένας ναός, ναϊσκος, παρεκκλήσιο, εκκλησία, άλλος λατρευτικός χώρος. 

Οι παλιότεροι θυμόμαστε πολύ καλά τι υπήρχε εκεί και ως πότε. 
Απόψε στις 6μμ το θέμα της κατασκήνωσης επανέρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο, με πρωτοβουλία 10 συμβούλων της αντιπολίτευσης. Και αν και το θέμα είναι τελευταίο από τα 23 θέματα της ημερήσιας διάταξης θα υπάρξει χρόνος να συζητηθεί επαρκώς και να προκύψουν απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα που προκύπτουν όσο περισσότερο εξετάζει κανείς το θέμα.

Εκτός αν δεν το εξετάζει και εμπιστεύεται το Καλό που κυβερνάει το Σύμπαν...  




Γιαννης Τσιρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.