# #

5 Οκτ 2014

Βροχαρίδης...."ξεκάθαρο χάρισμα περιουσίας του δήμου" η παραχώρηση των οικοπέδων της Λεπτοκαρυάς στην μητρόπολη Κιλκισίου .

Σχετικά με την ΔΕΑΔΟ,την μονή Κιλκισίου και άλλα….


Κατ΄αρχήν να ξεκαθαρίσω πως ο ντόρος που έγινε για την αδικία να μείνει ο συνδυασμός μας (Συνδυασμός Ευθύνης με επικεφαλή τον Γιώργο Φαρμάκη) χωρίς αντιπρόσωπο στην ΔΕΑΔΟ (πρώην ΔΕΑΛ) δεν με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.

Καλώς η κακώς η διοίκηση Δημόπουλου αποφασίζει πως θα επανδρώσει τις επιχειρήσεις της.
Δεν μας ήθελε μέσα,μας άφησε απ’έξω.Περισσότεροι είναι,ψηφοφορία έγινε,με τις υγείες μας.Απλά μαθηματικά.

Όσο για το αν είναι ηθικό να μην εκπροσωπείται στο νταμάρι (του Λιτοχώρου κυρίως και κατά δεύτερο λόγο της Βροντούς) ο συνδυασμός που στο σύνολο του Δήμου είχε την πρώτη Κυριακή πάνω από σαράντα τοις εκατό και μέσα στο Λιτόχωρο πάνω από εξήντα αυτό το αφήνω στην κρίση σας.
Ίσως το ότι και εμείς την προηγούμενη φορά αφήσαμε εκτός (σε πρώτο χρόνο γιατί στην συνέχεια τον συμπεριλάβαμε) τον σημερινό Δήμαρχο και επιλέξαμε τον τέως Δήμαρχο Λιτοχώρου  Σάκη Τσιφοδήμο να έπαιξε και αυτό (ρεβανσιστικά προφανώς) τον ρόλο του.

Εξάλλου όποιος νόμιζε ότι η πολιτική είναι για αγίους και ασχολήθηκε έκανε μέγα λάθος.
Ας γινόταν επίτροπος στην εκκλησία.
Και αφού ανέφερα την εκκλησία ας περάσω στο δεύτερο θέμα που αν και σχολιάστηκε λιγότερο θεωρώ πως είναι ξεκάθαρο...
χάρισμα περιουσίας του δήμου.

Στο μόλις δεύτερο (το πρώτο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα) δημοτικό συμβούλιο,δεκαπέντε μόνο μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους και χωρίς να υπάρχει σε καμία περίπτωση η αίσθηση του κατεπείγοντος έφεραν ξανά προς ψήφιση ένα θέμα το οποίο λίγους μήνες πριν καταψηφίστηκε ομόφωνα και από την τότε συμπολίτευση (δήμαρχος ο κύριος Παπαθανασίου) αλλά και από την αντιπολίτευση (επικεφαλής ο σημερινός δήμαρχος κύριος Δημόπουλος και μέλη αρκετοί από την τωρινή διοίκηση).

Το θέμα αυτό ήταν η πρόταση που έκανε η Μητρόπολη του Κιλκίς για ανταλλαγή οικοπέδων της με αντίστοιχα δημοτικά.
Με λίγα λόγια ζητούσε από τον Δήμο να της παραχωρήσει τρία οικόπεδα μπροστά στον παραλιακό δρόμο της Λεπτοκαρυάς και να δώσει σε αυτόν τρία ίδιας έκτασης αλλά στον πιο πίσω δρόμο και σίγουρα αρκετά μικρότερης αξίας.

Δεν χρειάζεται κάποιος να είναι μεσίτης για να ξέρει ότι η παραλία παντού πληρώνεται παραπάνω.
Δεν με πείραξε τόσο η επιδίωξη της Μητρόπολης Κιλκισίου να αυξήσει την περιουσία της με μια τέτοια ανταλλαγή όσο η ευκολία με την οποία σύσσωμη η συμπολίτευση συμφώνησε σε αυτή.

Μάλιστα επιχειρηματολογώντας ο τοπικος αντιδήμαρχος και κάτοικος της Λεπτοκαρυάς Γιώργος Ζτάνης υποστήριξε πως είναι προς όφελος του Δήμου η πράξη αυτή και πως έτσι θα μείνουν  τα οικόπεδα για πάντα στο χωριό (το πώς κατοχυρώνεις κάτι παραχωρώντας το δεν μπόρεσα να το καταλάβω) και πως με λίγα λόγια είναι καλύτερα από το να δοθούν (για αποκατάσταση αδικιών της εφαρμογής του σχεδίου) σε Λεπτοκαρύτες να πάνε στην μητρόπολη του Κιλκίς.

Για να μην τον αδικώ όμως είπε επίσης ότι έχει προφορική διαβεβαίωση του Μητροπολίτη μας πως αν η ανταλλαγή αυτή ευοδωθεί τα οικόπεδα θα περάσουν στην ενορία της Λεπτοκαρυάς.

Όταν πήρα τον λόγο και ζήτησα να αναβληθεί το θέμα τουλάχιστον μέχρι να έχουμε και την έγγραφη επιβεβαίωση της δέσμευσης του Μητροπολίτη μας (χωρίς καμία διάθεση αμφισβήτησης στο πρόσωπο του)με κοίταξαν σαν ιερόσυλο και φυσικά προχώρησαν στην ψήφιση του θέματος.

Και οι δεκαέξι σύμβουλοι της συμπολίτευσης (και οι Λεπτοκαρύτες Ζτάνης,Γρεβενίτης,Σαλιώρα εννοείται)το υπερψήφισαν καθώς και οι Δημητριάδης,Λαπάτσης (φήμες που μιλάνε για επιβράβευση της στάσης αυτής με θέση στη ΔΕΑΔΟ ελέγχονται ως ανακριβείς) ενώ Κουρίτα, Ρεμπατσιός και σύσσωμος ο συνδυασμός Φαρμάκη το καταψήφισε.

Η αίσθηση μου είναι πως το θέμα δεν έκλεισε άσχετα αν πέρασε στο δημ.συμβούλιο.

Αυτά σχετικά με τα δύο θέματα.
Όσον αφορά στην μέχρι τώρα πορεία της διοίκησης Δημόπουλου σίγουρα ξεκίνησε (όπως κάθε καινούρια διοίκηση)με κεκτημένη από τις εκλογές ταχύτητα και διάθεση για δουλειά αλλά αν κάποια πράγματα σηματοδοτούν κάτι να παρατηρήσω ότι στην πρώτη ουσιαστικά απόφαση ρήξης που πήραν (κατάργηση του λεωφορείου της λαικής του Λιτοχώρου) κάνανε υπό την πίεση των Λιτοχωριτών κωλοτούμπα εφάμιλη των πιο ένδοξων στιγμών του Ιωάννη Μελισανίδη στις ασκήσεις εδάφους.

Δημοτικός Σύμβουλος Δίου-Ολύμπου

Βασίλης Βροχαρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.