# #

13 Οκτ 2014

Για τα πρακτικά: Άθλοι της οικογένειας Παπανδρέου...ΔΕΙΤΕ

20140302-231146-1
Χάκερς σπάνε την απόρρητη αλληλογραφία της οικογένειας Παπανδρεου. Τα τερατώδη ευρήματα φτάνουν… στα χέρια της Λιάνας Κανελλη η οποία τα δημοσιεύει στο περιοδικό Νέμεσις, κάνοντας ίσως την μεγαλύτερη δημοσιογραφική επιτυχία της μεταπολίτευσης.
Πιο συγκεκριμένα,
σε δύο συνεχή τεύχη του, το περιοδικό “Νέμεσις” της Λιάνας Κανέλλη (τ. 12. Δεκέμβριος 2000 και τ.13, Ιανουάριος 2001) δημοσίευσε ηλεκτρονικά μηνύματα που αντάλλαξαν μεταξύ 1998 και 1999 η Μαργαρίτα Παπανδρέου με τον γιο της Γιώργο, δύο παλιότερα φαξ που έστειλε η Μαργαρίτα Παπανδρέου σε αμερικανό δικηγόρο της (Σεπτέμβριος 1996), μήνυμα της ίδιας προς τον Στάνλεϊ Σάινμπαουμ (1998) και μήνυμα της Φράνσις Κόναλι προς τον Νίκο Παπανδρέου (1998). 
Κατόπιν τούτου η Λιάνα Κανελλη δέχθηκε μια σφοδρή δικαστική επίθεση από την μητέρα του πρώην πρωθυπουργού. Η υπόθεση έκλεισε το 2005, όταν η εκδότρια υποχρεώθηκε δικαστικώς σε πρόστιμο 30.000 ευρώ για την υποκλοπή και δημοσίευση των προαναφερθέντων επιστολών.
Αξίζει βέβαια να σημειωθεί πως παρά τον σάλο που προκλήθηκε, κανένας δικαστικός λειτουργός ή άλλος θεσμικός παράγοντας δεν ασχολήθηκε με την ουσία των όσων κατήγγειλε η κυρία Κανέλλη μέσω των ρεπορτάζ της. Και αυτό μάλιστα, παρότι οι δικαστικές αποφάσεις και η ίδια η προσφυγή της Μ. Παπανδρέου στη δικαιοσύνη, επιβεβαιώνουν, εμμέσως πλην σαφώς, την γνησιότητα των εγγράφων. Όλοι έμειναν στο αν είχε το δικαίωμα να υποκλέψει αυτά τα μηνύματα του ηλεκτρονικού ταχυδρομίου.
Επειδή η κάθε σελίδα είναι ιστορικής αξίας και εξηγεί πολλά από αυτά που συμβαίνουν σήμερα, κρατήστε το ακόλουθο έγγραφο και μελετήστε το προσεκτικά. Εμπεριέχει τα παλιά τεύχη του Νέμεσης και μια ανακεφαλαίωση της υπόθεσης που δημοσιεύθηκε το 2004. 
  


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.