# #

12 Ιουλ 2014

Με την φόρα που έχουν πάρει, κάποια στιγμή θα ψηφίσουν έναν άλλο νόμο: θα απαγορεύει να γίνουν πρωθυπουργοί όσων το όνομα θα αρχίζει από Τ.....

Η ακροδεξιά κατρακύλα δεν έχει τέλος: μετά τις επιστρατεύσεις, τις συνεχείς πράξεις νομοθετικού περιεχομένου,την αδιαφορία για αποφάσεις της Δικαιοσύνης ή γνωματεύσεις των Επιτροπών της Βουλής αν δεν συμφέρουν την κυβέρνηση, το αιφνιδιαστικό κλείσιμο του Κοινοβουλίου το οποίο σπάνια επισκέπτεται ο φοβικός πρωθυπουργός φθάσαμε στην πεισματική άρνηση να συγκληθεί η Ολομέλεια του Σώματος.
Προσοχή δεν πρόκειται για την διενέργεια δημοψηφίσματος, το οποίο η κυβέρνηση δικαιολογημένα θα φοβόταν, αφού η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών είναι αντίθετη με την εκποίηση της ΔΕΗ. Aκόμη και αυτό που πρότεινε ο πρόεδρος της Βουλής Β. Μειμαράκης, να συγκληθεί δηλαδή το σώμα και να συζητήσει τις προτάσεις της αντιπολίτευσης, εξόργισε το πανικόβλητο Μέγαρο Μαξίμου που το απέρριψε.
Ενώ κλείνουν 40 χρόνια από την μεταπολίτευση, η ΝΔ με την πασοκική συνιστώσα της αρνείται στη Βουλή το δικαίωμα ακόμη και να..
συζητήσει ένα στρατηγικής σημασίας ζήτημα, όπως είναι το ενεργειακό μέλλον της χώρας. Παρατηρώντας από τον Κορυδαλλό την συστηματική υποβάθμιση της Βουλής και την απαξίωση των κοινοβουλευτικών κανόνων, Μιχαλολιάκος και Κασιδιάρης τρίβουν τα χέρια τους.
Τρεις είναι οι λόγοι για μια συμπεριφορά που δεν έχει προηγούμενο στην πρόσφατη ιστορία της χώρας. Ο πρώτος είναι ότι η κυβέρνηση εκτελεί συμβόλαια της τρόικας αλλά και οικονομικών συμφερόντων. Και μάλιστα τα δύο κόμματα, που χρωστούν και της Μιχαλούς, σχεδιάζουν να ρεφάρουν με τα χρήματα που υπολογίζουν να πάρουν κάτω από το τραπέζι, παραχωρώντας την δημόσια περιουσία έναντι πινακίου φακής.
Ο δεύτερος λόγος είναι ότι η ομάδα που κυριαρχεί στο Μέγαρο Μαξίμου, καταστρέφοντας την οποία δημοκρατική κουλτούρα είχε εμφυσήσει στην ΝΔ ο ιδρυτής της, είναι ακροδεξιά ακριβώς για αυτόν τον λόγο: επειδή απεχθάνεται και φοβάται τον διάλογο και παθαίνει αλλεργία μόλις μπαίνει στη Βουλή. Και ο τρίτος είναι ότι αυτά τα μέτρα που παίρνει και θα πάρει η κυβέρνηση δεν μπορούν να επιβληθούν με δημοκρατικό τρόπο: πως να υποστηρίξεις με διάλογο το ξεπούλημα των παραλιών που τώρα προετοιμάζεται;
Βρισκόμαστε έτσι σε μια νέα, επίσης πρωτόγνωρη πραγματικότητα. Μια συγκυριακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία 154 βουλευτών, που ακριβώς επειδή δεν εκφράζει τον σημερινό συσχετισμό των δυνάμεων προσπαθεί με όλα τα μέσα να κρατηθεί στην εξουσία, αποφασίζει και διατάζει ότι την συμφέρει, παραβιάζοντας όλους τους κανόνες του δημοκρατικού παιχνιδιού.. Τι άραγε θα κάνουν μετά το κλείσιμο της Βουλής, επειδή υποτίθεται δεν υπήρχε κοινοβουλευτικό έργο για το καλοκαίρι; Tι θα μηχανευθούν όταν συνειδητοποιήσουν ότι το παιχνίδι είναι χαμένο; Με την φόρα που έχουν πάρει, κάποια στιγμή θα ψηφίσουν έναν άλλο νόμο: θα απαγορεύει να γίνουν πρωθυπουργοί όσων το όνομα θα αρχίζει από Τ. Καλύτερα από Τσ, για όσους δεν πιάσουν από την αρχή το υπονοούμενο. 

1 σχόλιο:

  1. Το "τ" δεν θα ήταν κακή ιδέα.Μόνο που τότε δεν θα μπορούσε να κυβερνήσει ούτε ο Τζήμερος,που είναι από τους ελάχιστους που μιλάνε σωστά.
    Καλύτερα θα ήταν να απαγορεύεται να κυβερνήσει όποιος υποστηρίζει τις αριστερές,σοσιαλιστικές,συνδικαλιστικές και κρατιστικές ανοησίες που επι 40 χρόνια κατέστρεψαν την ελλάδα.Χωρίς καμμία πλάκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.