# #

12 Ιουλ 2014

Ενώ εμάς μας κοροϊδεύουν οι πολιτικοί, στην Ιταλία οι πολίτες μόνοι τους ετοιμάζουν δημοψήφισμα.

ITALYΑπό την προπερασμένη Πέμπτη, χιλιάδες Ιταλοί ξεκίνησαν να συλλέγουν υπογραφές για τη διενέργεια δημοψηφίσματος ενάντια στη λιτότητα. 



Εμπνευστές της ιδέας του δημοψηφίσματος είναι 16 διάσημοι Ιταλοί καθηγητές Οικονομικών και το ..
αριστερό συνδικάτο Cgil. Φυσικά εκεί έχουν πραγματικούς καθηγητές και όχι κρατικοδίαιτους παρασιτιζόμενους κομματάνθρωπους και πραγματικό αριστερό συνδικάτο και όχι κάποιο υποστήριγμα του συστήματος.
Σύμφωνα με το άρθρο 75 του Ιταλικού Συντάγματος «Διενεργείται λαϊκό δημοψήφισμα για να αποφασιστεί η ολική ή μερική κατάργηση νόμου ή πράξεων με τυπική ισχύ νόμου, οσάκις το ζητήσουν 500.000 εκλογείς». Το Ιταλικό Σύνταγμα, προβλέπει αυτή την πρωτοβουλία που ανέλαβαν ήδη οι Ιταλοί πολίτες. Δυστυχώς το δικό μας Σύνταγμα τα αναθέτει όλα στον εκάστοτε παντοκράτορα πρωθυπουργό και στην ουσία στα συμφέροντα που τον ελέγχουν.
Ενώ εδώ στην Ελλάδα της ψευδοδημοκρατίας, οι πολιτικοί μας εμπαίζουν κανονικά με το δήθεν δημοψήφισμα της ΔΕΗ, αντίθετα στην Ιταλία (που πολλοί από εμάς πολιτικά την κοροϊδεύουν), οι πολίτες μπορούν από μόνοι τους να προκαλέσουν άνετα δημοψήφισμα, όποτε αυτοί θελήσουν.
Έχουμε επισημάνει πολλές φορές ότι επειδή ακριβώς υπάρχει αυτή η θεσμική κατοχύρωση του Ιταλικού λαού, στο Σύνταγμά του, για το λόγο αυτό και δεν πρόκειται ποτέ να επιβληθεί μνημόνιο στην Ιταλία. Μπορεί και οι Ιταλοί πολιτικοί να είναι της ίδιας ποιότητας με τους δικούς μας (άλλωστε γι’ αυτό δέχτηκαν να τους βάλει η Γερμανία καπέλο τον Μόντι, όπως σε μας τον Παπαδήμο), όμως μνημόνια και άλλες τέτοιες πολιτικές αγυρτείες δεν μπορούν να επιβάλουν, γιατί απλά ο λαός θα προκαλέσει δημοψήφισμα και θα τα ανατρέψει.
Άντε και στα δικά μας, αν και εφόσον συνειδητοποιήσουμε κι εμείς κάποια στιγμή, τι πρέπει να κάνουμε για να είμαστε θεσμικά κατοχυρωμένοι.
Πέτρος Χασάπης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.