# #

22 Νοε 2013

Δηλαδή άμα δεν είναι ο Τατσόπουλος στον ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει η Βενετιά βελόνι;

Είναι ένα πρόβλημα όταν ένα ολόκληρο κόμμα που υποτίθεται οτι είναι ριζοσπαστικό, και στο οποίο υποτίθεται οτι εναποθέτουμε σοβαρές ελπίδες και ευθύνες, στελεχώνεται από ψηλομύτες, μπλαζέ, είρωνες, αμετροεπείς, εγωπαθείς τύπους όπως εσύ Τατσόπουλε...


Ας ασχοληθούμε με ένα ελαφρύ θέμα, για αλλαγή.

Άμα είναι ο πολιτικός κόσμος του επιπέδου Τατσόπουλου, τότε δεν ξέρω γιατί να μην είμαι κι εγώ βουλευτής. 

Δηλαδή άμα δεν είναι ο Τατσόπουλος στον ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει η Βενετιά βελόνι; 
Δεν καταλαβαίνω τι προσφέρει αυτός ο άνθρωπος, τι προσφέρουν οι απόψεις του δηλαδή στην υπόθεση της απελευθέρωσης αυτού του τόπου και του λαού. 

Προφανώς και ο Πάνος Καμμένος και η Ραχήλ Μακρή είναι πολύ καλύτεροί του. 
Αλλά ο Τατσόπουλος.. προτιμά όποιον αυτοβαφτίζεται "σοσιαλιστής" ή "αριστερός" για να συνεργαστεί, και απορρίπτει όσους δεν αυτοπροσδιορίζονται ως τέτοιοι. Αυτός είναι ένας απόλυτα ελαφρύς και επιφανειακός τρόπος να κρίνει κανείς τους ανθρώπους και τα πράγματα, και μάλιστα επικίνδυνος.

Επιπλέον, όπως έδειξε και η προ καιρού δήλωσή του περί των ερωτικών και σεξουαλικών του επιδόσεων, έχει μια περίεργη, υποτίθεται ελευθεριακή αντίληψη για τις σχέσεις και τα φύλα αλλά και τους διανοούμενους, που είναι οπωσδήποτε τέτοιοι και χαίρουν ντε και σώνει σεβασμού άπαξ και έχουν εκδοθεί. 
Άλλο ένα δείγμα απόλυτης ελαφρότητας και επιφανειακότητας.

Τελικά κ. Τατσόπουλε, δεν μας αφορούν οι βλακείες σας, ιδιαίτερα σε μια εποχή που έχουμε πολύ σοβαρότερα προβλήματα να ασχοληθούμε, αλλά είναι ένα πρόβλημα όταν ένα ολόκληρο κόμμα που υποτίθεται οτι είναι ριζοσπαστικό, και στο οποίο υποτίθεται οτι εναποθέτουμε σοβαρές ελπίδες και ευθύνες, στελεχώνεται από ψηλομύτες, μπλαζέ, είρωνες, αμετροεπείς, εγωπαθείς τύπους όπως εσύ. 

Γιατί τελικά πίσω από όλες τις θέσεις σου κρύβεται ένας ναρκισσισμός, τον οποίο περίπου παραδέχεσαι και σε ένα αυτοβιογραφικό σου έργο.

Και τέλος πάντων δεν πειράζει να γράφει κανείς ότι θέλει, έστω και αν είναι πρόθυμοι οι εκδοτικοί οίκοι να το εκδώσουν, αλλά πειράζει να θεωρούμε οτι τέτοιοι τύπου εκπροσωπούν κάτι σημαντικό, μόνο και μόνο επειδή, χάρη στο όνομα που τους έχτισαν οι εκδότες, εισήλθαν σε ένα κόμμα και στο κοινοβούλιο.

Ο Τατσόπουλος έχει μια ξεπερασμένη αντίληψη για την ελευθερία του λόγου και της έκφρασης, για την ελευθερία στις σχέσεις, που μοιάζει σαν στερημένο παιδάκι που του κρύβανε το γλυκό και τώρα που το βρήκε δε λέει να αφήσει κάτω το βάζο.

Επιπλέον σήμερα το Κόκκινο έκανε ένα φάουλ συγκρίνοντας τον Τατσόπουλο με τον Λαφαζάνη, λέγοντας οτι αφού δεν τη λέει ο ΣΥΡΙΖΑ στον έναν όταν εκφράζει απόψεις που δεν είναι η κεντρική γραμμή του κόμματος, γιατί να τη λέει στον άλλον! 

Παιδιά, μη μπερδεύουμε τις πού.. με τις βού...! 
Ο Λαφαζάνης μιλάει για σοβαρά θέματα όπως το νόμισμα και η ΕΕ! Ατυχής η σύγκριση!

Τελικά ο Πέτρος Τατσόπουλος, δεν ξέρω αν κοσμεί την ελληνική λογοτεχνία - πιθανόν - αλλά δεν κοσμεί τον πολιτικό κόσμο και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μια συμβουλή: 
Πέτρο, ιδιώτευσε και λίγο, δεν θα χαλάσει ο κόσμος. 
Ασχολήσου λίγο με την οικογένειά σου, με τα γραπτά σου και άσε το γυαλί και τα social media, σαν τον μαϊντανό όλη την ώρα. Μπορεί να ξελαμπικάρεις και λίγο, να σου έρθουν καινούργιες εμπνεύσεις, πολύτιμες για ένα δημιουργό.

"Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις
τούτο προσπάθησε τουλάχιστον 
όσο μπορείς: μην την εξευυτελίζεις
μες στην πολλή συνάφεια του κόσμου
μες στες πολλές κινήσεις κι ομιλίες.

Μην την εξευτελίζεις πιαίνοντάς την,
γυρίζοντας συχνά κ' εκθέτοντάς την
στων σχέσεων και των συναναστροφών
την καθημερινή ανοησία,
ως που vα γίνει σα μια ξένη φορτική".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.