# #

20 Νοε 2013

Δέκα μικροί Βενιζέλοι !!!

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος

“ Είναι, βλέπετε, ο δον Ευάγγελος, ο κονσιλιέρι της εξουσίας, έχει κάνει τα πάντα για τους πάντες, ξέρει τα πάντα για τους πάντες, γι’ αυτό τον κρατούν στη ζωή, έστω και με…αναπνευστήρα ”

Ξέρετε τι θα κάνει σήμερα ο Βενιζέλος στη συνεδρίαση της Κ.Ο.; 

Θα δείχνει με το δάχτυλο τους βουλευτές και τις βουλευτίνες και θα ρωτάει: Εσύ, Γιαννάκη παιδί μου, θα αποστατήσεις; Όχι, κύριε, το ορκίζομαι, που να μην χαρώ τα λεφτά που έβγαλα από τη Γενική Αποθηκών. 

Εσύ Αννούλα; Όχι, κύριε, που να μην προλάβω να δω νυφούλες τις δώδεκα ξαδέρφες που έχω διορίσει στον ΟΠΕΚΕΠΕ. 

Εσύ, Βασιλάκη, γιατί κοιτάς έξω, μήπως ετοιμάζεσαι να την κάνεις; Προς θεού, κύριε! Να πέσουν και να με πλακώσουν τα τριάντα γιοφύρια που έφτιαξε ο μπατζανάκης μου ο εργολάβος με τα πακέτα του Ντελόρ. 

Αυτά είναι τα καλά των μικρών μεγεθών. Βλέπεις τον άλλον στα μάτια, τον αγγίζεις, νιώθεις την ανάσα του. Εκατόν πενήντα πέντε βουλευτές παρέλαβε από τον ΓΑΠ ο Βενιζέλος και τους έκανε 40, μετά 30, μετά 27 κι όπως πάνε, σε λίγο θα συνεδριάζουν στην αίθουσα του wwf για τα είδη προς εξαφάνιση. Έναν- έναν τους ξεπαστρεύει τους βουλευτές και τις βουλευτίνες ο Ευάγγελος, σαν τον δικαστή που εξαφάνιζε τελετουργικά τους δέκα μικρούς ινδιάνους της Αγκάθα Κρίστι, μέχρι που έμεινε ολομόναχος στο νησί.

 Δεν έφτανε το θανάσιμο αμάρτημα του Μνημονίου και του ΔΝΤ που έχει φέρει το ΠΑΣΟΚ στα πρόθυρα της κολάσεως, ήρθε και η συγκυβέρνηση με την πιο σκληρή και απάνθρωπη Δεξιά, για να δώσει το τελειωτικό χτύπημα. Ο Βενιζέλος το έδωσε το τελειωτικό χτύπημα, παραμένοντας στην κυβέρνηση ακόμη και μετά την αποχώρηση του Κουβέλη. Ήταν που ήταν υποπόδιο της τρόικας το ΠΑΣΟΚ, ο Βενιζέλος το έκανε και υποπόδιο του Σαμαρά, προκειμένου να διασώσει το σαρκίο του. Μετέτρεψε την κοινοβουλευτική ομάδα σε προσωπική φρουρά, σε μισθοφόρους που τον φυλάνε από τις εξεταστικές και μετά έχει το θράσος να αποκαλεί αποστάτη όποιον δεν αντέχει άλλο τον εξευτελισμό.

 Γιατί να δώσουν εμπιστοσύνη στον Βενιζέλο οι βουλευτές; Για να συνεχίσουν να κυβερνούν και να εξολοθρεύουν μαζί με τον Βορίδη, τον Γεωργιάδη, τον Μπαλτάκο, τον Κρανιδιώτη; Για να τους γράψουν τα κατάστιχα ως τους κατ’ όνομα σοσιαλιστές που έστειλαν στα Τάρταρα τρεις γενιές συμπατριωτών τους αγκαλιά με τους φασίστες ;

Κι όμως θα την δώσουν την ψήφο στο Βαγγέλη, άλλοι επειδή είναι του ιδίου φυράματος με τον πρόεδρό τους, άλλοι γιατί είναι κίλερ της εξουσίας, άλλοι γιατί, παρ’ όλο που σιχαίνονται, φοβούνται ότι θα μείνουν οριστικά εκτός του πολιτικού παιχνιδιού. Θα την δώσουν την ψήφο και μετά θα πέσουν όλοι μαζί στον γκρεμό της ιστορίας. Όλοι εκτός από τον Βενιζέλο, που θα τον σώσει το χέρι του καθεστώτος.

Είναι, βλέπετε, ο δον Ευάγγελος, ο κονσιλιέρι της εξουσίας, έχει κάνει τα πάντα για τους πάντες, ξέρει τα πάντα για τους πάντες, γι’ αυτό τον κρατούν στη ζωή, έστω και με αναπνευστήρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.