# #

2 Ιουλ 2013

Έλληνας μαθητής διεκδικεί την πρωτιά...!!!!!!!

n
Στη 15η θέση των φιναλίστ του online επιστημονικού διαγωνισμού Google Science Fair 2013 βρίσκεται ο δεκαεπτάχρονος Έλληνας μαθητής Χαράλαμπος Ιωάννου. Mε το πρότζεκτ που λέγεται “the exoskeleton glove’’ κατάφερε να καταλάβει τη 15η θέση στο διεθνή διαγωνισμό με θέμα «90 τρόποι για να αλλάξετε τον κόσμο».
Ο νεαρός μαθητής σχεδίασε ένα εξωσκελετικό γάντι που βοηθάει τους ανθρώπους που πάσχουν από...
αναπηρία στο άνω μέρος του χεριού, ενισχύοντας και στηρίζοντας την κίνηση της ανθρώπινης παλάμης. Συγκεκριμένα, η πρόταση του βασίζεται στην ιδέα ότι ένας μεταλλικός σκελετός σε σχήμα γαντιού θα φοριέται από τον ασθενή και θα πιέζει τους αισθητήρες κίνησης ώστε να κάνει πιο εύκολη την κινητική λειτουργία.
n
Ο ίδιος έχει δηλώσει πως η κεντρική ιδέα για το πρότζεκτ προήλθε μετά από μια μέρα που είδε τη γιαγιά του να δυσκολεύεται να πιάσει το τηλεκοντρόλ καθώς πάσχει από κινητική αναπηρία.
Το μεγάλο βραβείο που διεκδικεί ο δεκαεπτάχρονος περιλαμβάνει ένα ταξίδι στα νησιά Γκαλαπάγκος με την αποστολή του National Geographic, υποτροφία ύψους 50.000 δολαρίων, μία hands-on εμπειρία σε έναν από τους συμμετέχοντες οργανισμούς (LEGO, CERN ή Google) και επιχορήγηση για το σχολείο του αξίας 10.000 δολαρίων.
Το Google Science Fair είναι ένας online, διεθνής, επιστημονικός και τεχνολογικός διαγωνισμός που ενθαρρύνει τους μαθητές ηλικίας 13 -18 ετών, να πειραματιστούν και να κυνηγήσουν το ενδιαφέρον τους για την επιστήμη και την τεχνολογία. Χαρακτηριστικό είναι πως η Google έλαβε χιλιάδες συμμετοχές από περισσότερες από 120 χώρες και 15 από αυτές (πέντε από κάθε ηλικιακή κατηγορία) διαγωνίζονται τώρα για το μεγάλο βραβείο, που ίσως καταφέρει  να τους δώσει ένα χώρο στην επιστημονική κοινότητα του μέλλοντος. Ο νικητής του διαγωνισμού θα ανακοινωθεί στις 23 Σεπτεμβρίου.
 Δείτε το video με την περιγραφή της συσκευής...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.