# #

5 Φεβ 2013

ΑΓΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΜΑΤ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ!


agrotes-matΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠ'ΑΚΡΟΥ ΕΙΣ ΑΚΡΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ (5/2) ΣΕ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ, ΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΑΓΡΙΝΙΟ, ΠΡΕΒΕΖΑ!
ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΟΔΗΓΟΙ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ!




Η χώρα, μέρα με τη μέρα, βυθίζεται σε ένα βαθύ αυταρχικό σκοτάδι χωρίς διέξοδο και με ανυπολόγιστους κινδύνους.
Μόνη αχτίδα φωτός τα ζωογόνα κοινωνικά σκιρτήματα, που μπορεί να πάρουν μορφή ενωτικής χιονοστιβάδας ως τη Γενική Απεργία της 20ης Φλεβάρη και να αγκαλιάσουν από τον κόσμο της μισθωτής εργασίας έως τα μικρομεσαία στρώματα των πόλεων και την μικρομεσαία αγροτιά!
Η κυβέρνηση, σε μια επίδειξη πανικόβλητου αυταρχικού παραληρήματος, το οποίο παραπέμπει στις πιο σκοτεινές αντιδημοκρατικές εποχές αυτού του τόπου, έσπευσε παράλληλα, σχεδόν, με την επιστράτευση των ναυτεργατών, να διατάξει τα ΜΑΤ να αναλάβουν μακάβρια τρομοκρατική δράση, με χημικό πόλεμο, βόμβες κρότου λάμψης και γκλομπς, εναντίον των αγροτών στον κόμβο της Νίκαιας, επειδή διανοήθηκαν ότι μπορεί να κάνουν πορεία στην Εθνική Οδό.
Πιο συγκεκριμένα, αφορμή για τη νέα βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ στάθηκε η...
απόπειρα των συγκεντρωμένων αγροτών να κάνουν μια σύντομη συμβολική πορεία στην Εθνική Οδό, καταλαμβάνοντας μία λωρίδα κυκλοφορίας. Μετά από μία δεκάλεπτη διαμαρτυρία κατευθύνθηκαν με τα πόδια προς τη γέφυρα. Τότε παρενέβησαν τα ΜΑΤ με ασπίδες και γκλομπ, ενώ στις ειρηνικές διαμαρτυρίες των αγροτών οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με δακρυγόνα, ψεκασμούς με σπρέι πιπεριού και βόμβες κρότου λάμψης.
Η ένταση κράτησε περίπου ένα δεκάλεπτο.
ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΔΡΟΜΩΝ
Την είσοδο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης θα κλείσουν αύριο, Τετάρτη, στις 11 π.μ. οι αγρότες της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Λαϊκών Αγορών, οι οποίοι θα μοιράσουν φυλλάδια με τα αιτήματά τους και προϊόντα τους στους εργαζόμενους.
Μία ώρα αργότερα, στις 12 το μεσημέρι, οι αγρότες που συμμετέχουν στα μπλόκα της Πρωτοβουλίας για την Ανασυγκρότηση του Αγροτοσυνδικαλιστικού Ζητήματος θα αρχίσουν να διακόπτουν για μία ώρα την κυκλοφορία στην Εγνατία ή σε άλλους επαρχιακούς δρόμους.
Ειδικότερα, 12.00 με 13.00 θα κλείσουν οι δρόμοι στα μπλόκα του Δομοκού, της Φθιώτιδας, του Κάστρου Βοιωτίας και της Θήβας ενώ 14.00 με 15.00 στα μπλόκα των Φερρών Αλεξανδρούπολης, της Χρυσούπολης, της Δράμας των Ν. Κερδυλλίων, των Κουφαλίων και του Κιλκίς.
Στην συνέχεια, παραθέτουμε το προηγούμενο ρεπορτάζ της Iskra, το οποίο έχει ως εξής:

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ!
Στους δρόμους, με χιλιάδες τρακτέρ, απ' άκρη σ' άκρη της Ελλάδας, οι μικρομεσαίοι αγρότες δίνουν, για δεύτερη συνεχή βδομάδα, σκληρή μάχη ενάντια στη μνημονιακή νεοφιλελεύθερη πολιτική της συγυβέρνησης.
Οι κινητοποιήσεις απ'άκρου εις άκρον της χώρας:
 
ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Στη Νίκαια, όπου συνεχίζεται ύστερα από μια βδομάδα η προσέλευση και νέων αγροτών, βρίσκονται οι αγρότες της Θεσσαλίας με χιλιάδες τρακτέρ.
 Στο Νομό Μαγνησίας υπάρχουν δύο μπλόκα, ένα στον Αλμυρό και ένα στο Αερινό.
ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ
Στη Θεσσαλονίκη, οι αγρότες της ανατολικής περιοχής έχουν παρατάξει τα αγροτικά τους μηχανήματα στην Επανομή και οι αγρότες της δυτικής υπαίθρου, κυρίως από τα Κουφάλια και το Λουδία, έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στη Χαλκηδόνα, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Εδεσσας.
Στην Πέλλα, οι αγρότες συγκεντρώνονται από το πρωί του Σαββάτου στον κόμβο Γυψοχωρίου στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Εδεσσας.
Στη Νάουσα, το πρωί του Σαββάτου, οι αγρότες έστησαν μπλόκο αρχικά στον Κοπανό και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στη διασταύρωση της Νάουσας στην εθνική οδό Βέροιας - Εδεσσας. Στο πλευρό τους βρίσκεται από την πρώτη στιγμή το Εργατικό Κέντρο Νάουσας.
Στην Ημαθία, οι αγρότες εξακολουθούν να έχουν παραταγμένα τα τρακτέρ τους στον κόμβο τηςΚουλούρας στην Εγνατία Οδό. Τη Δευτέρα έκλεισαν συμβολικά την Εγνατία Οδό για 5 λεπτά. Στο πλευρό τους, στον κόμβο της Κουλούρας, βρέθηκαν εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι της Βέροιας εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους.
 
Στις Σέρρες, οι αγρότες βρίσκονται συγκεντρωμένοι με τα αγροτικά τους μηχανήματα στο Λευκώνα, στο Ροδολίβος και στα Κερδύλλια.
Στην Κοζάνη, οι αγρότες της Εορδαίας έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ στις αποθήκες της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών στην Πτολεμαΐδα.
Οι αγρότες από την Καβάλα, τη Δράμα και την Ξάνθη παραμένουν με τα τρακτέρ τους στην είσοδο τηςΧρυσούπολης, στην περιοχή του Νέστου, στη Μαυρολεύκη και σε τρία σημεία στην Εθνική οδό Δράμας - Καβάλας.
Στο Νομό Ροδόπης, οι αγρότες έχουν συγκεντρωθεί έξω από το χωριό Καλλίστη.
Στον Εβρο, οι αγρότες παραμένουν στο ύψος του κόμβου της Καβύλης, στον κόμβο του Θωρείου και στον κόμβο της Κορνοφωλιάς, ενώ σε απομακρυσμένα χωριά συγκεντρώνονται στις πλατείες. Παράλληλα, προετοιμάζουν  μαζική συμμετοχή τους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την Τρίτη, στις 11 το πρωί, μπροστά στην ΑΤΕ Ορεστιάδας.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Εφορία Κατερίνης πραγματοποιούν την Τρίτη στις 11 το πρωί οι αγρότες της Πιερίας.
ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
Αγροτικό συλλαλητήριο πραγματοποιείται στις 10:00  στον κόμβο των Πεζών του Ηρακλείου Κρήτης, όπου οι αγρότες παρατάσσουν τα αγροτικά τους οχήματα. Στις 11:00 πραγματοποιείται συγκέντρωση στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς στα Χανιά.
ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΣΟ
Σε εφτά σημεία στην Πελοπόννησο μικρομεσαίοι αγρότες έχουν βγει με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα.
Για έβδομη μέρα, με ακόμα περισσότερες όμως δυνάμεις παραμένουν στο πόστο τους οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι της Αργολίδας και της Αρκαδίας, που έχουν παρατάξει τρακτέρ, αγροτικά αυτοκίνητα και μηχανήματα στον κόμβο στο Ανυφί, στο δρόμο των Αρχαιοτήτων (επαρχιακός δρόμος Ναυπλίου - Μυκηνών).
Στην Αχαΐα οι μικρομεσαίοι αγρότες έχουν παραταχθεί σε τρία σημεία. Στη διασταύρωση για Αχαγιά, στην Εθνική οδό Πατρών - Πύργου, στη θέση Κουρλαμπά και στο Διάσελο.
Στη Μεσσηνία έχουν παρατάξει τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στον κόμβο στο Σουληνάρι.
Από τη Δευτέρα οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Ηλείας, έχουν συγκεντρωθεί και παρατάξει τα μηχανήματά τους στον κόμβο της Μαραθιάς.
ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου συγκεντρώνονται την Τρίτη στις 11 το πρωί με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας, ενώ από την περασμένη Τετάρτη είναι συγκεντρωμένα τρακτέρ στην είσοδο της πόλης του Αγρινίου στον Αγιο Δημήτριο, τα οποία σήμερα θα κατευθυνθούν μαζί με αγροτικά μηχανήματα από άλλες περιοχές του νομού στην πόλη του Αγρινίου.
Για 6η σήμερα μέρα στο Καναλάκι Πρέβεζας εξακολουθούν να βρίσκονται παρατεταγμένα τα τρακτέρ στην παλαιά Εθνική οδό Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας. Το αγροτικό μπλόκο ενισχύεται καθημερινά με τη συμμετοχή και άλλων αγροτικών μηχανημάτων από τον κάμπο του Φαναρίου.
Την Τρίτη θα γίνει κινητοποίηση μέσα στην πόλη του Καναλακίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.