# #

5 Αυγ 2012

Focus : Θέλουμε να αφήσουμε την Ελλάδα στους Ρώσους ?


 Το γερμανικό περιοδικό focus έρχεται τώρα να προβληματιστεί αν η Γερμανία πρέπει να αφήσει την Ελλάδα να πέσει στην αγκαλιά της Ρωσίας.

 Το 84% των Γερμανών βλέπουν πως η κρίση του ευρώ είναι μπροστά , το 76% των Γερμανών βλέπει πως η διάλυση του ευρώ θα είναι δύσκολο να αντιμετοπιστεί από την Γερμανική οικονομία και το 64% των Γερμανών πιστεύουν πως το ευρώ θα αντέξει την κρίση και τελικά θα επιβιώσει.

 Αλλά τότε έρχεται το ερώτημα του κατά πόσο πρέπει η Ελλάδα να.....
παραμείνει στην ζώνη του Ευρώ ?   

Σε αυτή την ερώτηση το .....
65% των Γερμανών απαντούν πως η Ελλάδα θα πρέπει να βγει από το ευρώ. Ωστόσο τίποτα δεν μπορεί να διασφαλίσει πως η έξοδος της Ελλάδος θα τερματίσει και την κρίση στην ευρωζώνη δηλαδή κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι είναι πιο οικονομική λύση η έξοδος από την παραμονή της στην ζώνη του ευρώ. 

 Παρόλο αυτά η Ελλάδα είναι παράγοντας σταθερότητας ! Αν και μπορεί να ακούγετε παράξενο .... 

 Η γεωστρατηγική της σημασία δεν πρέπει να υποτιμηθεί διότι αν η Ελλάδα εγκαταλειφθεί από την Ευρώπη θα χαλαρώσουν και οι δεσμοί της με το ΝΑΤΟ και η χώρα θα έχει ανάγκη από ένα αξιόπιστο εταίρο που στην προκειμένη περίπτωση θα είναι η Ρωσία. 

 Λαμβάνοντας υπ όψιν την κρίση της Συρίας οι Ρώσοι θα αναζητήσουν μια εναλλακτική λύση για ναυτική βάση στην Μεσόγειο, έτσι θα μπορούσαν να παρέχουν φθηνά δάνεια με αντάλλαγμα λιμάνια. 

 Η αύξηση της επιρροής της Ρωσίας στην νοτιοανατολική Ευρώπη είναι αυτό ακριβός που φοβούνται οι Αμερικανοί και γιαυτό τον λόγο ο Μπάρακ Ομπάμα πιέζει να βρεθεί στην κρίση του Ευρώ. 

 Αυτό είναι και το διαπραγματευτικό χαρτί που παίζει τώρα η Κύπρος. 

1 σχόλιο:

  1. Πού είναι οι Ρώσοι ρε παιδιά!!!
    Πού είναι τ' αδέρφια μας;;;;;
    Άϊ σιχτίρ επιτέλους στους ούννους
    και τ' αμερικανάκια, άϊ σιχτίρ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.