# #

5 Αυγ 2012

Πες μου τον χορηγό σου να σου πω ποιος είσαι!...ΔΙΑΒΑΣΤΕ


Έχουν μπει, στα σπορ, στις εκδηλώσεις που διοργανώνουν ‘’λαοφιλείς καλλιτέχνες’’(!)  κτλ, κτλ. Και το όνομα αυτού ‘’χορηγός’’ 

Ο χορηγός ήταν ο ιδιώτης που  στην αρχαία Αθήνα, αναλάμβανε τα έξοδα μιας παράστασης. Στις μέρες μας χορηγός είναι το φυσικό ή νομικό πρόσωπο πουπροσφέρει χρήματα για κάποια συγκεκριμένη δραστηριότητα,με σκοπό την προβολή της επωνυμίας του, και πολλές φορές κατευθύνει ή τροποποιεί αυτήν την εκδήλωση πάντα προς το δικό του όφελος.

Τι γίνεται όταν όμως ο χορηγός είναι ενάντια σε αυτό που πρεσβεύεις;;  οξύμωρο ναι όσο και  πραγματικό.

Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε δύο περιπτώσεις. Η πρώτη έχει να κάνει με μια με τον... Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ και οι στην συνέχεια την  Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων και Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

Αρκεί να επισκεφτεί την ιστοσελίδα της ΑΝΙΜΑ ( wild-anima.gr ) κάποιος, και αν πάει στους χορηγούς θα δει έκπληκτος ανάμεσα σε τράπεζες και ΔΕΚΟ να φιγουράρουν και η Κυνηγητική Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδος καθώς και το Αττικό ζωολογικό Πάρκο, που έχει αιχμάλωτα ζώα, ανάμεσα τους βρίσκονται και τα δελφίνια που έχει εισάγει παράνομα στην Ελλάδα και τα οποία παρουσιάζουν σε παραστάσεις. ( διαβάστε σχετικά )  παραβιάζοντας σειρά από νόμους.



Εμείς είχαμε έρθει σε επαφή με τον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ απευθύνοντας τους το ερώτημα αν συμφωνούν με την λειτουργία τέτοιων πάρκων, που στην ουσία δεν είναι τίποτα άλλο από μια φυλακή για ζώα, για να κερδίζουν κάποιοι χρήματα, κάτι που δεν έχει καμία σχέση με τον σεβασμό στην άγρια φύση και όλα αυτά που περιγράφουν στις αρχές δεοντολογίας.

Η απάντηση του σωματίου μας εξέπληξε… 
Aγαπητέ φίλε,
το θέμα των χορηγιών απασχολεί πολλά χρόνια τον χώρο των μη κερδοσκοπικών φορέων.
Το ερώτημα είναι; για να φέρουμε σε πέρας το έργο που έχουμε αναλάβει χρειαζόμαστε οικονομική υποστήριξη. Από πού θα αναζητήσουμε χρήματα; πού μπαίνει η κόκκινη γραμμή; Εχουμε αναλώσει ώρες ατελείωτες σε αυτή τη συζήτηση.
Δεν μας αρέσουν τα φυλακισμένα ζώα. Δεν μας αρέσει το κυνήγι. Δεν μας αρέσει ο καπιταλισμός και η βίαιη εκμετάλλευση τού πλανήτη.
Θέλουμε όμως να είμαστε εδώ κάθε φορά που θα βρίσκετε ένα τραυματισμένο γεράκι ή ένα ορφανό ελάφι. Να είναι το γραφείο ανοιχτό, να απαντά κάποιος στο τηλέφωνο, να μπορούμε να αγοράσουμε φάρμακα και τροφές. Ετσι λοιπόν, επειδή οι συνδομές από μέλη και υποστηρικτές δεν επαρκούν με κανέναν τρόπο, επιδή οι εκκλήσεις μας στους φίλους της άγριας ζωής αποφέρουν ελάχιστα, μιας και οι ευαίσθητοι άνθρωποι είναι συνήθως φτωχοί, καταφεύγουμε στις εταιρικές χορηγίες. Στις μεγάλες εταιρίες, στις Τράπεζες και σε άλλους, όπως το ΑΖΠ.
Πιστεύετε πραγματικά ότι τον πλανήτη τον βλάπτει περισσότερο το ΑΖΠ από όσο η CITI και η VODAFON; Διότι και αυτοί είναι στους χορηγούς αλλά αυτό δεν σας ξένισε, και καλώς. Διότι όπου και να ψάξετε καθαρά χρήματα δε θα βρείτε. Θα βρείτε όμως ποιος τα χρησιμοποιεί προς όφελος της φύσης και της κοινωνίας.
Τώρα για το ΑΖΠ. Θα θέταμε κόκκινη γραμμή αν είχε ζώα που προέρχονται από σύλληψη. Τα ζώα που είναι από ό τι ξέρουμε γεννημένα σε αιχμαλωσία. Συμμετέχει σε προγράμματα διάσωσης και επανένταξης σπάνιων ειδών. Οι συνθήκες διαβίωσης των ζώων είναι πολύ καλές σχετικά με άλλα παρόμοια πάρκα. Είναι, κυρίως, ο μόνος φορέας που προσφέρθηκε να φιλοξενήσει την μονάδα επανένταξης της ΑΝΙΜΑ επί 4 χρόνια, μέχρι να αποκτήσουμε το δικό μας χώρο στο Λαγονήσι.
Καλές είναι οι ιδεολογίες, αλλά εμείς έχουμε να επιλέξουμε: θα κλείσουμε για να μείνουμε καθαροί και αγνοί ή θα συνεχίσουμε, "λερώνοντας" το πρόσωπό μας, να φροντίζουμε όλα αυτά τα πλάσματα που μας εμπιστεύονται οι πολίτες.
Επιλέγουμε λοιπόν να συνεχίζουμε, λαμβάνοντας το ρίσκο να χάσουμε την υποστήριξη ανθρώπων με τις ευαισθησίες τις δικές σας, απώλεια που, πιστέψτε μας, μας κοστίζει.
Για την ΑΝΙΜΑ
Μαρία Γανωτή.

Στην δεύτερη περίπτωση στην σελίδα της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Ζωοφιλικών Σωματείων και Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (pansyn.org) που όσες φορές επισκεφτήκαμε για να αναζητήσουμε κάποια πηγή, και διαπιστώσαμε ότι την χρησιμοποιούν ως επί το πλείστον για να προωθούν επιλεκτικά φιλικές προς αυτούς ιστοσελίδες, εντοπίσαμε έναν ακόμα κόκκινο χορηγόο Ελληνικός Χρυσός Α.Ε, την ώρα πουενεργοί πολίτες, δασολόγοι, πανεπιστήμια κτλ..  αντιστέκονται για να μην γίνει η περιοχή τους μια τοξική χαβούζα, από ανεπανόρθωτες, μη αναστρέψιμες καταστροφές στο περιβάλλον, καθώς και διάλυση της τοπικής οικονομίας και των κοινωνιών
Ο δίκαιος αγώνας των κατοίκων ενάντια σε αυτές τις μεθοδεύσεις κρατάει χρόνια, γιατί, πέρα από το ξεπούλημα, η ίδια η δραστηριότητα εξόρυξης χρυσού είναι καταστροφική για το περιβάλλον και τις τοπικές οικονομίες. Αφήνει πίσω της κρανίου τόπο και φτωχούς κατοίκους. Γι αυτό η εταιρεία με βοηθό της το κράτος, τα ΜΜΕ και τοπικές αρχές, έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα συκοφάντησης και κατάπνιξης όποιας φωνής αμφισβητεί την παρουσία της εκεί, χρησιμοποιώντας κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο, προκειμένου να την επιβάλλει. (γράφει το green-attack.blogspot.gr )

Η Διεύθυνση Δασών Χαλκιδικής και το Δασαρχείο Αρναίας εκτιμούν, μεταξύ άλλων, ότι η συγκεκριμένη επένδυση «αποτελεί βίαιη επέμβαση στο περιβάλλον, σε μοναδική φυσική περιοχή αρχέγονου δάσους» και πως «μια άλλη σοβαρή επίπτωση είναι η υποβάθμιση και η ρύπανση των υδάτων». Τονίζουν επίσης ότι «προκειμένου να προχωρήσει η επιφανειακή εξόρυξη, καταστρέφεται κατ’ αρχήν το υφιστάμενο δάσος. Το επιφανειακό έδαφος και οι οργανισμοί του αναμειγνύονται με γεωλογικά υλικά βαθύτερων στρωμάτων τα οποία έρχονται στην επιφάνεια. Το οικολογικό περιβάλλον για τα άγρια ζώα αλλάζει δραστικά και οι εγκαταλειπόμενοι σωροί υπολειμμάτων κάνουν το τοπίο αποκρουστικό». ( γράφει ηavgi.gr )
Άγνοια; υποκρισία; όλα πουλιούνται και αγοράζονται; Οι καιροί είναι πονηροί, και ο τρόπος που τα πλασάρουν πάντα ο ίδιος, πονηρός, εμείς έχουμε βγάλει τα δικά μας συμπεράσματα, βγάλτε και εσείς τα δικά σας. Και ελπίζουμε μην δούμε στο όνομα της οικονομικής κρίσης χορηγούς και puppy mills 





άστεγος διαβάτης

1 σχόλιο:

  1. Η κυρία Γανωτή έχει εν μέρει δίκαιο.
    Εν μέρει! Το τονίζω αυτό, εκτιμώντας
    παράλληλα το μέχρι τώρα έργο της και
    δράση της,που εκπορεύονται από την
    αυθεντική και πηγαία ευαισθησία της
    για τα πληγωμένα ζώα και για το
    περιβάλλον γενικώτερα.
    Σ' ένα Συντεταγμένο Κράτος, οι χορηγοί
    δεν θα υφίσταντο, εφ' όσον αυτές οι
    προσπάθειες και δράσεις θα επιχορηγούνταν
    εξ ολοκλήρου απ' αυτό.
    Όπως όμως όλοι πλέον γνωρίζουν, το δικό
    μας κράτος, εδώ και αρκετά χρόνια,
    είναι "Ασύντακτο" (μπουλούκι-ασκέρι θα
    το χαρακτηρίσω).
    Αποδυναμώνει και συρρικνώνει μετά μανίας
    τις υπηρεσίες που είναι αρμόδιες για την
    ενίσχυση επιβράβευση και επιχορήγηση
    τέτοιων δράσεων και πρωτοβουλιών, ενώ
    διαρκώς "ρίχνει νερό στό μύλο" (κανακεύει)
    την κάθε "Ελληνικός Χρυσός Α.Ε." (βλέπε Γκόλντμαν Σακς) και την κάθε Κ.Ο.Σ.Ε. (βλέπε Κυνηγετική Ομοσπονδία), που ευρισκόμενες σε
    μιά αέναη αραγή σχέση με την εκάστοτε πολιτική
    ηγεσία των αρμοδίων Υπουργείων, εισπράτουν
    ληστρικά συνδρομές και εισφορές, των οποίων
    ενα πολύ μικρό ποσοστο επιχορηγεί τις προσπάθειες της προαναφερθείσης κυρίας.
    Για τα υπόλοιπα χρήματα μην ρωτάτε...
    Λίγο-πολύ όλοι καταλαβαίνετε...
    Ά!...μήν ξεχάσω το "περσικό χαλί" για το γραφείο ΄του κ. Υπουργού!!!
    ...ή μήπως δεν το θυμάστε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.