# #

17 Φεβ 2012

ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ!


ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ!



 ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ
 ΤΗ ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ!


Ένα πρώτο απαράδεκτo πακέτο μέτρων, που οδηγεί τιςδιαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας σε μια "ημινόμιμη" κατάσταση, προωθεί η κυβέρνηση του "μαύρου μετώπου".
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στη χθεσινοβραδινή ευρεία σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο, αποφασίστηκε η προώθηση σειράς μέτρων τα οποία θέτουν σοβαρότατους περιορισμούς στα συνταγματικά δικαιώματα.
 Πρόσχημα τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, στο περιθώριο της ειρηνικής λαοθάλασσας της Κυριακής...


Τα μέτρα αυτά, θα έχουν ως "μπούσουλα" την πρόταση που είχε συντάξει προ διετίας το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΕΒΕΑ) του γνωστού ορκισμένου εχθρού των μαζικών διαδηλώσεων, κ. Μίχαλου. 
Η πρόταση του ΕΒΕΑ, μπορεί να κωδικοποιηθεί ως εξής:
- Όποιος επιθυμεί να διαδηλώνει στο κέντρο της Αθήνας θα πρέπει να ζητάει εγγράφως την άδεια της αστυνομίας και της δημοτικής αρχήςπέντε μέρες πριν από τη διεξαγωγή της διαδήλωσης.
- Όποιος δεν μπορεί να διασφαλίσει την τάξη και την περιφρούρηση της διαδήλωσης που διοργανώνει οφείλει να συνεργάζεται με την αστυνομία και να της ζητά, με αποζημίωση, πρόσθετα μέτρα περιφρούρησης. Διαφορετικά, για κάθε ζημιά δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας αναλαμβάνει στοακέραιο την ευθύνη αποζημίωσης. Σε περίπτωση όπου ο οργανωτής έχει ζητήσει πρόσθετα μέτρα περιφρούρησης και σημειωθούν ζημιές, την ευθύνη αποζημίωσης την αναλαμβάνει η Αστυνομία.
- Όλες οι διαδηλώσεις πλην αυτών που διοργανώνει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ σε πανελλαδικές απεργίες, την πορεία του Πολυτεχνείου και την Πρωτομαγιά υποχρεωτικά οφείλουν να καταλαμβάνουν μία λωρίδα κυκλοφορίας. Διαφορετικά, οι πορείες στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας να μην επιτρέπονται.
Στον αστερισμό της απαγόρευσης των διαδηλώσεων...
Είναι προφανές πως τα παραπάνω μέτρα, θέτουν τις διαδηλώσεις σε μια ημινόμιμη κατάσταση τιςδιαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας, ενώ ανοίγουν το δρόμο για την πλήρη απαγόρευσή τους.
Για παράδειγμα, σύμφωνα με τα παραπάνω απαγορεύονται (βάσει του ορίου των 5 ημερών) όλες οι διαδηλώσεις και πορείες που διεξάγονται για την αποτροπή αντιλαϊκών μέτρων που προωθούνται μεαιφνιδιαστικό τρόπο.
Επιπλέον, με τη θέσπιση της "ευθύνης" των "διοργανωτών" για τα επεισόδια, δεν θεσμοθετείται απλώς μια ιδιότυπη εκδοχή του φασιστικού δόγματος της συλλογικής ευθύνης, αλλά κάτι πολύ χειρότερο!

 Πλέον, οι μαζικοί φορείς και εμμέσως οι ειρηνικοί διαδηλωτές θα θεωρούνται υπεύθυνοι για τις όποιες φθορές, που γίνονται από ανθρώπους, ομάδες και παρακρατικούς μηχανισμούς, πουδεν ανήκουν και δεν διαδηλώνουν με τα πανό των ως άνω μαζικών φορέων...

 Κάτι τέτοιο προσβάλει τη νοημοσύνη των πολιτών καθώς όλοι γνωρίζουμε το πώς αξιοποιείται η αντικειμενικώς προβοκατόρικη δράση των "επεισοδίων" από την ελληνική αστυνομία. Το μισό εκατομμύριο διαδηλωτών της Κυριακής γνωρίζει πολύ καλά πως η ΕΛΑΣ μπορούσε να σταματήσει (αν ήθελε) τη δράση των "κουκουλοφόρων", τη στιγμή που έπνιγε με χημικά όλη την υπόλοιπη διαδήλωση...
Τέλος, το πόση σχέση έχει ο "περιορισμός των διαδηλώσεων σε μια λωρίδα κυκλοφορίας" με τηνπρόληψη των επεισοδίων, αυτό το αφήνουμε στην κρίση του αναγνώστη...
Το μόνο σίγουρο είναι πως οι ως άνω κυβερνητικοί σχεδιασμοί δείχνουν τον πανικό που έχει καταλάβει τα κλιμάκια της συγκυβέρνησης, σχετικά με την αποφασιστικότητα του ελληνικού λαούνα μην αποδεχτεί τη μνημονιακή σφαγή του...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.