# #

17 Φεβ 2012

Opera Chaotique «Χαοτικοί όσο και το όνομα τους... Εκρηκτικοί όσο και οι παραστάσεις τους...»



 
Opera Chaotique 
«Χαοτικοί όσο και το όνομα τους...
Εκρηκτικοί όσο και οι παραστάσεις τους...» 
 
       
                                    

Συνέντευξη:  Ευαγγελία Στάη


Χαοτικοί όσο και το όνομα τους... Εκρηκτικοί όσο και οι παραστάσεις τους... Ότι και να γράψουμε για να προλογίσουμε τους «Opera Chaotique» μάλλον δεν θα είναι αρκετό.  
Ο Tenorman και ο Voodoo Drummer για δύο ακόμα Δευτέρες στο Half Note παρέα με την "A Jazz up Opera Show" τους! Άλλωστε δύο τύποι που γνωρίστηκαν το 1648 στην αυλή του Αυτοκράτορα της Πρωσίας έχουν σίγουρα... μαγικές ιστορίες να μας διηγηθούν μουσικά και να μας καθηλώσουν! Στην μικρή μας προσπάθεια να τους "ανακρίνουμε", ομολογούμε ότι μας... έστειλαν αδιάβαστους!



M.C : Τι σημαίνει «Opera Chaotique»  για  σας  και πώς τελικά καταλήξατε σε αυτό το όνομα? 
O.C: Opera Chaotique σημαίνει Χαοτική Όπερα, και για μας και για τους άλλους που μας βλέπουνε ή μας ακούνε. Nομίζουμε ότι το όνομά μας από μόνο του χαρακτηρίζει το είδος μας. Μάλλον. Δηλαδή μπορεί και όχι από μόνο του, αλλά αν έρθετε να μας δείτε ίσως και το καταλάβετε.

M.C : Πώς προέκυψε η συνεργασία σας και κατά πόσο επηρεάζει ο ένας τον άλλον σε στιγμές δημιουργίας?  
O.C: Είναι γνωστό πως γνωριστήκαμε το 1648 στην αυλή του Αυτοκράτορα της Πρωσίας όπου ο Tenorman απήγγειλε Αρχαία Αμερικανική ποίηση( !! ) και ο Voodoo Drummer ήταν ο κλόουν της Αυλής. Δυστυχώς μας διώξαν κακήν κακώς, θέλαν να μας κρεμάσουν ή να μας κάψουν αλλά ευτυχώς τη γλιτώσαμε. Σε στιγμές δημιουργίας δε μπορούμε να σας πούμε πόσο επηρεάζει ο ένας τον άλλον. Κρατάμε μυστήριο. 

M.C : opera kai jazz! τελικά τα... 
ετερώνυμα έλκονται και δημιουργούν κάτι εκρηκτικό?  
O.C: Αυτό είναι αλήθεια, φαίνεται και στις ερωτικές σχέσεις αυτό. Αν κοιτάξετε τα ζώδια σας θα δείτε ότι αν πάτε αντίθετα με αυτά που σας λένε θα είναι καλύτερα.Όχι, δεν έχουμε ιδέα από ζώδια. Από ωροσκόπια όμως…. 

M.C : Οι Opera Chaotique για δύο ακόμα Δευτέρες στο Half Note. Ποια είναι μέχρι στιγμής η ανταπόκριση του κοινού στο "A Jazz up Opera Show";
O.C: Μέχρι στιγμής μας γιουχάρουν επιδεικτικά και σε standing ovation, εκτός αν είναι ενθουσιαστικές επιδοκιμασίες και δεν το έχουμε καταλάβει επακριβώς. 

M.C : Πως προέκυψε αρχικά η ιδέα για το "A Jazz up Opera Show" και πόσο σύντομα την κάνατε πραγματικότητα; 
O.C: Τον περασμένο Φεβρουάριο αρχίσαμε να σκεφτόμαστε την ένωση όπερας με τζαζ και καμπαρέ, αρκετά προϋπήρχαν από πριν σε μια προηγούμενη παράσταση του Τenorman για να έχουμε και ένα κορμό. Σε 2 μήνες ετοιμάστηκε, παίχτηκε στο Βερολίνο αρχικά το Μάιο του 2011  και κάθε μέρα που περνά εξελίσσεται και διαφοροποιείται.


M.C : Σε αυτές τις εμφανίσεις σας το κοινό απολαμβάνει κάποια νέα τραγούδια από το upcoming project σας "Death of the Phantom of the Opera". Πείτε μας λίγα λόγια για αυτό.  
O.C: Αφορά το θάνατο ή όχι του Φαντάσματος. Είναι πρωτότυπη μουσική καθώς και οι στίχοι, κυκλοφορεί ήδη το single από την εταιρεία μας τη Hidden Track και ακολουθούν και τα επόμενα. 

M.C : Πόσο εύκολο ή δύσκολο ήταν να συνδυάσετε διαφορετικά είδη μουσικής, όπως Opera, Jazz, Cabaret, Musical και άλλα; Και αντίστοιχα να κάνετε "συμπρωταγωνιστές" τον Δον Ζουάν, την Κάρμεν, το Φάντασμα της Όπερας, τον Figaro, τον Charles Bukowski και τον Faust;
O.C: Ήταν τόσο εύκολο όσο και δύσκολο. 

M.C : Τα άμεσα μελλοντικά σας βήματα περιλαμβάνουν την κυκλοφορία του DVD της παράστασης "Α Jazz up Opera Show", αλλά και ένα cd σε πρωτότυπη μουσική και ποίηση Charles Bukowski με τον τίτλο "Poems of a Dirty Old Man" , με τη συμμετοχή του τσελίστα Σταύρου Παργινού. θα σας απολύσουμε και σε κάποιες ακόμα ζωντανές εμφανίσεις; 
O.C: (Θα μας απολύσετε? Ελπιζουμε όχι.χοχοχοχο….) Θα μας απολαύσετε, οι εμφανίσεις μας είναι ζωντανές ολοζώντανες και η ενέργεια διαχέεται. Keep in touch που λένε και οι φίλοι μας οι Βέλγοι. 

M.C : Το να πλαισιώνεστε κάθε φορά από εκλεκτούς καλεσμένους, όπως χορευτές ή ακροβάτες, τραγουδιστές της Όπερας και όχι μόνο, αλλά και σε συνδυασμό με αυτοσχεδιασμούς και βέβαια την στιγμιαία αλληλεπίδραση με το κοινό, μοιάζει πραγματικά ένα "εξωφρενικό" εγχείρημα... Είναι όμως;  

O.C: Είναι. Μάλλον είναι. Ας είναι μωρέ. Κι αν δεν είναι, το Είναι μας θα συνεχίσει να είναι.

M.C : Ο Tenorman και ο Voodoo Drummer πως βιώνουν τον... χαοτικό σουρεαλισμό της Ελλάδας των τελευταίων μηνών; 
O.C: Έχουν συνηθίσει, αυτά συνέβαιναν πάντα, απλά τώρα σε μεγαλύτερο βαθμό. Αυτοί, δηλαδή εμείς, μια μια και μιλάμε για μας, είναι στον κόσμο τους.




Opera Chaotique
proudly presents
"A Jazz up Opera Show"
στο Half Note

6, 13, 20 & 27 Φεβρουαρίου

Guests 20/2:
Λητώ Μεσσήνη: σοπράνο
Σταύρος Παργινός: τσέλο
Ελένη Σωτηρίου: μέτζο σοπράνο
Μαργαρίτα Αμαραντίδη: χορός
Νικόλαος Καραγκιαούρης: βαρύτονος
Ελευθερία Ελβανίδου: χορός

Με νέα τραγούδια από το upcoming project
"Death of the Phantom of the Opera"
+εκπλήξεις!


Μετά τις επιτυχημένες εμφανίσεις τους στο Half Note, οι Opera Chaotique επιστρέφουν τις Δευτέρες του Φεβρουαρίου, για να παρουσιάσουν την πιο χαοτική, κωμική όπερα.
Στα μέσα του 19ου αιώνα σε ένα σκοτεινό θέατρο στο κέντρο του Παρισιού, ο Tenorman έπαιζε το Φάντασμα της Όπερας και ο Voodoo Drummer κρουστά στην ορχήστρα. Η παράσταση κατέβηκε αμέσως… Έτσι δημιούργησαν τους Opera Chaotique και παρουσιάζουν πια, μια μοναδική παράσταση που συνδυάζει διαφορετικά είδη μουσικής, όπως Opera, Jazz, Cabaret, Musical και άλλα, όλα μέσα από μια κωμική ιστορία, σε ένα  συνδυασμό με αυτοσχεδιασμούς και στιγμιαία αλληλεπίδραση με το κοινό που ήδη κέρδισε την εύνοια του Βερολινέζικου τύπου και όχι μόνο.
"Προκαλώντας όλα τα στερεότυπα, δημιούργησαν ένα νέου είδους jazz-opera show σε ένα διεθνές καμπαρέ όπου διάσημοι χαρακτήρες της όπερας βρίσκονται ξαφνικά στους δρόμους της Νέας Ορλεάνης"      (TIP BERLIN MAG)
Μέσα σε τρεις πράξεις ο Δον Ζουάν και η Κάρμεν, το Φάντασμα της Όπερας, ο Figaro και ο Charles Bukowski με τον Faust, μπλέκουν σε περιπέτειες και πρωταγωνιστούν σε μια σουρεαλιστική κωμικοτραγική ιστορία.
Από την Όπερα του 18ου και 19ου, στην γένεση της Τζαζ στη Νέα Ορλεάνη στις απαρχές του 1900, ως τα Βερολινέζικα Καμπαρέ της δεκαετίας του '20 και '30.

"We are proud to present something that is actually original…" (BCN MES mag, SP)
"…a novel jazz-opera experience..."   (Exberliner Magazine, DE)
"A show more than extraordinary…" (KC GRAD, RS)
"…a unique show that combines Opera Jazz & Cabaret…"   (Jazz & Τζαζ, GR)

Tenorman: Vocals / Piano & Mystery
Voodoo Drummer: Drums & Tricks
http://www.musicity.gr/synenteukseis/230-synenteuxeis-musicity/8143-opera-chaotique-sinenteyksi-2012.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.