# #

1 Φεβ 2012

1999,Γιωργάκης...«Η Ελλάδα δεν έχει ταμπού στην εκχώρηση κυριαρχικών της δικαιωμάτων στην ΕΕ».


Εύθικτοι...
Η Ελλάδα - για να μην το πιάσουμε από πιο παλιά - βρίσκεται σε κατάσταση οικονομικής «επιτήρησης» ήδη από το 2004, μετά δηλαδή από την περίφημη απογραφή της κυβέρνησης της ΝΔ.
Το καθεστώς, δε, της επιτήρησης έχει συμφωνηθεί και υπογραφεί από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΝ ήδη από το 1992, με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ.
*
Η Ελλάδα, επίσης, είχε υπουργό Εξωτερικών και κατοπινό πρωθυπουργό αυτόν - τον Γιώργο Παπανδρέου - ο οποίος ήδη από τον Οκτώβρη του 1999, ως εκπρόσωπος της τάξης των «πατριωτών» κεφαλαιοκρατών, δήλωνε στη Σύνοδο της ΕΕ στο Τάμπερε ότι:
«Η Ελλάδα δεν έχει ταμπού στην εκχώρηση κυριαρχικών της δικαιωμάτων στην ΕΕ».

*
Η Ελλάδα έχει Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον κ. Κάρολο Παπούλια, τον οποίο από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την Προεδρία, το Μάρτη του 2005, η τότε πρόεδρος της Βουλής, κυρία Μπενάκη, τον προσφώνησε - εκ μέρους του συνόλου του αστικού πολιτικού κόσμου - με τα παρακάτω λόγια:
«Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν (...)».
*
Είναι απορίας άξιον, λοιπόν, και αφορά όλους αυτούς τους«πρωτομάρτυρες της εθνικής κυριαρχίας», τους... θιγμένους - όψιμα - από το γεγονός ότι η Γερμανία ζητά την τοποθέτηση «κομισάριου» στην Ελλάδα:
Στις πόσες ακριβώς υπογραφές,
στα πόσα ακριβώς Μάαστριχτ και
στις πόσες ακριβώς επιτηρήσεις
αρχίζουν να... θίγονται;

Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣμοντάζ Γρέκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.