# #

22 Ιαν 2012

Βγαίνουν στους δρόμους οι αγρότες...

...καιρός ήταν 

thumb
Ξεκινούν κινητοποιήσεις οι αγρότες από Δευτέρα σε όλη την Ελλάδα, με αιχμή την 4η Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη και τη διεξαγωγή της 24ης Διεθνούς Έκθεσης Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων «Agrotica» (1-5 Φεβρουαρίου).

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας τη Δευτέρα σε γραφεία του ΕΛΓΑ σε όλη τη χώρα, καθώς οι αγρότες αντιδρούν στο νέο φόρο που επιβλήθηκε για τα ασφάλιστρα του οργανισμού.
 Οι αγρότες ζητούν ο ΕΛΓΑ να αποτελεί έναν κρατικό φορέα, ο οποίος θα έχει τη δυνατότητα να αποζημιώνει στο 100% τις ζημιές των καλλιεργειών τους, σε περιπτώσεις φυσικών κινδύνων ή νόσων.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έχουν προγραμματιστεί για τις 25 Ιανουαρίου σε...
υποκαταστήματα της ΔΕΗ σε όλες τις πόλεις της χώρας, με πρωτοβουλία των ΠΑΣΥ, ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ και ΟΓΕ, ενώ στις 27 Ιανουαρίου έχουν προαναγγελθεί μαζικές κινητοποιήσεις στα γραφεία των περιφερειών, του ΟΓΑ και στα υποκαταστήματα της Αγροτικής Τράπεζας της χώρας.
 Επίσης, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου, ύστερα από κοινή πρωτοβουλία των ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ και ΟΓΕ, θα γίνει κινητοποίηση στα Μάλγαρα και τη Λεπτοκαρυά, στις 11 το πρωί.
Τέλος, το συλλαλητήριο που διοργανώνεται στις 4 Φεβρουαρίου στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη (στις 12:00), θα αποτελέσει την κορωνίδα των κινητοποιήσεων, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία προς το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.