# #

15 Ιαν 2012

Επιτέλους ξύπνησαν και οι Γερμανοί. . .


Να τον χαίρεστε...

thumb
Επιτέλους ξύπνησαν και οι Γερμανοί. 
Διαδηλωτές, επισείοντας τα παπούτσια τους μπροστά στην κατοικία του Γερμανού προέδρου, αποτέλεσαν ένα πρωτοφανές θέαμα για τη χώρα αυτή!

Ο πρόεδρος Κρίστιαν Βουλφ βρίσκεται κάτω από συνεχή πίεση για το σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε, ενώ οι διαδηλωτές φώναζαν «παπούτσι για σένα, κύριε πρόεδρε», υιοθετώντας την αραβική συνήθεια να ρίχνονται παπούτσια σε κάποιον σε ένδειξη έσχατης περιφρόνησης.

Ο Βουλφ βρίσκεται στο στόχαστρο μιας εκστρατείας των μέσων ενημέρωσης που προσπαθούν να αποκαλύψουν περισσότερα για το περιβόητο προσωπικό δάνειο, το οποίο πήρε ως πρωθυπουργός Κάτω Σαξονίας το 2008 χωρίς να το δηλώσει ποτέ.
 Οι διαμαρτυρίες συμπίπτουν με την οξεία επίθεση εναντίον του από τον ηγέτη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

«Αποκρουστικό»

Ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών δεν δίστασε να χαρακτηρίσει το ζήτημα όχι μόνο «δυσάρεστο, αλλά αποκρουστικό», κατηγορώντας τον Βουλφ ότι «κατέβασε τα επίπεδα εντιμότητας και αξιοπιστίας της...
γερμανικής προεδρίας».

Το σκάνδαλο του Βουλφ παίρνει διαστάσεις γιατί πέρα από την «Μπιλντ», η οποία το ανέδειξε, και άλλες γερμανικές εφημερίδες αποκαλύπτουν νέες λεπτομέρειες τις οποίες έχει αποκρύψει ο Γερμανός πρόεδρος. 
Ο ηγέτης των Πράσινων στο κρατίδιο όπου ο Βουλφ ήταν πρωθυπουργός δήλωσε ότι ο Γερμανός πρόεδρος όχι μόνο είχε αποκρύψει το δάνειο, αλλά εκ των υστέρων δεν πρόσφερε ποτέ οποιαδήποτε απόδειξη ότι το έχει αποπληρώσει.

Η καγκελάριος Μέρκελ βρίσκεται σε δύσκολη θέση με τον πρόεδρο που εκείνη επέλεξε και έκανε τα πάντα για να εκλεγεί και τώρα ο κυβερνητικός συνασπισμός, που αποτελείται από τους Χριστιανοδημοκράτες, τους Χριστιανοκοινωνιστές και τους Ελεύθερους Δημοκράτες, έχει αρχίσει διαβουλεύσεις για το πρόσωπο που θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον Βουλφ, αν αυτός τελικά παραιτηθεί.

Ο Βουλφ αρνείται κάθε συζήτηση για παραίτηση και αυτό φαίνεται ότι προκαλεί ακόμη περισσότερες διαμαρτυρίες. Όμως, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα σπεύδει να παρέμβει στην υπόθεση και με συνέντευξή του ο πρόεδρος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ προτείνει συνεννόηση με την καγκελάριο Μέρκελ ώστε να βρεθεί με συναίνεση ο νέος υποψήφιος για την προεδρία. Έτσι, οι Σοσιαλδημοκράτες υιοθετούν επισήμως μια θέση για το κορυφαίο αυτό ζήτημα, καθώς πολλά σημαντικά στελέχη τους έχουν ζητήσει την παραίτηση του Βουλφ και τη διεξαγωγή εθνικών εκλογών.

Εκείνο που επιδεινώνει τη θέση του Βουλφ δεν είναι μόνο η απόκρυψη του δανείου από μεγάλο επιχειρηματία, ενώ ήταν πρωθυπουργός στην Κάτω Σαξονία, αλλά η προσπάθειά του να σταματήσει η δημοσίευση λεπτομερειών για την υπόθεση. Τώρα η πολιτική επιβίωσή του εξαρτάται από το εάν και κατά πόσο κοπάσει ο σάλος γύρω από το πρόσωπό του. Οι Χριστιανοδημοκράτες δηλώνουν ότι για την ώρα δεν ψάχνουν για τον αντικαταστάτη του.

Χαστούκι για τη Μέρκελ

Ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών θεωρεί αδύνατο να γίνουν βουλευτικές εκλογές τη στιγμή που θα υπάρχει δικομματική συνεργασία για την επιλογή ομοσπονδιακού προέδρου και πρόσθεσε ότι το κόμμα του δεν θα θελήσει να επωφεληθεί πολιτικά. Εκπρόσωπος των Σοσιαλδημοκρατών δήλωσε ότι το κόμμα τους συνεργάζεται με την καγκελάριο για ζητήματα όπως η κρίση του ευρώ, αλλά δεν επιδιώκει τον σχηματισμό μεγάλου συνασπισμού με τους Χριστιανοδημοκράτες.

 Όπως και αν εξελιχθεί η υπόθεση Βουλφ, η Μέρκελ έχει ένα ακόμη σοβαρό πρόβλημα να αντιμετωπίσει στη διάρκεια του 2012 πέρα από τις τοπικές εκλογικές αναμετρήσεις που, σύμφωνα με όλα τα δεδομένα, πρόκειται να τις χάσει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.