# #

24 Νοε 2011

Πατήρ, Υιός και Αγία... τρόικα!




«Εναντι κάθε θυσίας, που πρέπει να αντιμετωπισθεί από όλους μας με υπομονή και αλληλεγγύη, είναι απόλυτος ανάγκη, πολιτική ηγεσία και λαός, να κρατήσωμε την Ελλάδα σε μόνιμη θέση στην Ευρωπαϊκή Ενωση, με τους λαούς της οποίας έχομε κοινούς πνευματικούς, ιστορικούς και πολιτιστικούς σκοπούς, αλλά και νόμιμα κοινά συμφέροντα.

 Σε αντίθετη περίπτωση η Ελλάδα θα βγη από την έξοδο του κινδύνου και θα περιφέρεται στην ερημιά και την στέρηση όπως ο "άσωτος υιός" του Ευαγγελίου, όταν εσκόρπισε και κατέφαγε την πατρική του περιουσία "ζων ασώτως".

 Μια τέτοια ταπείνωση και συμφορά, μια τέτοια απομόνωση και φτώχεια, ένας τέτοιος πολύμορφος αποκλεισμός, θα είναι καταλυτική δοκιμασία για το λαό μας (...)

Ο Θεός να μας φυλάξει από αυτή τη δοκιμασία και να μας αξιώση να μένωμε μόνιμοι και σταθεροί "εν οις εμάθομεν και επιστώθημεν" ως Ελληνες Χριστιανοί και Ευρωπαίοι πολίτες.

 Η θέση της Ελλάδος είναι μόνιμη και αμετακίνητη στην οικογένεια των ευρωπαϊκών κρατών, όπου πρέπει να συνεργασθούμε με τιμιότητα, μεθοδικότητα και συνέπεια, ώστε να διατηρήσωμε την κρατική και εθνολογική μας υπόσταση, και δεν θα γίνωμε "χρυσοπράσινο φύλλο ριγμένο στο πέλαγος" των τρικυμιών και των ναυαγίων».

*
Το παραπάνω απόσπασμα - διατηρήσαμε αυτούσια την ορθογραφία του - είναι από το άρθρο του ...Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμου, το οποίο δημοσιεύτηκε την περασμένη Κυριακή στην «Καθημερινή».

Τόσο από το περιεχόμενο όσο και από το ύφος του κειμένου διαπιστώνει κανείς ότι στην προκειμένη περίπτωση, στην υπηρεσία της ΕΕ και της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. επιστρατεύεται ακόμα και η ρασοφόρος εσχατολογία.

Σε τόσο δύσκολη θέση βρίσκονται οι «σωτήρες» μας:
Μέχρι του σημείου να φτάνουν να επικαλούνται «θεούς και δαίμονες», μην και παρεκκλίνει το «ποίμνιον» από το «μαντρί».

Είναι τόσο θλιβεροί, ώστε δίπλα στην τρομοκρατία περί την «6η δόση» να προσθέτουν πλέον και την τρομοκρατία της ...«συντέλειας του κόσμου» (!)...

Φτάνουν να υποβιβάζουν τον ίδιο το δικό τους ευαγγελικό λόγο περί «ασώτου υιού» στο επίπεδο της σαχλαμάρας και να βαφτίζουν «Αγία Τριάδα» την... τρόικα, ώστε να πειθαναγκάσουν τον ελληνικό λαό να εστερνιστεί το «σφάξε με αγά μου ν' αγιάσω»...

*
Η κομπανία του σκότους και της μαυρίλας σε πλήρη απαρτία λοιπόν.
Ολες οι δυνάμεις του κατεστημένου, από τα κόμματα της αστικής τάξης μέχρι τα ΜΜΕ της πλουτοκρατίας, κι από τους υπερεθνικούς οργανισμούς μέχρι την Εκκλησία, έχουν ενωθεί σε μια «Ιερή Συμμαχία» με στόχο - φυσικά - τη... «σωτηρία του Εθνους».

*
ΥΓ: Στο πλαίσιο αυτού του τόσο ενάρετου στόχου
(σ.σ.: της «σωτηρίας του Εθνους», της «σωτηρίας της ψυχής» και της «σωτηρίας» γενικώς...), ίσως ο κ. Παπαδήμος θα πρέπει να το σκεφτεί:

Μιας και ακόμα δεν έχει καλυφθεί το πόστο του κυβερνητικού εκπροσώπου στην κυβέρνησή του, μήπως ο κύριος Ανθιμος θα ήταν το κατάλληλο πρόσωπο για τη συγκεκριμένη θέση;

Κάποια καρέκλα στο υπουργικό συμβούλιο, εκεί ανάμεσα στον Βορίδη και στον Γεωργιάδη, θα υπάρχει...


 του Νίκου Μπογιόπουλου
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 23/11/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.